1960 dodge dart.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja livinki, 19.7.2009.

  1. livinki

    livinki 1st gear

    Hommattiin emännälle 60 dodge dart pioneer 4 d. Tekniikka on 225 kutonen ja 904 nappiautomaatti.
    Kävi kiinnostamaan, että minkäverran tälläisia on suomessa liikenteessä/rakenteilla.
    Kaikki mallit kiinnonstaa (Phoenix,Pioneer ja Seneca)
     
  2. MOtorPARts

    MOtorPARts 1st gear

  3. Dragonfly

    Dragonfly 1st gear

    Aikoinaan Malmin lentokentän takana, Tasankotiellä, oli 70-luvun loppupuolella omakotitalon pihalla punainen '60-mallinen Phoenix 4d rakenteilla. Missäköhän lienee nykyään?
     
  4. mercman

    mercman Gearhead

    IHU-93 kilvillä aikanaan liikkunut Seneca -60 on joskus purettu, paperit ovat vielä. Oli 6-koneinen yksilö.Järvenpäässä Heimanin romiksessa oli myös 60 Phoenix.Meni sulattamoon romiksen lopettaessa. Nykyään helsingissä ? asustava Seneca 60 farmari oli myös muutaman vuoden meillä.
    Olisiko tuo Malmin kentän takana ollut -60 ollut jopa 4 dht?Kävin sitä myös katsomassa -80 luvun alussa.Muisti pätkii oliko 60 vai 61 mallinen ..Koelauta taitaa olla ko. autosta parhaiten säilynyt osa....onbuicks tietää lisää?
     
  5. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Höh, uustuonteja. Näitä tuli paljon uutena ja meillä oli sellainen viisi vuotta kunnes faija vaihtoi sen uuteen 65 Toyota Crowniin. Tuata erehdystä kesti vuosi ja se vaihtui 66 Impalaan. Niin se oli Desoto Diplomat.
     
  6. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Hieman ennen Raisiota Raumalta tullessa oli hajottamolla aikanaan 60 4D Desoto Diplomat. Hajottamo on taitanut jäädä jo tien laajenuksen alle. Sitten Luvialla "hajottamossa" taisi olle useampiakin? Nimimerkki Gremlin taitanee tietää lisää noiden kohtalosta.
     
  7. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Mobilistissa on ollut joskus esittelyssä varsin siisti (Suomi-) Phoenix 4d HT. Kasissa taas on ollut ainakin neljä -60 Diplomatia (sini-valkoinen 4d, sini-valkoinen muutettu 2d HT, kaksivärisininen STW ja kelta-ruskea 4d). Uustuontina on tullut muutama, ainakin valkoinen 2d HT (onko se nyt keltainen vai onko kyseessä eri auto vai pettääkö muisti?), vaalea STW (mercmanin mainitsema?) ja Vaasassa oleva avo-Phoenix. Sitten olen joskus nähnyt metallinhotosinisen -60 Diplomatin (4d Sedan), siinä taisi olla alumiinivanteet ja perä korkealla. Ja sitten on vielä tutun musta -60 Dodge STW Kuopion tienoilla.

    Diplomathan on käytännössä sama auto, eipä siinä taida olla kuin listoituseroja. Englannissa muuten näin näyttelyssä -60 Diplomat 4d Sedanin jossa oli ratti oikealla, voi olla aika harvinainen.
     
  8. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Noita oli paljon in early '60. Muistan yhden jutun hämärästi kun kytät pysäytti faijan. Se puhe meni autoihin ja faija puhui ittensä ulos ilman sakkoa. Nii, kytillä oli kanssa 60 Desoto.
    Silloin ei tullut sakkoja mutta kerran Lauttakylässä tuli. Aina kun tultiin mummolaan niin kaikki ryntäs akknoihin ja pihaan kattomaan millä se Helsingin insinööri nyt tuli tontille? Tämä perinne jatkuu. Tosin olen vain insinöörin poika, mutta aina kun menin Huittisiin niin porukat tuli pällistelee millä tulin. Tulihan siellä Hemillä annettua kyytiä mummoille ja vaareille. Oli kuulemma haipakkaa. Vieläkin ne jaksaa muistuttaa siitä kun insinööri tuli Helsingistä ja otti kylän gubet kyytiin ja näytti miten Soto kulkee. Silloin Suomessa kytillä oli vain yksi tutka ja se oli just silloin Lauttakylässä. Faija veti siihen täysii. Asia mistä vieläkin vanhat Huittislaiset osaa virnuilla kun Helsingin insinöörii veti täällä tutkaan. Asia oli nii arka että faija ei kuolemaansa asti siitä suostunut puhumaan.
    Oliks ot?
     
  9. Smokend

    Smokend 3rd gear

  10. harri60

    harri60 Gearhead

    Kaverilla Järvenpäässä -60 Phoenix 4dht.
     
  11. mercman

    mercman Gearhead

    Sen verran vielä faktaa että 1984 Aken mukaan oli rekisterissä 8 kpl 60- mallisia Dodgeja sekä 10 kpl Desoto Diplomateja.Nämä siis ennen uustuontia. Näin muuten Järvenpäässä punaisen 60 Dodgen joka taitaa olla tuo aiemmin mainittu 4DHT Phoenix.
     
  12. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Ehtoota toverit. Repeli tulee taas avautuu, halusitte eli ette.
    Suami Autoihin lukeutuu puna/valkoinen 4D HT. Se oli Simo Arom vaimom auto. Siis Aro-Yhtymä kyseessä. Faija tunsi sen. Mä en. Takavasemmalta vaan kuolasin tuota Autoa. Toi Auto oli Pekalla mikä legendarisella Ågelin bensiksellä piti huoltoa. Ei Enää. Toi 4D HT on MR, hyvä niin. Muista Suami autoista poiketen kaimani mun eli Simo Aro otti vaimonsa autoon kaikki herkut. Paitti ilmastoinnin. Sitähän ei täällä tarvita? Oli HT sähköakkunoilla ym mitkä oli todella exoottista silloin ennen..
     
  13. Kaljanen

    Kaljanen Gearhead

    Taitaa olla sama peli mitä kävin pari vuotta sitten kattomassa. Väriltään valkoinen ja oli seisonut jonkun aikaa siellä parkkihallissa.
     
  14. livinki

    livinki 1st gear

    Joo. Sama peli se on. Ja autohan on uustuonti, se on tuotu suomeen vuonna 91 ja ollut samalla omistajalla ilmeisesti tähän saakka.
    Olis tarkoitus ehostaa dartti arvoiseensa kuntoon ensitalven aikana.
     
  15. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kerro livinki lisää missä kuosissa ym. Onko kuvia? Pidä meidät ajan tasalla täällä missä mennään ja tee/tehkää siitä emänelle Auto!
     
  16. kime2

    kime2 Gearhead

    Meni ot,mut juuri nämä legendaariset jutut pikkasen ot:na kiinnostaakin eli lisää vaan :D
     
  17. livinki

    livinki 1st gear

    http://kuvablogi.com/nayta/2109639/

    Tossa on kuva uudesta hankinnastamme.Näkyvä kylki on parempipuolisko.
    Tarkoitus olisi hioa pellille ja tehdä pohjat kuntoon.Sen jälkeen ilmeisesti alkuperäistä sävyä mukaillen joku vaalea väri pintaan.Vaimo uhkasi myös pistää sisustan uusiksi harjoiteltuaan minun Buickin sisustan viimetalvena.
    Niin,että jos jollai löytyis teollisuusompelukone kaupattavaksi,niin oltaisiin kiinnostuneita.
     
  18. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead


    ..hyi että,
    että osaakin olla hieno auto!

    Just nämä 50-60 luvun taitteen moparit on neliovisina tolppina niin rumia että ne on KAUNIITA!...niinku myös 61 plymari 4d.....

    ...just kun muotoilijat joutui hylkäämään siivet, mutta eivät olleet keksineet vielä mitään muotoilukikkaa niiden tilalle...
     
  19. Käkö

    Käkö Gearhead

    Hieno auto, onneksi olkoon!
     
  20. Kalikali

    Kalikali Gearhead

    Hyvä, että GM/Buick mieskin siirtyy Mopar kantaan. Moparit on hyviä vehkeitä.
    Itse erehdyin taas talveksi Fordiin, vaikka aina edellisestä eroon päästyäni sanon, ettei koskaan enää.
     

Kerro tästä muillekin!