1960 Pontiac

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Vilkuna, 20.3.2003.

 1. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Tietonikkarissa näkyi olevan 1:25 pienoismalli 60 2D HT Bonnevillestä. Tuollainen täytyy jokaisella olla hyllyssä kellä 1:1 tallissa.
   
 2. helppoheikki

  helppoheikki Gearhead

  '60 Catalina 2dht majaili aikoinaan täällä Helsingissä kaverilla. Se vietti ensimmäiset vuotensa ahkerassa rokkikäytössä mattaharmaana violetiksi maalatuilla listoilla ja puna-violetti ruutukatolla. Jossain vaiheessa laite koki laikka-avottamisen ja viimeisin havainto siitä tehtiin joskus muutama vuosi sitten forssan piknikissä jossa se liikkui siirtokilpien turvin. Vieläköhän mahtaa kiesi elää???
   
 3. slitre

  slitre 1st gear

  Heitän tähän soppaan oman osuuteni...
  mulla oli joskus 80 luvun alkupuolella 60 catalina 4dht
  rekkarin alku oli ncc numeroa en nyt muista,
  Väri oli valkoinen ja tullut muuttoautona suomeen
  70 luvun alkuvuosina, itse ostin auton hra Majavalta(beavers)
  helsingistä.
  Missähän mahtaa auto majailla nykyään?
   
 4. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Kuka täällä overdrivellä kauppas viime syksynä sitä 1960 Laurentiania. Laita YV tai soita 045 - 675 7184. Vaimo haluaisi toisen. Auton siis. :wink:
   
 5. Mopo305

  Mopo305 1st gear

  Vaasassa -60 catalina,ei kylläkään mulla,melalli/kupari
   
 6. Kimi-oz

  Kimi-oz Gearhead

 7. litres

  litres 3rd gear

  Ikivanha ketju... keravalla seisoo eräässöä pihassa 60 4d ht bonneville.
   
 8. perkele

  perkele Gearhead

  [​IMG]
  nimim slitren ex catalina pyöri keravalla aikonaan,missä lie nykyään?
   
 9. Chevypu83

  Chevypu83 1st gear

  Ostin kesällä Kokemäeltä sinisen 4d Venturan, ollut aiemmin jossain Karstulan seudulla pidemmän aikaa. Tuotu maahan 80-luvun lopulla. Nyt lattioden uusinta menossa.Löytyisikö tästä historiatietoa vuosien varrelta?
   
  Muokattu: 29.11.2022
  litres ja Kustom STW tykkäävät tästä.
 10. litres

  litres 3rd gear

  Muinaisella 80 luvulla oli Mäntsälässä 1960 pontiac 4d sedan, silloinen omistaja
  oli ins.toimisto H... Virta.
   
 11. Ei tästä kuvaa olisi..;)
   
 12. Chevypu83

  Chevypu83 1st gear

  Kiinnostaisi onko joku "hovimaalari" maalannut isossa astiassa sekoitetulla metallinhohtosinisellä noita 60 Pontiaceja kun tiedän kaksi muutakin samanväristä autoa. Voisi kuvitella että nuo on maalattu kaikki 80-luvun lopulla tai varhaisella 90-luvulla. Tuohon minun autoon on vaihdettu 70-luvun Oldsin rakettimoottori ilmeisesti Suomessa päätellen lohkon kyljessä törröttävästä lohkolämmittimen vastuksesta. Tiedä jos jollain olisi tallin nurkassa tuon alkuperäinen 389 tekniikka...
   
 13. Kartsa67

  Kartsa67 3rd gear

  Herrasmiehellä nimeltä Karva oli aikoinaan valkoinen 60- ht Ponu kylillä. voi olla sama auto kyseessä.
   
 14. perkele

  perkele Gearhead


  veltolla oli valkoinen catalina 4d ht,karvan ponun väriä en muista
   
  Muokattu: 3.12.2022
 15. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Silloin joskus...joopa joo taas sitä samaa tikulla silmään kaihomuisteloa...kun olin pahimmassa jenkkihuumassa oleva nuorimies ja hyvin monesta talosta joku usa kosla löytyikin ,niin naapuriin olivat ostaneet n 80/90 taitteessa erittäin hienokuntoisen hyvin originaalin tuoreen californiatuonnin KÄYTTÖAUTOKSI eli 60 Ventura 2dht kesää talvea kaikki sohjokelit ja rospuutotkin läpikäyden paukkupakkasiin.Auto oli ruskea, valkoisella katolla tehdaskuosissaan upein kasipulttivantein,sisusta hienossa kunnossa kangasverhoilulla sohvapenkein ja teknikkana 389 ja automaatti.
  Kunto rapisi silmissä,arvaahan tuon täysin ruostesuojaamaton auto ikuisen kesän olosuhteista eikä siinä mitään lohkolämmitintäkään tietty ollut tai oikeita talvirenkaitakaan ,mitkälie kesärenkaat jotka kaliviterissäkin eikä ketään kiinnostanut asentaakkaan talvivarusteita kuin korkeintaan lumiharja(halpa!) saati nyt sääliä jos vähän kuprua,lommoa tai naarmua ilmaantui,mitäs tuosta...onhan noita ruosteettomia vähän ajettuja uustuontiautoja ja kun sai halavallakin...

  Mihinkä lie hävisi kohtuunopsaan ja saattoipa olla aika janoinenkin käyttis pätkäajossa tai mitäs arvelette jäykillä mineraaleilla kahden kolmenkympin pakkasista lumihangesta arkiaamuisin kaapelitkin apuna ja sama juttu työpäivän pääteeksi takaisin.
  Jotenkin tuntuu että joku vanha halpa Fiiatti,Datsuni tai Oopeli tms olisi kovasti ollut järkevämpi arkiajoon ostaa muutamalla satskulla ja säästää tuota mutta ei ei.
  Toivottavasti säästyi kumminkin ja edes joku myöhemmin älysi taltioida ennen totaalista katastrofia ,hieno malli kerrassaan eikä ihan joka jannun kärry mutta näin se meni eikä osa porukasta välittänyt säästellä kun kalustoa todellakin tulvi...harhakuvana että kyllä vintagejenkkiä piisaa ikiajat ja kilohintaan senkun ajaa loppuun täällä.
  Kyseinen ex ponchoilija ajelee Skodalla mitä joskus vuosia sitten nähnyt vilaukselta ja jenkkitouhut loppui aikapäiviä ..:)
   
  Muokattu: 3.12.2022
 16. litres

  litres 3rd gear

  Karvan bonneville on myös valkoinen.
   
 17. juko7

  juko7 Double Gearhead

  1990-luvun alussa oli Helsingin Länsisatamassa kovapeltisen oloinen valkoinen 1960 2d Pontiac, meni kai tullihuutokauppaan.. tulikohan pelastettua?
   
 18. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Muuttoauto Etelä-Afrikasta. Oikealta ohjattava eikä lämmityslaitetta. Taisi mennä SuperNovan kanssa samassa kuormassa.... (vahvistamaton tieto)
   

Kerro tästä muillekin!