1960 Suomi-Buickit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Vilkuna, 14.4.2003.

  1. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Tarina kertoo, että Suomeen tuli 1960 uutena kaksi Buick Invictaa. Neliovisia tolppia tietenkin. Toinen musta ja toinen ?. Tämä ? ajettiin ympäri 60-70-luvulla ja romutettiin...

    [​IMG]
    Musta yksilö meni perimätiedon mukaan luutavasti Nesteen edustuskäyttöön ja erinäisten vaiheiden kautta ajautui Kokkolan liepeille navetan taakse jossa maatessaan, autosta pöllittiin alkuperäiset kello ja radio.

    Sitten 1979 eräs nivalalainen mies löysi tämän Buickin ja kunnostutti sen itselleen ja ajelikin sillä 80-luvun, minkä jälkeen auto taasen unohtui...kohtalokkain seurauksin...

    Allekirjoittanutkin kävi ostattelemassa ko. autoa keväällä 2001, mutta kun en itse kykene (fyysisen vammani vuoksi) autoja rakentamaan, niin haaveeksi jäi.

    Fiilis oli kyllä auton nähdessäni sellainen, niinku ois rakastunu, onhan 1960 Buick sellainen niinku hyvä daamikin: Jollain tavalla ilkeän julma, mutta samalla kuitenki niin sympaattinen...no se siitä.

    Onneksi hyvä ystäväni korjasi auton talteen ja se on nyt kuivassa katon alla ja suunta ylöspäin.

    Tää Buick on muuten aika maukkaasti varusteltu Suomi-autoksi: löytyy sähköpenkki ja -antenni yms.

    Kaikki tiedot tarinan autoista ois tosi mielenkiintoisia.




    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Vilkuna 2003-04-15 13:16 ]</font>

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Vilkuna 2004-05-10 18:02 ]</font>
     
  2. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Mulle kulkeutui olisko ollu yhdeksän kyt luvun taitteessa Turusta eräässä suulissa olla tosi puutteellinen 60 4-ovi Buikki.Väri oli musta perä,koristetavara,tekniikka,etupään pellit,sisusta uupui.Papereista puhumattakaan.Kotiin sekin piti hiiappiautolla raijata.Tallikaveri osti sen multa varaosiksi 57 cabaleroon,sai kuullemma etupään osia.Ovet ja muut jämät se tais myydä.Todennäköisesti oli suomi-auto mallista ei tietoa Electra tai Invicta
     
  3. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Taisi olla 86 tai 87 kesällä kun näin tuon mustan Buickin Raahessa. Omistaja oli harrastajateatterinäyttelijä, joka oli mukana siellä kuvattavassa tv:sarjassa. Tv sarja sijoittui sodan aikaan ja kotirintamalle.
    Auto oli tosiaan hienon näköinen, tosiaan tyylikkään näköinen musta edustusauto.
    Kuopiossa pyöri joitain vuosia sitten myös neliovinen tolppa -60 Buick, väriltään punainen. Omistaja ei käsittääkseni ollut Kuopiosta.
     
  4. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Juu, Raahessa nähty on sama auto NU-3, sittemmin NIT-30

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Vilkuna 2003-04-15 16:09 ]</font>
     
  5. late

    late Gearhead

    Auto oli ainakin joitain vuosia sitten lapinlahdella, en oo lähivuosiin törmänny siihen missään.
     
  6. amalo

    amalo Gearhead

  7. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Tältä näytti tuo ns. "Nesteen Invicta" 80-luvun alussa. Kuva on Kokkolan näyttelystä.





    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Vilkuna 2004-05-10 18:05 ]</font>
     
  8. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Kylläpä näyttää hienolta. Varsinkin kun tietää auton nykykunnon... Ei se 11 vuoden ulkosäilytys autoa paranna. Kumma kun ei sitä kaikki tajua. Huhu kertoo, että Lapualla seisoo `59 Cadillac ns. kuusen alla. Ajamalla siihen tuotu ja periaatteena että laitetaan kunhan keritään. No noita `59 Caddyjä kyllä on joka paikka väärällään... Joutaa yks lahotakkin. :evil
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itse asun lapualla ja olen usein käynyt ihailemassa tuota 59 caddya.. seisoo puun alla renkaat painuneena maahan. auto on ollut ilmeisen hyväkuntoinen tuotaessaan, eikä ulkopellit vieläkään ole juurikaan ruosteessa. pohja saattaa olla hyvinkin pehmeä johtuen auton maanläheisyydestä. Olen yrittänyt ostaa tämän auton, muttaei myydä. samalla henkilöllä on -57 2d caddy seisomassa eräällä tehdasalueella. tämä on aikoinaan puhallettu, hitsattu ja pohjamaalattu auto. maalauksen jälkeen seissyt ehkä 10 vuotta pihalla pohjamaalissa ilman laseja yms. kone on paikallaan ja kaikki pisteosat tallella. Ei myy, yritetty on.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Sori. se toinen caddy olikin 58 eikä 57.
     
  11. Foxy lady

    Foxy lady 1st gear

    Mä olen kyllä totaalisesti eri mieltä 1purehellin kanssa, ei niitä 59 käkkylöitä nyt NIIN hirveesti ole, että niitä vois jättää huoletta lahoamaan. :evil:
     
  12. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tääkin menee ohi aiheen, mut Helsingin Malmilla seisoo 60-luvun alun Thunderbird erään talon pihassa, seissyt ainakin 5 vuotta, renkaat tyhjänä. Pellit kohtalaisen hyvän näköset, pohjan tai tekniikan kunnosta ei tietoa... Et näköjään noita "joutilaita" autoja löytyy vielä Suomestakin.
     
  13. impala67

    impala67 Double Gearhead

    siis eikös tämä ole se sama joka oli siellä salon talleissa, minäkin sitäkin kävin hiskin kyydillä äimistelemässä, 90-luvun alkuvuosina. kyselin minäkin sitä mutta siitä todettiin että se on korinvaihtoauton raato...
     
  14. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Nyt selvis sen verran, että toi musta Invicta on ollu 60-luvun loppupuolella Tampellalla (IF-178) ja Hautalan Kone ja Moottorilla (IUR-38), josta sitten myyty Sorin Autohalliin 1969.

    Muistaako kukaan tamperelainen mitään?
     
  15. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Kuvaa? Muuta tietoa?
     
  16. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Juu, Tältä näytti Buick keväällä 2001. Autolla ei oo ollu tallia sitten vuoden 1973. Ja noilla sijoillaan se oli seisonu kahdeksan vuotta.
     
  17. Mr.Speed

    Mr.Speed Gearhead

    Onko tämä `59 Cadillac valkoinen? ajattelin vaan kun eräs tuttu myi huolella pitäneensä `59 tai `60 (en muista enää kumpi oli kun siitä on aika kauan kun näin sen) Cadillacin jonnekkin pois ,ja seisoo kuulemma nykyään puun alla jossain... :smile: Iisalmen Terva-ajoissa oli viime vuonna punainen `60 Buick Invicta(?) avo NMO-16.

    _________________
    Fashions fade,real style never does.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Mr.Muscle 2003-05-19 12:57 ]</font>
     
  18. Capri2000GT

    Capri2000GT 1st gear

    Juu on se Lapualla seisova cadillakki valkonen (ei voi olla aivan varma koska auto hieman likainen, mutta ainakin se on vaalea)). Auto on 2ovinen jos ei vielä ole mainittu.
     
  19. Mr.Speed

    Mr.Speed Gearhead

    joo kaksi ovinen taisi sekin olla..oiskohan sama auto.
     
  20. Capri2000GT

    Capri2000GT 1st gear

    Toivottavasti ei... Onko yhtään tietoa mihin päin kaveris myi omansa?
     

Kerro tästä muillekin!