1961 Dodge Dart Pioneer "Pinohiiri"

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Make500, 22.9.2018.

 1. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Ehdottomasti ilmanotto sillein, että saa ulkopuolelta raitista ja viileämpää ilmaa.
   
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Kuva oli samanlaisesta Seatista, mikä meillä ja ne on suodattimen ja ahtimen välissä, eli ”vaparipuolella”. Selvä kaistanestohan tuossa on tehty, kun on (kuvassa) kolme liki saman kokoista umpiperää rinnan. Eaton pyörii hitaammin ja sen vislaus voi olla siten alempana ja ... resonaattoreista tulisi mittavat.
   
 3. Jaa no se toimii ahdetussakin..

  Mun vanhassa käyttiksessä oli myös renosanssiputki:

  [​IMG]

  1318X DUCT,RESONANCE

  Se näytti tulevan tuoonne ilmansuodatin koteloon.
   
 4. Make500

  Make500 Gearhead

  Eilen tehtiin kavereiden kanssa juhannustaikoja ja Slantti heräsi eloon pitkän hibernaation jälkeen.
  Isompia ongelmia ei ollut, mitä nyt pieniä käynnistysvaikeuksia jotka nekin johtui vain ja ainoastaan bensiinin saannista kaasarille ja omasta hölmöydestä jännityksen keskellä. Startti kun ei starttaa jos loota ei ole vapaalla. ( Yllätys :rotfl: ) Lopulta toverin imiessä bensa filtterille saakka, antautui kone käyntiin.
  30 min käytettiin, 2200 rpm tasaisesti koko ajan. Ölynpaine laski puolessa tunnissa noin 30 psi:hin noilla kierroksilla. Lämmöt pysyi lämpömittarin mukaan ihan kurissa, tosin viimeinen kymmenen minuuttia syyläri räki ylivuodosta ylimääräistä nestettä pihalle.  Tästä jatketaan vaan eteenpäin kaikenlaisella puuhastelulla ja lopulta sitten dynoon.

  Hyvää juhannusta kaikille!!
   
  Holley, Seevu, Gary Grand ja 11 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Pietsi

  Pietsi Gearhead

  Uimurikammiot kannattaa täyttää ennen starttiyrityksiä.
   
 6. Juhannuksen paras video..

  Miltä se muuten vaikutti? Käykö se tyhjäkäyntiä ja jos, niin millaisella kierrosluvulla?

  Miltäs tuo AFR vaikutti? Tuossa videolla se pomppi 14-15 paikkeilla. Olisko 13 sopiva tyhjäkäynnille?

  Meinasitko käydä testailemassa koeajolla ennen dynoreissua?
   
 7. jrasi

  jrasi 3rd gear

  Ihmettelinkin aamuista olotilaa, mutta se oli varmaan se imemäni bensa, joka pyrki ulos samaa kautta kun meni sisälle
   
  Aake-cc, Gary Grand ja riviera56 tykkäävät tästä.
 8. Make500

  Make500 Gearhead

  Täytettiin kyllä.. Mutta ei vaan tykänny silti lähteä vetämään bensaa.. Ja toi vakiostartti pyörii nopeasti kuin tuntiviisari..
   
 9. Tälläisen öljynpaineen tehtaan 1960 manuska tarjoaa:

  [​IMG]
   
 10. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Sun ahdetussa on aika paljon vakiota pidempi matka kaasarista suorittavaan sylinteriin vs vakioslantti. Siinä missä BBD/Holley 1920 pudottaa kiihdytyspumpusta satsin imusarjaan, jonka imaisee, jos ei ihan ensimmäinen kohdalle osuva, niin seuraava kuitenkin, niin tässä Fajs/Eaton paketissa ei pisaroituva bensa mene samalla viisiin perille. Joku primeröintisysteemi voisi olla paikallaan? Punpun jälkeisestä linjasta magneettiventtiili + suutin ahtimen alapuolelle ja sille joku ohjaus luokkaa painonappi?
   
 11. Kalu

  Kalu Gearhead

  ^tiedän että tiedät asioista paljonkin, mut nyt tuntuu et meni vähän överi jutuiks...
   
  jariha tykkää tästä.
 12. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  No mä nyt vaan ajattelin, että olisi noin voisi olla kevyempi käynnistää. Kun nämä slantit yleensä lähtee käymään jos vaan jotakin kipinästä syttyvää on saatavilla.

  Bytheway mulla on 883/1200/turbossa primeröinti tehty painonappiin. En jaksanut omatekemään ruiskun ohjaukseen ruveta miettimään lämpötilakarttoja kylmäkäynnistykseen vaan laitoin nappiin "pidä suuttimet auki". Se on avaimen vieressä. Samalla kun kiertää virrat pääälle, painaa napista. Lähtee sillä tekniikalla kuin palmun alta päin vastoin kuin mun Maxxeculla varustettu etanoli-ruiskuslantti, jota saa kylmänä veivata 3-4 sekuntia ennen kuin hörähtää. Jälkimmäisessä on ohjelman suurin sallittu 1000% rikastus jo käytetty eikä enempää saa.
   
  Seevu, Gary Grand ja Kalu tykkäävät tästä.
 13. On sulla tuossa pointtia. Mä mietin vain sitä, että kun on ensikäynnistyksen tehnyt, niin seuraavilla kerroilla sinne imusarjaan ja ahtimeen jää bensa-ilmaseosta, niin helpottaisko se sitten käynnistystä?

  Jos käynnistystä miettii, niin olisko parempi aloittaa päivittäminen siitä startista? Ilmeisesti Amerikan pojat on laitellut näitä Dakotan startteja?

  https://www.rockauto.com/en/catalog...9cid+v6,1087433,electrical,starter+motor,4152
   
  Muokattu: 20.6.2020
 14. Pietsi

  Pietsi Gearhead

  Toi on hyvä. Jos näkö ei häiritse, niin kannattaa laittaa kun olemassa oleva luovuttaa.
   
 15. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Käynnistyvyyshän me kohta tiedetään kun Make pääsee tekemään laajempia koeajoja. Ei taideta olla vielä nähty sitä retrompaa sytytyksen myöhästintä myöskään?
   
 16. Juu, mielenkiinnolla odotellaan raporttia aiheesta..

  Sekin tuli mieleen, että käynnistyvyyteen vaikuttanee myös niiden tyhjäkäyntisuutinten koko, jotka on vielä hiukan pieniä.
   
 17. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Tämmösessä kaasarissahan on rikastin vissiin tehty jonkinlaisena lisäsuuttimena. Ja moinen kaasari puolestaan on ajateltu kurkku/sylinteri parhaiten sopivaksi. Nyt se rikastuspiiri ei välttämättä annostele ainetta sillä tavoin, kuin italianinsinööri on alunperin mallintanut sen tekemään. Imussa ei välttämättä tunnu Eatonin läpi pulssimaista alipaine sykettä lainkaan.

  Mutku noin paljon on tehty jo, niin loppu on lastenleikkiä.
   
 18. Make500

  Make500 Gearhead

  Se käynnistyy aivan valtavan mainiosti. Ongelmahan oli siis tuo eka startti kun kaikki linjat oli rutikuivia ja kaasarin uimurikammio hiton pieni. Se hörähti pari kertaa ja kaasari kuivaksi.
  Nyt kun siellä menee jo bensa perille heti, niin ei mitään ongelmaa. Eikä tarvitse kytkeä rikastinta. Se käy tyhjäkäyntiäkin ihan hyvin pienen kaasuttelun jälkeen.
   
  LPV, teippi-mikko, sleepercooler ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. Simon Templar

  Simon Templar Gearhead

  Ihan asian vierestä, eikö maxxecussa ole suuttimien aukioloaikaa säädettävissä kun virrat kytkee päälle? Laiska pensapumppu aiheuttaa myös huonoa käynnistyvyyttä. Tollanen 1000% kuulostaa melko hurjalta tai sit on todella pienet suuttimet.
   
 20. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Viinabensalla tarvitaan esikostutusta ihan jäätävän määrän kylmäkäynnistyksessä. Suuttimet on pikemminkin ylikokoiset, ei tartte ehkä kuin 60% aikoja maksimissaan. Juu, eikä pumppu ole loppunut kesken myöskään.

  Ennen Maxxecua ajelin omatekoisella ohjaimella. Sillä primeröin noin 10 sekunnin tyhjäkäyntiä vastaavan määrän ennen starttia ja lähti ns heti.
   

Kerro tästä muillekin!