1967 camaro

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja timopajala, 27.7.2016.

 1. Kalu

  Kalu Gearhead

  Ei kun lootan ja pinionilinjat samansuuntaiseksi. Lehtijousien kanssa laittaisin pinionin lootaninjasta pari astetta alemmas, koska pinionihan"keulii" kiihdyttäessä.

  [​IMG]
   
 2. timopajala

  timopajala 2nd gear

  Ok! Tämä hyvä tieto!
   
 3. PauliR

  PauliR 3rd gear

  Oikeesta kulmasta en osaa sanoa, mutta maastureihin oon just kuvailemallas tavalla hitsaillu useita kertoja, kun on tehty SOA (spring over axle) muutoksia niihin.
   
 4. tapio.t

  tapio.t 3rd gear

  Kuten edellä mainittu, pari astetta alaspäin!
   
 5. timopajala

  timopajala 2nd gear

  Jeps! Kiitokset kaikille vastauksista! Näillä mennään :D
   
 6. C-barge

  C-barge Gearhead

  Jos normi lehtijousilla, niin pinionin ja kardaanin välinen kulma pitäis olla luokkaa 5-7 astetta niin silloin se olis vedossa "suorassa" Ja siis kulm kardaaniputkeen nähden, runkolinjaan nähden on sit mitä on. sit jos on jotain nelilinkkii tai ladderii ni ohjearvo on 1-2 astetta.
   
  fenix tykkää tästä.
 7. timopajala

  timopajala 2nd gear

  Joo on ihan normi lehtijousilla eli tuota 5--7 asteen luokkaa pitäs sitten kulmaks laitella. 4 linkki tosiaan eri juttu näköjään kun tuolta netistä luin kans noita juttuja.
   
 8. timopajala

  timopajala 2nd gear

  katselin tuossa rungon hitsauksia ja totesin et tosi heiveröisen näköiset saumat/pisteet näky olevan niin päätin tehdä vähän vahvistuksia pistehitsaamalla sekä vetämällä saumat vielä lisäks ulkopuolelle.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 9. timopajala

  timopajala 2nd gear

  sain shifterin valmiiks lopultakin. Tuo kierteiden teko ja tuon pään saaminen oikean kokoiseksi ei ollut ihan helppo homma ilman sorvia mut käsipelillä tuli kohtuullinen et sai kierteet väkerrettyä.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 10. Make.S

  Make.S Gearhead

  Racee racee, eikä mennä mistä aita on matalin. mii like a lot..
   
  timopajala tykkää tästä.
 11. timopajala

  timopajala 2nd gear

  Kiitos :) onhan näistä vaivaa mutta eipä tule toista samanlaista vastaan :D
   
 12. timopajala

  timopajala 2nd gear

  olipas mielenkiintoinen tuo elektronisen kaasupolkimen asennus tuohon omaan kulkineeseen, joutu värkkään aika erikoisen kiinnikkeen että sai ees jotenkin paikalleen. Tarvii asentaa penkki kiinni et näkee miten se poljin sinne nyt lopulta meni, siis että toimiiko ollenkaan. Suunnilleen 5-7cm alempana kun jarrupoljin olis keskikohta.
   
 13. timopajala

  timopajala 2nd gear

  tuli värkättyä polkimelle kiinnike.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 14. timopajala

  timopajala 2nd gear

  Löyty amerikkalaisen entisen omistajan tekemät lattia korjaukset kun otin matot pois, oli sitten vetässyt galvanoidun pellin mädän vanhan pellin päälle vaan ja massalla reunat kiinni. Kuskin jalkotila samassa kuosissa mut sinne löysin onneks korjaus pellin. Tähän apparin jalkotilaan vääntelin pellit itse.

  Olit tuo torque boksikin mädäntynyt tuosta kulmasta eli jouduin ihan ekaks korjaileen sen ja samantein sivukotelon pääty oli mätä. Ne fiksailin ensin ja sit tein vasta tuon jalkotilan pellin päälle.

  [​IMG]
   
  Vuokralainen tykkää tästä.
 15. timopajala

  timopajala 2nd gear

  eipä ollut tämä kuskin jalkotilakaan yhtään parempi :D Tälle puolelle onneks löyty korjaus pelti trade partsilta, toivottavasti tulis tällä viikolla vielä postiin tai mh. Torque boksi kans saanu aika paljon selkäänsä sekä rocker paneli tuolta päästä.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 16. timopajala

  timopajala 2nd gear

  Nyt alkaa kuskin jalkotila näyttään pikkuhiljaa paremmalta, huomenna saan luultavasti hitsaukset lattian osalta valmiiks

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Saumasin noi hitsi saumat samantein niin saa huomenna ruiskata väriä pintään kun saa viimeset hitsaukset tehtyö. Oli aika jännä värkätä toi torque boksin korjaus tonne alle ekaks ja sit lattia peltiä taas päälle, oli pakko tuo ehjä lattia ajaa tuolta reunasta auki ja kääntää et pääsi korjaan ton boksin tuolta alhaalta.
   
 17. timopajala

  timopajala 2nd gear

  Oli sitten erittäin hyvin sopiva pelti mikä tuli trade partsin kautta, ei pahemmin tarvinnu mitenkään naputella paikalleen. Istu melkein kun itsestään. Oli vaan aika sovittaminen et sai puskuun kunnolla noi pellit kun oli polkimet paikallaan ja laiska kun oon nii en jaksanu niitä irrotella :D
   
 18. timopajala

  timopajala 2nd gear

  Nyt kun on ajankohtaista noiden lehtijousien kiinnikkeiden hitsailu niin mites tuo toteutetaan oikee oppisesti ettei tarvis alkaa uusiks värkkään? Tässä hieman faktaa missä vaiheessa auto tällä hetkellä on:

  Etupää liian korkealla, tarvii pudottaa keulaa noin 5cm

  Laatikon rauta ei vielä paikoillaan kun kulma ei vielä 100% tiedossa

  Perä siis muuten paikoillaan mutta kiinnikkeet hitsaamatta

  Kysymys kuuluukin nyt että laitanko nuo astekulmat sillee paikoilleen että tunkkaan rungon suoraksi ja sitten asennan laatikon 3° kulmaan alaspäin ja perän saman verran ylöspäin? Jousien katkaisuhan ei vaikuta noihin kulmiin mitenkään.
   
 19. timopajala

  timopajala 2nd gear

  No nii saatiin perän kulmat yms kohdilleen ja hitsailtua ja nyt kerkisin vetäseen maalia niskaan et kehtaa laitella murikan paikoilleen :D

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  kaierkki tykkää tästä.
 20. timopajala

  timopajala 2nd gear

  Laitoin rätit vielä pakosarjaan ja väliputkeen niin pysyy lämmöt kurissa tuolla konehuoneen puolella. Rosteri sarjat jne nii ei ruostu ihan helposti puhki :D

  [​IMG]
   
  kaierkki tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!