1969 Dodge Dart Custom

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Bowtie, 2.9.2016.

  1. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Hitaasti edistyy, mutta muutama sana ja kuva todisteeksi että jotain sentään tapahtuu... Iskarit vaihdoin joka nurkkaan, varsinkin takaiskarit alkoi olemaan matkansa päässä:

    [​IMG]

    Etupyörää irrottaessa meni yksi studeista poikki (ei, en avannut vasurikierteistä tykillä väärään suuntaan, vaan apumiehen puolelta ihan normikierteellä...), vaihdoin sitten saman tien kaikki. Edellisen asentajan jäljiltä oli pyöränlaakerin huulitiiviste ihan retaleina, ja sellaista en tietenkään ollut ostanut valmiiksi... Dart jäi siis pukeille odottamaan pyörännavan kasausta, laitan saman tien uuden laakerinkin.

    [​IMG]

    Kallistuksenvakaajan runkopuslat oli aivan valmiit, joten vakaaja irti ja puslat irti, samalla lasikuulapuhalsin vakaajan kevyesti ja satiininmusta 2-K akryyli päälle. Uudet uretaanipuslat odottaa vielä asennusta (kumisia ei ollut tarjolla), on käsittääkseni erinomaisen v-mäiset asentaa...

    [​IMG]

    Kuvassa taustalla myös alkuperäismallinen ilmanputsari valmiiksi maalattuna... Jarrupääsylinterikin menee nyt sitten vaihtoon, poljin meni kerran pohjaan mutta vuotoja ei löydy, joten epäilen että pääsylkyn kumeissa sanomista? Lisäksi jouduin raplaamaan pikkusen valoja taas, vaihdoin ajovaloumpiot uusiin Helloihin mitä tallin hyllystä löytyi. Yllättäen toisen ajovalon liitin oli vähän kärsinyt ja sulanut, joten sen sai vaihtaa uuteen... Lisäksi toinen etuvilkku oli lakannut toimimasta talven aikana, kantojen putsaus ja uudet lamput korjasi ongelman. Kummasti vaan pitkään seisseestä autosta löytyy kaikenlaista pientä laitettavaa.
     
  2. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Kojelaudan runko vois kiinnostaa. Tosta omasta myin hölmöyksissäni kojelaudan veks, kun tuli aikanaan vaihdettua sähköjen mukana 75:n kojelauta...
     
  3. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Omaan sain jarrutehostimen ja pääsylinterin vaihdettua. Vanha joskus `94-95 romikselta kaivettu kun oli kaput, eikä enää muisti pelaa niin kauas kertomaan mistä värkistä se otettiin. Vaihtoehtoja lienee joku mersu tai bemari... Noh, hommasin rockauton kautta ehjän tilalle. Sitten iski nippa-ongelma. 67-75 mopsien pääsylintereissä nippojen kierteet 9/16-20 ja 1/2-20. Lisäks nipassa sisäänpäin oleva kartio. Eihän sellaisia meinannut mistään löytyä. Wilwood on ainoita joka tekee, joten lopulta RP:n kautta sai sopivat. Tuli otettua toiset samalla, kun hommasin toisenkin pääsylinterin. Nyt olis sitte hyllyssä uudenveroinen pääsylkkä + mopsin tehostin ilman jalkaa ihan vaan varalla/ylimääräisenä. Tehostin on vanha, sen toiminnasta ei tietoa. Ja onhan tuolla vielä se romikselta kaivettu ja Dodgessa reilun 20 vuotta toiminut kanssa, Se vaan huutaisi uutta kalvoa.....
     
  4. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Nuo KYB:it ovat yllättävän hyvä valinta A-koppaan, tulee "sellainen sopivan jämpti".
     
  5. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tätä ei olekaan tullut päivitettyä vähään aikaan, Dart saatiin katsastettua perjantaina aamulla viikkoa ennen juhannusta, ja kevyenä koeajona suunnattiin nokka Himokselle V8 Summermeetiin. Hienosti kuljetti sinne ja takaisinkin!

    Sitten Dartilla onkin lähinnä ajeltu, hyvin tuntuu pelaavan öljyvuotoa lukuunottamatta (luulen että virranjakajan o-rengas on antautunut), täytyy tutkia jahka ehtii. Lisäksi tyhjäkäynti pikkusen sikailee välillä, pitänee tähänkin aiheeseen syventyä... Löysin myös pillerikapselit joita on tullut jo hetki etsiskeltyä, sopii omasta mielestä hienosti!

    Photobucket ei näemmä enää salli suoraa linkitystä esim. foorumeille ilmaiskäyttäjille (edellisten viestien kuvat ei enää toimi), joten pitäkööt tunkkinsa, kokeilen Flickriä:

    [​IMG]


    [​IMG]
     
  6. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Dartti palveli kesän ajelut aika mukavasti eikä sille kesällä juuri muuta tullut tehtyä kun ajeltua... Moottorin kohtalaisen suuri öljyvuoto tuli öljypumpun kannesta, uuden o-renkaan jälkeen vuoto väheni n. 90%, ei Slant silti ihan kuiva ole... Vaihtelin myös sytytystulppien putkien tiivisterenkaat, oli aika korput. Nyt luulisin että vuoto tulee enää öljypohjan etupäästä...

    Syksyn pimeillä ajellessa alkoi häiritsemään mittarivalojen toimimattomuus, ei taida palaa kuin yksi lamppu vasemmassa reunassa eli asialle täytynee tehdä jotain... Kaasutinkin vaatii lisätutkimuksia, päivän seisonnan jälkeen aika hankala saada käymään, saa lirputella kaasua ihan urakalla ja startata useamman kerran. Epäilen että moottorissa voi olla imuvuotoakin, ja pakosarjakin säksättelee eli koko paketin saa ottaa pöydälle.

    Pesin etupyörien koteloita syksyllä kuumavesipesurilla, vanhat kivikovat alustamassat irtosi aika kivasti paljastaen reijän apukuskin puoleisesta apurunkopalkista. Lisäksi sisälokkarin ja rintapellin välinen "fill panel" oli aika rapea joten pääsin hitsaamaan. Palkki oli pehmeä useammastakin kohdasta, palkin pohjasta löytyikin ratsupaikka jonka alla oli toinen jo läpiruostunut ratsupaikka eli tosi seppä ollut asialla...! Tätä kirjoittaessa palkki on jo korjattu 2,5mm pellillä, kuvaa korjauksesta ei tullut otettua mutta mun hitsarin taidoilla siinä ei ole pahemmin nähtävää... Talven aikana pitäisi koittaa tilailla vähän osiakin, ja tekisi mieli irroitella takaluukku ja hiekkapuhaltaa tiivisteura puhtaaksi ennen uuden tiivarin asennusta mutta se taitaa jäädä keväälle. Roikkuvaan kuskin oveenkin olisi korjattu sarana odottamassa jo, samallahan oven korjaisi ja maalaisi sekä oven että oviaukon... Tekemistä siis riittää, katsellaan nyt mihin riittää aika ja energia.

    Korjailuista ei pahemmin ole tullut otettua kuvia, mutta laitetaan nyt muutama fiilistelykuva kesän ajeluilta.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    isalmela, FuryIII '71, -nikke- ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!