1971 chevrolet monte carlo "Del Monte"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Isamu, 13.4.2020.

 1. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Lakesteel
  "Vedin reilusti epoksia Monte Carlon kattoon, ennen sitä kittasin isoimmat heitot, viimeistely jää sitten maalarille. Huomenna ikkuna-aukot valkoseks ja sit se olis siinä mun osalta..."

  Sovin jo tutun autokiillottajan kanssa ens keväälle projektin kun käy koko auton yli 1-stepillä niin kiilto kohdalleen.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Muokattu: 9.9.2022
  teippi-mikko, Stratos, rekkamies ja 13 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Lakesteel
  "onhan siinä pieni ero havaittavissa, vielä kun saatas ikkunat paikalleen ja auto maalarille... [​IMG][​IMG]"

  Ennen!
  [​IMG]
  [​IMG]

  Jälkeen!
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  teippi-mikko, Stratos, faffeli ja 19 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Mukavaa seurattavaa kun hommat tehdään kunnolla ja oikomatta.:)Tämä on kyllä tosi hieno laite varsinkin nyt jos vinyyli jää historiaan.
   
  Visa, laakkius ja Isamu tykkäävät tästä.
 4. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Tänään tuli putsailtua montea parhaani mukaan, paineilmaa ja imuria jotta saa kaiken puhallushiekan, hiomapölyn, metallijätteen yms veks sisätiloista ja raoista. Olis helpottanu jos olis ottanu penkin ulos, mutta en alkanu yksin painimaan sohvapenkin kanssa.

  Hyvä tovi siinä menikin ja olen liki tyytyväinen, vielä hieman tarvii panostaa, nyt vaan loppui aika kesken ja alkoi jo väsymys painaa.
  Vanha tehdasbitumi paikoitellen kohtuu korppua evästä niin käydä hakemassa paketti tuoretta ja liimailla paikalleen niin voikin haaveilla maton asennusta takaisin :)
   
  Muokattu: 22.9.2022
  teippi-mikko, faffeli, Seevu ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Mr_MilleR

  Mr_MilleR Gearhead

  Nyt kun on sisusta purettuna kannattaa maton alle laittaa kunnon äänieristys. Ei ole paha homma liimailla STP:tä tai jotain vastaavaa. Itse olen Chevelleen laittanut ja hiljeni ihan selkeesti.
   
  Seevu ja isalmela tykkäävät tästä.
 6. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Mä oon jo eellä! Tätähän jo mainitsin edellisessä postauksessani :)

  [​IMG]

  Homma alkoi puhdistamisella, tähän oiva eväs teräsharjalaikka rälläkässä ja milwaukeessa kuitulaikkaa, teräsharjaa tai lamellia riippuen kohteesta. Tuo vehje taipuu todella moneen pikkuväliin ja saa tehtyä tarkasti. Pohjassa oli jotain teräviä jälkiä siellä täällä, oletan koneesta jolla osa on aikanaan prässätty niin tuolla ne lähti pikkuhipaisulla veks.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Hyvin puhdistuu! Oli riittävän lämmintä ja mukava pilvinen sää, että harrastelin ulkosalla tallin edustalla, säästyi samalla tallin siivoamiselta.

  [​IMG]

  Pohjatulpat saivat myös tuoreen tiivistemassan jotta varmasti siltä puolelta ei pääse kosteus sisään!

  Muutaman tunnin lauantaina heiluin työkalujen kanssa niin sai bitumijämät, liimaroippeet yms yleisen ryönän irti pohjasta. Katto oli mitä oli, pohja on säästynyt korroosiopeikolta, parissa kohdassa oli kevyttä pintahilsettä ja hieman pistesyöpymää joten nämä sai hiontaa lamellilaikalla ja päälle convertterin joten niitä ei tarvi enää ajatella.
  Paineilmaa ja imuria taas lisää kun kyllä sitä puhallushiekkaa vieläkin jostain vähän rapisi esille, jos nyt olis kaikki (ehkä) veks auton sisältä.
  Loppuun huolellinen pyyhintä würthin metallipesulla ja bräkleenillä, siinä olikin lauantain rupeama valmis :cool:

  [​IMG]

  Sunnuntai alkoi reissulla motonetiin hakemaan laatikko äänieristettä, bulkkipaketti 79.90e. Nimi vaan vaihtunut STP -> CTK, tosin tuotteet ilmeisesti ihan samaa evästä.

  [​IMG]

  Palojen mallailua lattiaan, yritin saada mahdollisimman suuren pinta-alan peitettyä isoilla levyillä ja siinä onnistuinkin oikein hyvin.

  [​IMG]

  Parin levyn liimaamisen jälkeen totesin tarvitsevani asennusrullan, näpit on turhan kovilla tuossa touhussa muuten joten eiku pieni tauko ja nopea reissu motonetiin.
  Mallasin palan paikalleen ja kun olin tyytyväinen sijoitukseen niin vielä uusi kierros puhdistusta bräkleenillä, lämmitin peltiä ja eristettä kuumailmapuhaltimella niin saa hyvän tartunnan ja levy on pehmeänä.
  Parin palan jälkeen löytyi hyvä haisu miten homma etenee joutuisasti ;)

  [​IMG]

  HOX! Älkää väheksykö zapuskapalojen merkitystä harrastehommissa, pysyy tekijä virkeänä ja hyväntuulisena :D

  [​IMG]
  [​IMG]

  Helppo tuote leikata saksilla ja puukolla oikeaan muotoon ja kun antaa puhaltimella lämpöä niin asettuu ja tarttuu helposti. Rullalla, kevyellä rekyylivasaralla ja sormilla painelee noudattamaan pohjan muotoja täysin.
  Ihan en koko pohjaa saanut tehtyä tältä istumalta, alkoi nälkä ja väsymys hiipiä puseroon niin päätin jättää muutaman levyn asennuksen seuraavaan kertaan. Vetäsin etusohvan kiinnitykset vielä M10 pulteille ja näytin pörrää penkin reijille jotta mahtuvat niistä hyvin läpi.
  Lattiamatto ja penkki takas paikalleen niin katsoin asian olevan tällä kertaa valmis. Ajelin lenkin kautta kauppaan/kotiin niin selkeä muutos soundimaailmassa sisällä, sellaista epämääräistä tiejyrinää kadonnu ja yleiset äänet muuttuneet miellyttävämmäksi

  Kun sitä varmasti joku kuitenkin kysyy niin en maalannut lattiaa nyt mitenkään, järkeilin tuon pysyneen ehjänä ja puhtaana tähän mennessä 51 vuotta niin eiköhän se pysy vielä tästäkin eteenpäin.
   
  isalmela tykkää tästä.
 7. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Itseä noissa liimattavissa eristeissä pelotaa se että kosteus pääsee sinne eristeen ja pellin väliin, koska sieltä se ei varmasti enää pääse pois ja sitten on muutaman vuoden päästä mätäpaise korjattavaksi... Laittaisin kyllä puhtaaksi hierottuun lattiaan epoksin ja sen päälle pintamaalin, sitten vasta STP:n tms.

  Nättiä jälkeä on Lakesteel tehnyt katon kanssa!!
   
  LehtinenA, Ilel83, laakkius ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Oman mielenrauhan vuoksi laitoin myös viiskasin kattoon maalit ensin ja eristeet vasta sitten. Tehtaan jäljiltähän se oli paljas, mutta pintaruosteessa. Lattiaan sitten ehdottomasti laitoin maalin. Eristeitä en ole vielä "ehtinyt".

  -J-
   
  Isamu tykkää tästä.
 9. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Tuo oli toki mielessä kun duunasin, nyt tein tällaisen ratkaisun ja tällä menen toistaiseksi.
  Jos asia alkaa kalvamaan ja pelottamaan niin eiku kaapimaan eristeitä veks samalla haikeasti huokaillen "ei jumalauta, ei helvetti"

  Värvätä kaveri tökkimään mua kepillä takaraivoon ja kyselemään "kannattiko"
   
  Muokattu: 26.9.2022 klo 10:32
  isalmela ja Seevu tykkäävät tästä.
 10. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Sinulla on kuitenkin uudet tiivisteet jokapaikassa eikä tuolla sisällä enää istuta lumisilla talvikengillä.
   
  Seevu, faffeli, Visa ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Vesitiivis vanha jenkkiauto? Varmaan joku taruolento :rotfl:
   
  teippi-mikko, LehtinenA, laakkius ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!