1976 moottoripyöräveron korotus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kaksipyöräiset', aloittaja cb125twin, 8.1.2014.

  1. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    muistaako vanhat pärinäparrat mitä erikoista tuon 1976 vuoden moottoripyöräveron pomppaamiseen liittyi?

    vanhemmat työkaverit joskus kirosivat kun silloin uudet japsipyörät tuli liian kalliiksi. aiemmin oli tapana opiskelijoidenkin ostaa uudehko motskari keväällä ja tuo vuosi sotki kuviot.

    silloin myytiinkin merkittäviä määriä mz cz jawa ic minsk ym herrasteeksi tuolloin epäkuranttia työkalu moottoripyöriä ja 80-100cc kaukoitään tarkoitettua peltirunko kevytsarjalaisia japseja.
     
  2. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    On se vero varmaan noussut vuonna 1976:kin, mut muistelen että suurempi korotus olisi tapahtunut -73 tai -74. Jytä-Jammuja tuli takavuosina harrastettua, ja niistä suurin osa oli vm. -72-73, uudemmat ovat harvalukuisempia. Paristakin Jytäristä mulla oli Trafin historiaselvitys, ja niistä tosiaan näki, että persaukiset nuoret ostelivat keväällä prätkiä. Omistaja vaihtui yleensä jo syksyllä autoliikkeksi.
     
  3. rb

    rb Double Gearhead

    Itseasiassa vuosi oli 1974.

    Esimerkkinä vuonna 1973 Z 900 Kawa maksoi 9980:- silloista Suomen markaa kun seuraavana vuonna hinta kipusi 16 000:- markkaan mikä tarkoitti että pyörien myynti lopahti siihen paikkaan.

    Pyörien myynti helpotti vasta 1980 verohelpotuksen myötä mikä tarkoittaa, että vuosien 74 - 79 alkuperäiset suomipyörät, okei; satapiikkejä lukuunottamatta ovat harvinaisia.

    Toki tuossakin uustuonti on jotain jeesannut, mutta vähempi meillä edelleen on tuon aikakauden kalustoa.
     
  4. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Kiitoksia täältäkin tiedoista, selvitti miksi omasta mielestä kaikkein "makeimpia" malleja ei juuri näy suomipyörinä tai muutenkaan. Oma -78:kin uitettu Italiasta.
     

Kerro tästä muillekin!