1988 Ford Thunderbird

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja BigBlockHead, 9.10.2007.

  1. BigBlockHead

    BigBlockHead 1st gear

    Kuinkas paljon tämän vuotisia t-birdejä mahtaa suomesta löytyä ? noita uudempia tuntuu olevan mutta tätä koria ei ole vielä tullut vastaan enempää oman auton lisäksi. Noh, olenhan tän jo 3 päivää omistanutkin :)

    Lähinnä harmittaa nuo vanteet, kun joku on asennuttanut 14" tarvike alut alle, ja hukannut alkuperäiset. uudemmat eivät ka sovi? tässä kun on 4-pulttiset vanteet.

    [​IMG]

    Makke
     
  2. Jukka

    Jukka 3rd gear

  3. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Moi,
    Onnittelut mukavasta ja persoonallisesta valinnasta! Kyllähän noita 87-88 korisia Suomesta jokusia löytyy, varmaankin luokkaa pari, kolmekymmentä. Itselläni on ollut 88 Turbo Coupe kuusi vuotta ja ennen sitä sisarauto 88 Cougar. Olen itse törmännyt liikenteessä, myynti-ilmioituksissä yms. yhteyksissä n. kymmeneen eri yksilöön, joista noita turboja seitsemän kappaletta.

    Auto on melko helppo ylläpidettävä juuri Jukankin mainitseman seikan myötä. Eli perusrakenne on sama kuin Mustangissa, todella monet osat käyvät ristiin ja mm. alustan parantelu on helppoa. Tekniikka taas on pääosin perus-Fordiumia, osia löytyy kotimaastakin helposti ja pääosin ihan kohtuuhinnalla.

    Milläs tekniikalla muuten autosi on?
     
  4. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Eikös tuo kori tullut jo 1983?

    Kuopiossa on ympärivuotisessa liikenteessä yksi 85 mallinen lintu. Omistaja toi sen aikoinaan jenkeistä, eikä ole suotta vaihtanut autoa.
     
  5. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Kyllä vain peruskori tuli 1983, mutta 87 tehtiin aika reilu facelift ja auto on nopeasti katsottuna hyvinkin erilainen niin keulasta kun perästäkin.
     
  6. BigBlockHead

    BigBlockHead 1st gear

    Täällähän alkoi heti tulemaan tietoa 8)

    Täytyy kyllä tunnustaa, että olen ollut tosi tyytyväinen hankintaani.

    Polttoaineenkulutus on 3,8L V6:lla kaupunkiajossa 12,7L (siis pelkkää kaupunkia). Ei mielestäni ollenkaan paha, vaikka toki olenkin tottunut ajamaan moparin isolohkolla. Auto on siisti niin sisältä kuin ulkoakin ja kaikki tuntuu ilmastointia ja takertelevaa pelkääjän ikkunaa luukuunottamatta toimivan!

    Etupyörän laakerit, etujarrulevyt ja palat ajattelin uusia, sekä lämpömittarin anturin kun se ei nouse kuin vähän ja töissä sitä tutkittiin että vaikuttaisi anturivialta.

    Kuljettajan penkin selkänoja on hieman retkahtanut ja tarkoitus olisikin käydä näyttämässä sitä paikalliselle verhoilijalle, jos sen saisi vielä kuntoon, vai pitääkö koko penkki vaihtaa.

    Mites noiden alkuperäisten vanteiden kanssa on ? saakohan niitä mistään muualta kuin amerikasta? vai onko noissa mustangeissa samoja vanteita? Huomasin vielä että joku on joskus pistänyt niihin lukkomutterit ja avaintahan ei tietenkään mistään löydy. :(
     
  7. arrakis

    arrakis 1st gear

    Se on aina mukavaa, kun "uusia" tipuja putkahtaa esiin... :wink:

    Kannattaa tosiaan tutustua tuohon Jukan jo mainitsemaan finntbirds -foorumiin. Ja ens kesänä sitten cruisailla miittiin...! 8)
     
  8. jiipee60

    jiipee60 3rd gear

    Yleensä olen väärässä, mutta veikkaan, että ei ole anturivika. Mulla on 3,8 ahtamaton kone ja lämmöt ei nouse kunnolla. Sen oikein tuntee kun lämpöä ei tule lämppäristä kuten kuuluisi. Kymmenen asteen pakkasella vielä pärjää, mutta sitten kaipaisi lisätehoa (lämmityslaitteeseen siis). Termostaatti on vaihdettu ja testattu, toimii. Pahvin kun laittaa syylärin eteen niin sitten nousee lämmöt, liikaakin. Kerro, jos saat kuntoon ja onnea hyvästä autovalinnasta.
     

Kerro tästä muillekin!