1989 G-Vanin ajovalojen uudelleenjohdotus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Vilkuna, 19.11.2012.

 1. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  1989 Vanissa ajovalot Metron jäljiltä, eli releet on, mutta johdot ja liittimet ihan mitä sattuu, eli pitkät pätkii kuitenkin.

  Millasia releitä, johtoja ja sulakkeita kannattaa käyttää, ettei tarvi heti tehdä uudelleen?

  P.S. Onko CDN-Vaneissa maskin takana pelkät vilkut, kun en löytänyt kun kaks poikkastua piuhaa per puoli?
   
 2. SamiL

  SamiL Gearhead

  Käytä bakeliittisia lampunkantoja, muoviset sulavat ennenpitkää. Releiksi kyllä käyvät näillä virroilla yleismalliset. Parhaiten kestää, kun kummallekin puolikkaalle ja pitkälle on omat releet ja sulakkeet. Sulakkeiksi lattamalliset GM-sulakkeet (ei Mini-). Mitä vähemmän liitoksia ja jatkoja johdoissa on, sitä parempi. Lampuille kun vetää 2,5 neliön johdot, niin varmasti riittää.
  Jotakuinkin kaikissa pohjoisamerikkalaisissa autoissa on kyllä alunperin ollut vilkku ja parkki samassa kaksilankaisessa polttimossa samassa valaisimessa.
   
 3. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Eli kaksi vai neljä relettä? Minkä kokoset sulakkeet?
   
 4. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Sami suositteli neljää relettä, makuasia..
  Tietty on se varmempaa kun on omat releet joka polttimolle, jos sattuu hajoamaan.

  Sulakkeeks joku 20amp lyhyille ja toinen samanlainen pitkille.
  Suoraan akulta sitten paksulla piuhalla releille ja uusilla piuhoilla kannoille, jo taas näkee.
   
 5. paja1

  paja1 Gearhead

  ja releille vähintään 4mm ruosteisesta latikasta teline ruuvipenkissä taivuttelemalla ja mahollisimman keskelle siihen akun päälle tietenkin... niin että jos akkua joutuu irrottelee niin vähintäänkin puolet johdoista on irtipoikkisolmussa... :poff:
   
 6. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Miksi noin iso? Jos ei kahdennettuja valoja niin 10A riittää lähivaloille hyvin, kaukovaloille voi laittaa 20A kun Vanissa taitaa palaa kaikki neljä... Mistä muuten löytyy kunnollisia H4-kantoja? Vielä kun löytyis irtonaisena niitä liittimiä niin saa sen värisen johdon kuin haluaa lampulle asti ilman ylimääräisiä liitoksia, noissa kannoissa kun on yleensä aina 10cm pätkät johtoa...
   
 7. paja1

  paja1 Gearhead

  wurthin toimittamat H4-kannat vaikutti ihan toimivilta,paksut johdot jne.. tohon velipojan vaniin pistin koko setin uusiksi. oli senverran kirjavaa pätkää että tyhjäsin sivuleikkurilla koko keulan. pari iltaa siinä meni kun releisti pitkät/pätkät/sumuvalot/lisäpitkät ja sumuvaloihin sekä lisäpitkiin parkkisyötöt. ja kaikki releet laitettiin apparinpuolelle telineeseen just ton yleisen akunpäällisen sekamelskan takia. ja kaikki tietysti suojaputkeen ja kutistesukalla umpeen. jos se nyt muutaman vuoden menis ettei tarvis mitään tehdä.
   
 8. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Saako mistään valmista boksia releille, jossa ois sokkelitkin?
   
 9. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  laita kolme relettä, lyhyille ja pitikille oma ja sitten vielä lisäpitkille oma 40a-rele.

  ei ehkä tartte ihan tälleen hullutella, että johdottais kuuden neliön ratakiskoilla, mut kyl sekin onnistuu, jos johtohäviöt vähänkin epäilyttää...
  [​IMG] :poff: :rotfl:
   
 10. SamiL

  SamiL Gearhead

  Muovisia lampunkantoja saa hyvinkin vakuuttavannäköisillä paksuilta näyttävillä johdoilla. Laitoin niitä omaan autoon parit kerrat, ennenkuin kyllästyin niiden kuumuudenkestämättömyyteen. Nyt minulla on bakeliittiset. Semmoiset, joihin johto tulee jousikuormitteiseen liittimeen. Eivät ole sulaneet enää. Nämä ostin Startaxilta. Johdot eivät koskaan ole liian paksut. Sulakkeet mitoitetaan virran mukaan, osapuilleen watit jaettuna volteilla kertaa 1,5.
   
 11. SamiL

  SamiL Gearhead

  Valmiit boksit saattavat olla kiinalaista laatutyötä... :odroll:
  Yhteenliitettäviä relekantoja kyllä saa ja samoin koteloita, joihin pinkan sitten voi asentaa, vaikkapa yhdessä sulakkeiden kanssa. Tähän käyvät hyvin esim. Bilteman sähköasennuksiin tarkoitetut kojerasiat. Ei haittaa yhtään, jos releet ja sulakkeet ovat näin kosteudelta suojassa.
   
 12. SamiL

  SamiL Gearhead

  Omaan vaniin olen kyllä laittanut releet (1 pitkille, 1 puolille) vain konehuoneeseen sinne, mihin olen kiinni saanut, sulakerasiakin roikkuu johdoissa ja lamppuihinkin menee 1,5 neliön johdot, mutta älkää tehkökään niinkuin minä teen vaan niinkuin minä opetan :soosoo: :D
   
 13. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  noita h4-päitä ei saanu kuin ilman vaikuttavannäköisiä johtoja, joten vaikuttavannäköiset johdot piti ihan omatoimisesti liittää noihin kantoihin. mitäköhän olet mahtanut tumputtaa mikäli olet saanut lampunkantasi sulamaan jo useampaan otteeseen...
   
 14. SamiL

  SamiL Gearhead

  Eivät vain kestä H4-polttimon kannan kuumuutta. Liitin kuumenee, kuoleentuu ja sulaa muovin sisään. Kyse on huonosta laadusta, ei mistään muusta. Muovi pehmenee kuumassa, bakeliitti ei. On näiden juttujen kanssa jo sen verran kauan pelattu, että tiedän, mistä puhun.
  Pitää vielä lisätä, ettei jäisi epäselväksi: Ne muovikannat olivat sellaiset, joissa oli valmiiksi n. 10 cm paksuhkonnäköiset johdot, mutta kiinalaiseen tapaan paksuus oli lähinnä eristettä.
   
 15. paja1

  paja1 Gearhead

  aika usein noita sulaneita h4 kantoja kyllä on omallekin kohdalle sattunut. johtuuko sitten tumputtamisesta vai ei,sitä en tiedä :odroll:
   
 16. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Mitään tietoa mistä ihan tavalliset kuluttajat sais moisia ostaa? Startax on näemmä vain tukkuliike...
   
 17. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Mistä löytäis parhaiten oikeanvärisiä piuhoja projektiin?

  Entäs mistä bensavanissa kannattaa ottaa releen syötöt, jos ei halua tököstää akun napaan?
   
 18. paja1

  paja1 Gearhead

  itse otin siitä jakoblokista mikä on tehostajan vieressä tulipellissä. sulautui mukavasti orkkis johtojen sekaan.
   

Kerro tästä muillekin!