1994 Capricen vilkku ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja linc., 8.12.2020.

  1. linc.

    linc. 1st gear

    Kummallinen vilkkuongelma ilmestyi eilettäin capriseen, pelkääjän puoleinen vilkku ei toimi kun mittarivalot on päällä ja samalla etu vilkut palaa yhtä aikaisesti pelkääjän puolella ja vikun merkkivalokin mollottaa, tuo vihreä nuoli samalle puolelle.

    Kun sentinelin sammuttaa / himmentää niin ylläri pylläri, vilkut toimii normaalisti paitsi että, mittarivalaistus vilkkuu vilkun tahtiin ja tässähän on tuo digitaalinen mittaristo. Onko kenelläkään ollut samaa ongelmaa tai, osaako kukaan sanoa missä mahtais olla vika.
     
  2. hantta

    hantta Double Gearhead

    Oudolta kuulostaa, mutta kannattaa lähteä katsomaan takavalojen maadoituksia, ja jos on vetokoukku, niin onko pistoke oikkarissa, sen jälkeen sinne kojetaulun kimppuun.
     
  3. JoRkKiS

    JoRkKiS Gearhead

    Avaa mittaristo.
    Se on kohtuu lapsellinen miten se näyttö on siellä kiinni.
    Tod. näk. siellä huonoa kontaktia yms. mikä tuon aiheuttaa.
    Jos aikaisemmin on ok toiminut niin väitän, että syy löytyy tuolta 98% todennäköisyydellä.
     
  4. linc.

    linc. 1st gear

    Jees, mutta jos tuolla ei saa ongelmaa kuitenkaan ratkaisua, niin onko kellään tiedossa mitään puljua suomessa joka noita mittaristoja pystyisi korjaamaan?
     
  5. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Tuossapa hyvää videota aiheesta:

    Kuten edellä kirjoitettiin niin vilkut ja muut ovat tuossa samassa modulissa mittariston keskellä ja liitospinnien kontaktien kulumat saavat mitä erikoisempia ilmiöitä aikaiseksi.
     
  6. linc.

    linc. 1st gear

    Voisko tuollainen vika olla valokatkaisijassa tai tuossa dimmerissä, kulkeeko vilkun virrat valokatkaisijan kautta? Ja ihan lisäkysymys, kuinka tuo kojelaudan alaosa puretaan, senhän joutuu irroittamaan että katkaisijat pääsee irroittamaan?
     
  7. linc.

    linc. 1st gear

    Niin, ongelma ratkaistu ja vika korjattu, vika ja alkavat viat löytyi tosiaan tuolta mittaritaulusta:)
     
  8. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kiitos, kun kuittasit ongelman, yleensä kaverit häviävät ryhmästä, kun auto tulee kuntoon, eikä kansalle selviä, mikä oli perimmäinen syy, kun sitä on ensin kuukausikaupalla porukalla funtsittu :)
     
  9. linc.

    linc. 1st gear

    Joo, täältä on löytynyt apu moneen vaivaan, tosin, vein auton ihan pajalle koska, tuo mun auto on aika lailla originelli ja haluan varsinkin sähköpuolen osalta, sen sellaisena säilyttää.
     
  10. linc.

    linc. 1st gear

    Jokin maadoitus ongelma siellä oli, ts. raadoitti väärää kautta ja, alkava pikselivika siellä teki tuloaan, kaikki muutkin tinaukset tarkastettiin samalla ja korjattiin jos näytti huonolta.
     

Kerro tästä muillekin!