2003 silverado cruise ei toimi led-valoilla

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja impala-63, 18.6.2016.

 1. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Onko muilla ollut sellaista ongelmaa että kun laittaa led-polttimot takavaloihin niin ei cruise toimi? Vanhoilla takavaloilla cruise ei toiminut led-polttimilla ja kun laitoin peruspolttimot takaisin niin alkoi taas pelittää.

  No nyt ostin uudet led -takavalot niin taas sama homma. Ei toimi cruise.
  Auto 2003 silverado.
   
 2. ventora

  ventora 2nd gear

  mitään mistään tiedä mutta vikatilassa ei mene cruise.ledi polttimoilla luulee että on rikki valot joten vikaa pukkaa.
   
 3. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Tai sitten jarruvalopiirissä tunnistus cruisen irrotukseen ei toimi oikein ledeillä, niillä kun voi siellä valon puolella lillua vähän jännitettä hyvinkin heikolla virralla. Mitä ei hehkulangalla ole. Muut valot tuskin cruiseen vaikuttaa, jos nyt sitten ei sen vikatilan kautta. Tuskin sekään.
   
 4. Bukero

  Bukero Gearhead

  ei muutako lisävastusta jarruvalopiiriin jos aikoo ledeillä kruisata...
   
  Muokattu: 19.6.2016
 5. impala-63

  impala-63 Gearhead

  No joo näyttäisi siltä että se jarruvalon pieni virta määrä on mikä tekee ettei cruise toimi. Minkähänlaista vastusta se mahtaisi kaivata? Jenkkifoorumeilla puhuivat 50w load resistanssista, mutta kuulosta turhankin isolta. Alkaa nimittäin kuumentua jo aika helvetisti.

  Lisäjarruvalossa oli joku mokkula kiinni, mutta en silloin perehtynyt mikä se on. No ei se ainakaan ole tarpeeksi jos joku vastus on.

  Miten tuo jarruvalo piiri siisnyt toimii? Onko sieltä joku paluu signaali mikä ton ongelman nyt aiheuttaa? Jos sinne jäisi haamuvirtaa niin eikö ne ledit jäisi hehkumaan?
   
 6. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Kokeile jotain vaikka n.50R/5W (47/5W) vastusta aluksi. Siihen jää jarru päällä sit joku vajaa 3W, eli kyllä sekin lämpee, eli ei ihan kiinni mihinkään sulavaan. Se vois jo hukata ne haamujännitteet. Isommallakin vois alottaa, jos niitä löytyy jostain läheltä kokeiluun.
   
 7. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Täytyy käydä huomenna hakemassa helsingin bebekistä vaikka parikin erilaista, kun nyt sielläpäin töissä. Tuleeko se sitten plussan ja miinuksen väliin?
   
 8. Bukero

  Bukero Gearhead

  jep, jarruvalon +:sta maihin. polttimon rinnalle siis. monet viritelleet noita vastuksia virtajohtimen ja polttimon + kannan väliin jolloin pieleen menee. ei tosin särje mitään, muttei autakaan.
   
 9. impala-63

  impala-63 Gearhead

  No niin sain vihdoin sen 47/5w vastuksen viritettyä kiinni ja lähtihän se cruise pelaamaan. Kiitos neuvoista !

  Jos vielä kokeilisi pienemmällä vastuksella niin ei lämpenisi niin paljon.
   
 10. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Pitää kokeilla päinvastoin isommalla vastuksella... :) Pienempi kuumus vaan enempi ja vaatis isomman tehonkeston. Se voi hyvinkin toimia selvästi isommallakin vastuksella, kun se ledisetti ei juurikaan suostu pitämään jännitettä alhaalla. Esim. 200 ohminen voisi olla jo jotain 2W luokkaa tehonkestoltaan, kun siihen jäis alle watti.
   

Kerro tästä muillekin!