2012 Malibu TPMS

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Käyttöautoilija, 30.12.2018.

 1. Hei.
  Otsikon laitteeseen pitäis hommata kesäpyörille vanteet ja ilmeisesti pitää nuo sensorit laitella, ettei herjaa mitään valoja kojelaudassa? Katselin Rockautosta ja siellähän noita olisi ihan pilkkahintaan. Mutta mistähän tällainen huonosti vierasta kieltä osaava tietää mikä kävisi ns. suoraan tuohon kotteroon. Yhden esittelyvideon katsoin niin pitäisi jotenkin kloonata tuo uusi anturi, jotta auto luulee eri rengassatsilla ettei ole rengasta vaihdettu.
  Tokihan varmaan merkkihuolto tuollaiset myy, mutta en ole vielä uskaltanut edes hintaa kysyä.

  Suomen GM:ltä vastattiin, ettei järjestelmää voi poistaa käytöstä? Onkohan olemassa ketään tietonikkaria, joka osaa läppärillä ja jollain ohjelmalla päästä auton sielunelämään käsiksi?
   
 2. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Itse suosittelisin käymään siellä marmorilla jos semmoiseen vain on mahdollisuus ja kysyt vaikka orggis-tuotenumeron sille anturille jonka mukaan käännät/tilaat ne rock-autosta.

  Ja tuo on muistaakseni en verran idioottimainen systeemi että vaatii oman "opetuskapulan" jolla sit koodataan eri rengassarja, lukasepa owners manual että mitä siellä sanottiin etten nyt höpötä ihan omiani? :oops:
   
 3. darpen

  darpen Gearhead

  Ford ei ainakaan tarvi noita tunnistimia.
  Vikavalo jää päälle jos anturit puuttuu, mut ei se vaikuta auton toimintaan tai turvallisuuteen.
  Uskoisin että ei se sullakaan aiheuta muuta vaivaa. Huollosta varmaan kertovat tarkemmin.
   
 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Kysyjä oli ymmärtääkseni nimenomaan sellaista ratkaisua vailla että vikavalo häviäisi?

  Kannattaa muuten kysästä myös vianor tms. Että oisko niiden luetteloissa tunnistimia ko. Malliin? o_O ja saavatko nollattua?
   
 5. darpen

  darpen Gearhead

  Joo meinasin vaan että jos uhkaa hankalaks mennä niin ei tarvi turhia murehtia.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 6. Joo tuo Vianor varmaan on hyvä vaihtoehto, koska sieltä juuri hain tarjouksen vanteista ja renkaista. Toki kysyn merkkihuollosta myös sekä vanteita, että tunnistimia, kun tuossa tammikuussa käytän huollossa. Ohjekirjasta vähän katsellut ja siellä oli jonkinlainen prosedyyri tuohon kausivaihtoon. Eli jos molemmissa rengassrjoissa on jo tunnistimet, niin ohjeita noudattamalla ne saa vaihdon jälkeen auton muistiin. Ilmeisesti uusi anturi pitää jollain kapulalla autoon koodata.

  Todellakin mitään valoja/vikailmoituksia ei saa auton kojelaudassa tai näytöissä olla.
  Jostain luin ja ymmärsin, että määräaikaiskatsastuksessa tuo järjestelmän vikavalo aiheuttaa korjauskehoituksen?

  Paras tietenkin olisi jos nuo saisi kokonaan deletoitua ainakin talvirengassatsista. Työmaan autoissa kokemus näyttänyt, että talvella paineenvaihtelu on ilmanlämpötilasta johtuen sellainen, että aina rääkyy joku summeri, kun yrittää liikenteeseen lähteä.
   
 7. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Onko Suomi- vai tuontiauto? Jos olet Rockautosta tilaamassa antureita, ne toimivat eri taajuuksilla kuin eurooppalaiset, 315 vs 433Mhz.
   
 8. Ok. Eli euroopassa 433mhz. Tämä oli hyvä tieto, kun nuo rokkiauton tosiaan ovat eri taajuudella. No taitaa olla paras maksaa sitten Suomi/Eu lisä noista antureista.
   

Kerro tästä muillekin!