3,5" akselin ylitysputki?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Rockmaple, 30.7.2007.

  1. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Onko kellään tietoa saako mistään 3,5" (89 mm) taka-akselin ylitysputkea pakoputkistoon? Motonetistä löytyy 3 tuumainen, eikä paikallisen raskaankaluston varaosaliikkeen kirjatkaan isompaa tunteneet. Auto on vanhakoppainen Dodge pick-up Cummins dieselillä, ja putki on joku Banksin virityssarja. Inssille kelpas kun laitoin pöntön takapäähän akselin etupuolelle 45 asteen mutkan, mut siitä seurasi pintakaasulla ajaessa helvetillinen kumina koppiin. Ei hyvä, eikä viittis osistakaan kasata tai pienentää putkea.
     
  2. rocketman

    rocketman Gearhead

    taka-akselin kohdalla pakokaasut ovat jo aikalailla jäähtyneet (tilavuus pienentynyt), on aika vaikea uskoa, ettei 3" riittäisi. Itseasiassa 3" putken poikkipinta-ala on jo 10% enemmän kuin kahden 2":n putken, joten aikamoisesta rööristä on jo siinä kysymys, noinkin pienelle moottorille :poff:


    .
     
  3. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Sitähän mäkin vähän ihmettelen että miks on semmonen rööri laitettu, varsinkin kun etuputki vaimentimelle asti on 3 tuumainen. Mut onhan se Banksin Gale jonkinlainen turbo-guru, kai se tietää.
     
  4. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Kuorma-autoihin pakoputkia valmistavista liikkeistä löytynee ton kokoisia ja isompiakin käyriä, joita pätkimällä ja hitsailemalla saa sitten mutkia eri suuntaan. Mä luulen, ettei valmiita aksilanylityksiä tossa kokoluokassa just löydy. Mut yleissääntö on, että vaimentimen jälkeen voi putkikoko pienentyä suunnilleen tossa suhteessa.
     

Kerro tästä muillekin!