3,5" akselin ylitysputki?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Rockmaple, 30.7.2007.

 1. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Onko kellään tietoa saako mistään 3,5" (89 mm) taka-akselin ylitysputkea pakoputkistoon? Motonetistä löytyy 3 tuumainen, eikä paikallisen raskaankaluston varaosaliikkeen kirjatkaan isompaa tunteneet. Auto on vanhakoppainen Dodge pick-up Cummins dieselillä, ja putki on joku Banksin virityssarja. Inssille kelpas kun laitoin pöntön takapäähän akselin etupuolelle 45 asteen mutkan, mut siitä seurasi pintakaasulla ajaessa helvetillinen kumina koppiin. Ei hyvä, eikä viittis osistakaan kasata tai pienentää putkea.
   
 2. rocketman

  rocketman Gearhead

  taka-akselin kohdalla pakokaasut ovat jo aikalailla jäähtyneet (tilavuus pienentynyt), on aika vaikea uskoa, ettei 3" riittäisi. Itseasiassa 3" putken poikkipinta-ala on jo 10% enemmän kuin kahden 2":n putken, joten aikamoisesta rööristä on jo siinä kysymys, noinkin pienelle moottorille :poff:


  .
   
 3. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Sitähän mäkin vähän ihmettelen että miks on semmonen rööri laitettu, varsinkin kun etuputki vaimentimelle asti on 3 tuumainen. Mut onhan se Banksin Gale jonkinlainen turbo-guru, kai se tietää.
   
 4. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Kuorma-autoihin pakoputkia valmistavista liikkeistä löytynee ton kokoisia ja isompiakin käyriä, joita pätkimällä ja hitsailemalla saa sitten mutkia eri suuntaan. Mä luulen, ettei valmiita aksilanylityksiä tossa kokoluokassa just löydy. Mut yleissääntö on, että vaimentimen jälkeen voi putkikoko pienentyä suunnilleen tossa suhteessa.
   

Kerro tästä muillekin!