30-luvun lopun Ford: jarrusylintereistä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Muki, 12.7.2007.

 1. Muki

  Muki Gearhead

  Kas

  vastaan on tullut eräs hanke, jossa kaikesta päätellen 30-luvun lopun Fordin alusta (kori omatekoinen, aikanaan Eltsussa käynyt, jopa kilvitetty 60-luvun puolivälissä).

  Nykyisin (siis joskus 60-luvun alusta lähtien) patruuna DeSoton ohv 8, kun alkuperäinen lättis antautunut hurmoshenkisessä kilvanajossa Uudellamaalla. Kuulemma kyyti 950 kg autossa melko "raikasta", joskin viimeksi omin voimin ollut (koe)ajossa noin 10-15 vuotta sitten.

  No asiaan. Mainittu laite tarvitsee ainakin uudet pyöräsylinterit. Kuvaa ei tähän hätään ole mutta ne olivat sikäli hassut, että männät olivat eri paria. Siis toinen suurempi kuin toinen saman sylinterin sisällä.

  Kun en ole suuremmalti tuon ikäluokan jarrujen kanssa paininut, niin osaisivatkos arvon rod fellows antaa osviittaa, että tietää lähteä etsimään niitä oikeasta paikasta. En nimittäin aivan oitis löytänyt webistä tarkempaa tietoa mainitun ikäisen Fordin mehujarruista.

  Niin se auto itsessään on ns. "Ikäheimo Special" ja olen nähnyt myös sen kilvet ja rekisteriotteen (muistaakseni vuosi 65 kun leimattu kadulle). Valmistenumero kätevästi "1" eli siinä suomalaista omavalmistehistoriaa. Omistaja "herrasmies" ikäluokkaa ja auto hyvässä tallessa.

  Omistajalla intressejä saattaa spesial takaisin kilpiin ja ajokuntoon.
   
 2. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Juu wanhan Fordin sylintereissä on eri kokoiset männät. Vm. -39-48. Kaupoista löytyy.

  [​IMG]
   
 3. Muki

  Muki Gearhead

  Presiis ! Tack åch så vidare ! Ne tosiaan on sellaiset. No hyvä tietää että kyseessä ei ollut metsäautoretkiltä tuttu optinen harha (se kun mosset muuttuu '29 roadstereiksi).

  Tosta mainitusta laitteesta varmaan vähän myöhemmin vois laittaa kuviakin. On olemassa myös sellaisia ajan patinoimia kuvia jostain 60-luvulta. Korihan on tosiaan self-made vanerista. Aika vehje ja hienosti taltioitunut.

  Se on ollut joskus jääradoillakin, kisannut mm. sitä yhtä Hispano-Suiza patruunalla ollutta vastaan.
   

Kerro tästä muillekin!