300+hp 305 sbc

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja klou, 14.10.2015.

 1. PauliR

  PauliR 3rd gear

 2. klou

  klou 1st gear

 3. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Ei ne eri paikassa ole ja valunumerokin ihan sama. Tiedän tapauksen jossa 267 kampi laitettiin kiireessä "kisa"350 koneeseen ja sitä laulatettiin streetkisassa yli 7donaa ilman murheita.
   
 4. klou

  klou 1st gear

  eikös erona lähinnä ole limppujen paino, 350 ois painavemmat? periaatteessa kävis järkeen, mutta ero lienee aika olemattoman pieni..
   
 5. LPV

  LPV 2nd gear

  Enemmän eroa, kuin 305/350 mäntien kanssa,taitaa tulla jo jos vaihtaa jomman kumman männät ihan erilaisiin. Kun erilaisilla männillä saattaa olla melko paljon painoeroa. Ainakin,kun joskus katteltiin jotain takomäntiä verrattuna vakio mäntiin oli eroa johonkin suuntaan, en muista kumpaan, aika paljon.
   
 6. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  En ole ikinä punninnut mutta ei noita irtonaisena erota kun valunamböörd on sama.
   
 7. TimoT

  TimoT 2nd gear

  Lainaus Ameriikan saitilta:

  I know that the cast cranks for the 305/350 2 piece seals was 3932442. The easy way to tell the difference was that youcould lay a straight edge on the machinedsurface of the crank and rod throws. The 305 crank would allow the straightedge to lay flat across five points,the 350 crank wouldn't. The difference in balance was in the mass of the counter weights,these engines were internally balanced

  Eli limput on erikokoiset ja eri paikassa, viivotin on linjassa kaikissa koneistetuissa limpun lovissa 305 akselissa, 350:ssä ei.
  On näitä ennenkin sekoitettu keskenään ja niillä on ajettu enemmän tai vähemmän.Ei kuitenkaan ole sama akseli vaikka onkin sama valunumero.

  http://gallery.oldholden.com/nobody123/ ... k.JPG.html

  http://gallery.oldholden.com/nobody123/ ... k.JPG.html
   
 8. klou

  klou 1st gear

  männät tuli perille ja renkaat pitäs olla postissa tulossa, tällä viikolla nyt ainaki osan koneistuksista saa tehtyä, saa nähä meneekö ens viikkoon että saa osat hyppysiin. sitte pitäs kiikuttaa ne jyväskylään tasapainotukseen, sitte pääsee jo vähä kasailemaan ja tilailemaan lisää palikoita.
   
 9. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  No ei ne limput ole eri paikoissa ja noissa kuvissa toi viivotin on eri paikoissa.
  Noitten kolojen koneistuksissa voi olla eroa mutta mitä se vaikuttaa onkin eri asia, niinkuin se että vaikuttaako mitään kun veivien painoissakin on hirveitä heittoja.
   
 10. TimoT

  TimoT 2nd gear

  Jospa ottaisit 350/305 akselit noukan eteen vieretysten ja puusilmän käteen ja pädet vasta sitten kun on jotain faktaa sanottavana.
   
 11. klou

  klou 1st gear

  vihdoin tuli palikat koneistamolta (johan nuita on odotettukkin), ens viikolla jos sais liikkuvat tasapainotukseen niin vois projekti edetä taas.
   
 12. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Katos en ole huomannutkaan että täällä on puusilmäilty :rotfl: .
  http://classracer.com/classforum/showthread.php?t=51098
   
 13. klou

  klou 1st gear

  nyt ois koneistukset tehty ja hilut painotettu. ei tarvinnu painotuksessa koskee muutako kampiakseliin, toisessa päässä 16g heittoo ja toisessa 13g, jäi 0.8g molempiin, vetolevy ja dampperi oliki gramman sisässä. hintaa painotukselle tuli 330e ks koneistamolla, nyt veivit ja männät paikallisessa puljussa naitettavana yhteen. tähän tuli nyt siis tasalakiset männät venttiilin kuopilla ja lohkotaso on ajettu zero dekkiin. seuraavaks tilaamaan m55hv öljypumppua että saa tuottoo lisää (silmälläpitäen esim paineakkua)ja sitte sais alakerran pitkälti jo kasaan, seuraavaksi venttiilikoneistoon hiluja hankkimaan..
   
 14. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Mites tälle moottorille lopussa kävi? Onko valmis, onko penkitetty, millanen ajossa? Täällä on Capriceen rakenteilla World S/R -kansilla (isompipalotilaiset joita höylätty, palotila n.60cc), Lunatin 256/262 nokalla ja +5cc venttiilikoloisilla männillä 9.5:1 puristeinen moottori. Kannentiivisteitä odotellaan...
   
  HT tykkää tästä.
 15. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mullakin oli yks vajaa 300hv 305 eikä moitteitta, ruttua vaan oli liikaa.
   
 16. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Mikä oli liikaa?
   
 17. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mä en sitä tehnyt vaan edesmennyt täällä kirjoittelija.

  Reilusti yli kympin. Suomen 98:lla oli ongelmia nakutuksen kanssa, etanoli ei silloin vielä ollut se juttu.


  Muuten ei mitään valittamista ja 14.jotain oli vartilla ajettu. Toki perävälitys oli vajaa 4.


  Tais olla 310cid kun oli ylikoossa, männät tuli yli dekin ja 268 nokka. 600cfm kaasarin kanssa tullu vittuakaan ja alipaine ihan häveissä. 750 kaikkien vastustuksesta huolimatta sen sai skulaan.
   

Kerro tästä muillekin!