302 ei meinaa pyöriä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja ganada, 22.5.2007.

  1. ganada

    ganada Gearhead

    semmonen ongelma että voorti ei jaksa pyöriä nii paljon että lähtis käymään. akussa on virtaa ja annettu apuvirtaa ja kaikkia mahollista virtaa. maadotukset pitäs olla kunnossa ja koitin kaapeleilla antaa lisä maata. koitin vaihtaa sen irto solenoidinkin , ei auta. koneeseen tehty perus remppa talvella. ilman tulppia pyörii ku mielipuoli. apuva :eek:
     
  2. fairlane

    fairlane Gearhead

    olisko startti vähän voimaton onko vanha vai uusi?
     
  3. Joe Massey

    Joe Massey 1st gear

    ^Tai virtalukonpohja.
     
  4. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Solenoidi, ja onhan sytty hohillaan ettei siksi pistä hanttiin?
     
  5. ganada

    ganada Gearhead

    startti tuli koko paketin mukana (-86 econoline) ja toimi ainakin siinä vielä syksyllä ennenku nostin pois. virtalukon pohjaa ei kyl oo katottu , mut mites ku pyörii hyvin ilman tulppia?
     
  6. ganada

    ganada Gearhead

    ja koitin uutta solenoidia , eikä vaikutusta. syttyä on pyöritetty et varmaan on ollu välillä kohillaki , et ei sekään.
     
  7. Joe Massey

    Joe Massey 1st gear

    Kun ei oo tulppia niin ei startti joudu niin koville. Ja virta katoo huonoon vl-pohjaa. Itellä kävi Kaukon kans noin.
     
  8. Hanxi

    Hanxi Gearhead

    Kyllä tuo starttiin viittaa, oisko hiilet ja/tai helat lopuillaan? Virtalukon epäily hieman epäilyttää :odroll: , eihän starttausvirta sieltä kulje. Fordissa tuokin on helppo tarkistaa: annat solenoidille herätevirran suoraan akusta.
     
  9. Joe Massey

    Joe Massey 1st gear

    Mulla vl-pohja aiheutti raakan jännitehäviön eikä sitten ollu enää potkua pyörittää. Vaihdoin silloin ensin startin (160€...prkl :mad: ) ja siitä ei ollut mitään apua...kun ei ollu virtaa. Jätinpä sitten startinkin paikalleen, kun jaksanu takasinkaan vaihdella. :lol:
     
  10. ganada

    ganada Gearhead

    koitin taas putsata maadoitukset ja yritin vielä pyörittää ni startti piru jäi päälle hissukseen pyöriin niin kauan et sain akun kengän irti. startin piuha lämpes kivasti että eikös tuo ala oleen aika selvä startin loppu?
     
  11. ganada

    ganada Gearhead

    otin startin auki , eikä siellä mitään ihmeellistä. kunnossa pitäs olla. mitä meinaatte , voiko kone olla uusilla männänrenkailla noin tiukka?
     
  12. kma68

    kma68 Gearhead

    Eipä varmaankaan, jos pyörii hyvin ilman tulppia. Eihän vain akku ole tullut tiensä päähän l. lataa pintavirran, muttei jaksa pyörittää käyntiin.
     
  13. ganada

    ganada Gearhead

    siis koitettu useampaa akkua ja lisävirtaa!
     
  14. Ihan eri kärryssä (Cortina) oli vähän samaa vikaa, oireet oli ettei startti jaksanut oikeen pyörittää ja aina ei startannut ollenkaan. Startista oli silloin osittain käämien lankojen juotokset (tai jotain) poikki, käytti käsittääkseni vain noin puolta tehoa. Olettaisin että startin rakenne on suht samankaltainen, en tuostakaan amatöörinä osannu purettunakaan mitään vikaa löytää. Korjautin sen sitten ammattimiehellä ja hyvä tuli.

    Startin pyörimään jääminen viitannee solenoidin vikaan, sama vaiva tällä hetkellä Mercuryssä. Ilmenee joskus, jos päivittäisessä ajossa niin ehkä 1-2 kertaa kuussa. Solenoidi ei kallis ole eikä se uusi starttikaan mahdottomia maksa esim Autokivitilalla.
     
  15. ganada

    ganada Gearhead

    pärähti tulille :eek: . en oikeen tajua mikä siinä loppujen lopuks oli , mut pyöritin taas vähän aikaa ilman tulppia ja sitte tulpat paikalla ja kas: pyöri paremmin , ja sain käymäänki jo 3 sekunttia! voi tätä onnen päivää :D
     
  16. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    Käys kuitenki Kokkopyyn poju asiantuntija-sähkärin luona, ni ei tuu
    "raskas" kesä eteen?
    Usko mua !
    Kysy vaik jos Salon Sven vielä "kartoittais" noita ropleemia siellä suunnalla?
    On nimittäin pätevä äijä !!!
    On nimittäin semmosia ongelmia noi sähköjutut, et jos ITE et tiä hevonpaskaa
    noista ni voit olla varma että ei suju !
    Toinen paikka on Kokkolan autohuolto Tehtaankadun ja Minimanin välissä !
    Käy asiantuntijalla HETI ja säästä fyrkkaa muuhun !!!
     

Kerro tästä muillekin!