305 kysymyksiä rakentelusta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja MANONTHEMOON, 23.1.2019.

 1. MANONTHEMOON

  MANONTHEMOON 3rd gear

  Muutamaan yksinkertaiseen asiaan kyselisin vähän neuvoa.
  Eli pitäis chevyn 305 moottori saada palautettua ns. Vanhanajan perus v8 koneeksi vielä tämän talven aikana. Eli siis saastelaitteet lähtee kävelemään koska puolet niistä ei toimi. Tämän siis joku räpeltänyt pilalle ja tulin tulokseen että helpompi viedä aloitettu homma loppuun asti ja poistaa kaikki. Tällä hetkellä niin räpelletty että ei tunnu millään saavan toimimaan kunnolla näillä osilla.

  Kysymyksiä kun nyt pitää tilata osia autoon.
  Käykö vakio imusarjaan edelbrockin 600cfm kaasari? (Joo saattaa olla hieman kookas kyseiseen pataan mutta jatkojalostus mielessä tulee tarpeeseen.) Vai tarvitseeko myös uusi imusarja tilata?

  Jakajaksi ajattelin perus ns. Vanhan mallin hei jakajaa merkiltään X-Racer gfdm-2. Mitään kokemusta ei tästä ole, toimiiko?

  Toisin sanottuna selviänkö tästä hommasta pelkästään kaasarin ja jakajan vaihdolla? Muuta huomioitavaa?

  Tehoja ei tässä vaiheessa haeta, vaan tarkoituksena on saada moottori toimimaan kunnolla, ja normaalisti, jonka jälkeen vien moottorin säädettäväksi.

  Myöhemmin tulee vielä peltisarjat yms.
   
 2. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

  Oliko mikä auto kyseessä?
   
 3. MANONTHEMOON

  MANONTHEMOON 3rd gear

  Auto on siis buick electra. Ja kone on alunperin ilmeisesti chevy vanista, joku sen joskus tähän lykännyt. Koneen vuosimallista ei tarkkaa tietoa.
   
 4. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Onko moottorissa tällä hetkellä kiinni sähköohjattu kaasari ja jakaja? Jos ei ole, niin sähköttömän kaasarin ja jakajan saa kyllä toimimaan pienellä säätelyllä ilman saastelaitteiden olemassaoloa.
   
 5. MANONTHEMOON

  MANONTHEMOON 3rd gear

  Tällä hetkellä moottorissa siis alkuperäinen rochester kaasutin sekä sähköinen jakaja.
  Eli kaikki ns. Tietokone ohjattua.
   
 6. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Ei tarvi osia vaihtaa muitakuin jakaja ja kaasutin mutta kannattaa sitten niiden alip.letkujen ym. Kanssa olla tarkkana kun ilmeisesti kyseessä kumminkin hieman paremmilla varusteilla oleva kampe kun buicki kyseessä? Että toimii sit lämppärin ym. Säädöt jne.
   
 7. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Vakiosarjaan ei edeli ihan suoraan käy, mutta välilaipan kanssa kyllä. Niitä löytyy valmiina.
  Yksi vaihtoehto on avartaa imusarjan aukot siten että kaasuläpät mahtuu aukeamaan.
  Kolmas vaihtoehto imusarjan vaihto esim edulliseeen edelbrockin 2701 malliin.

  X-racerit ei ole ihan kaikkein laadukkaimpia jakajia, laita mieluummin vaikka käytetty GM:n alipaine-HEI, tai sitten MSD:n halpis 8362 street fire.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 8. MANONTHEMOON

  MANONTHEMOON 3rd gear

  Kiitos paljon jo tulleista vastauksista! Näillä pääsee jo pitkälle :odwink:
   
 9. MANONTHEMOON

  MANONTHEMOON 3rd gear

  Joo tässähän on mm. täysin automaattinen ilmastointi/ puhallin järjestelmä. Itse ilmastointi ei toimi eli sen suhteen ei huolta, mutta olis toi lämpö asteittain säädettävä automatiikka kyllä kiva säilyttää.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 10. kime2

  kime2 Gearhead

  Täällä päin menossa vastaava projekti ja samaa imusarjaa metsästetään käytetynä minkä artsiracing mainitsi tai sit 2101 eli se vanha kunnon perus performer!
  Jakajaksi tulee gm:n orgis hei,johon ehkä msd:n "älylaatikko" hieman isomman ja tarkemman kipinän toivossa+rajoitin.
  Hyvin lievä compin nokka tulee ja dekkitasot on ajettu nollaan ja kansia siistitään/hiukan portataan ja teetetään reilu oikaisu.
  Peltisarjat tulee myös eli isokoriseen saa sellasia kaupata yv:nä,kuten imusarjaakin 2701 tai 2101.
   
 11. Kaasuttimeksi sitten laita mieluummin 500cfm, selviät vähemmällä säätelyllä... ;)
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 12. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Tää on kyllä totta
   
 13. HT

  HT Gearhead

 14. MANONTHEMOON

  MANONTHEMOON 3rd gear

 15. MANONTHEMOON

  MANONTHEMOON 3rd gear

  Täällä oli vuosi sitten tietäjiä, toivotaan että on edelleen.

  Tohon 305 koneeseen aloitin tekemään kansiremontin ja huoltaa oikeastaan matkan varrella kaiken kuntoon. Satuin vahingossa löytämään täysin uudet kannet joista olisi kysyttävää.

  https://www.rockauto.com/en/catalog...l+305cid+v8,1036831,engine,cylinder+head,5304

  Toivottavasti linkki toimii.
  Eli uudet kannet 305 moottoriin. Ilmeisesti sisältää kaikki, eli periaatteessa noiden lisäksi vaan tiivisteet, kopat yms. Vanhoista kansista?
  Onko kellään kokemusta näistä?

  Ja sitten se tärkein, eli jos tilaan ko. Kannet ja tiivisteet yms tarpeellisen, niin onko tässä nyt jotain muuta huomioitavaa? Esim. Tuleeko jakoketjun/ jaon säädön kanssa ongelmia?

  Kiitos.
   
 16. TimoT

  TimoT 3rd gear

  Ei tule jaon kanssa ongelmia, jos et alakertaa meinaa purkaa, näyttää olevan täydelliset kannet venttiileineen, jousineen, ym., eli vanhoista keinut säätömuttereineen ja työntötangot, jos et niitä uusi, ainoana huolena noissa on se, että ovat noin isolla palotiloilla, jää puristukset alhaiseksi 305 vakiomännillä.
  Kuvassa näyttäis olevan 416 valuinen kansi, tekstissä sanotaan 65cc palotila, mitä sieltä sitten oikeasti tulee, ovat reman kansia, eli remontoituja, ei uusia.
   
  Muokattu: 30.12.2019
 17. TimoT

  TimoT 3rd gear

  180$ kpl näyttäis hintaa, ei paha, oletko selvittänyt mitä rahti suomeen maksaa?
   
 18. MANONTHEMOON

  MANONTHEMOON 3rd gear

  Noin 400€ pintaan pitäisi olla koti ovella koko paketti.

  Tämän halvemmalla tuskin saa mistään kansia, mutta tosiaan mietityttää nyt että minkä kokoisella palotilalla ne loppujen lopuksi on :D
   
 19. MANONTHEMOON

  MANONTHEMOON 3rd gear

  Toki samaan syssyyn voisi tilata ohuemmat kansipahvit niin saisi noita puristuksia vähän ylöspäin, ne kun joutuu joka tapauksessa uusimaan.
   

Kerro tästä muillekin!