318 venakoneisto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Rahikainen, 15.11.2005.

  1. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Mitenkäs keinuvipuakseli asennetaan paikoilleen? Ihan vaan pulttaamalla kiinni? Pitäskö niitä venttiilejä sääjellä mitenkä? Hydraulinokka siinnä kait on.
     
  2. KajS

    KajS Gearhead

    318:ssa on jostain vuodesta 1957 lähtien ollut hydrauliset venttiilinnostajat. Eikä mitään venttiilinsäätöä (toisin kuin esim joissain Chevrolet-moottoreissa, joissa on hydrauliset venttiilinnostajat ja silti pitää säätää välykset).

    Eli pulttaa kiinni. Oikeat koneenrakentajat kertoo lisää.

    Onhan se sun 318 ns. vakio eikä mikään virivirimoottori?
     
  3. Stone

    Stone 3rd gear

    Siinä oli vaan muistaakseni joku tietty järjestys pulteissa kun kiristetään, muuten oli mahollinen joku ongelma niiden vipparien liikkumisessa. Kirjasta luin kotona, oota niin katotaan kunhan päästään himaan. Sielä oli oikeet momentit myös...kahtotaan.
     
  4. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Akselit laitetan niin, että niissä olevat öljyreiät tulee alaspäin. Reiäthän on pikkasen eri linjassa kun akselin pultin reiät, eli se offsetti pakolaipan puolelle akselia. Ei niissä muuten sen kummempaa, vuorotelleen vaan pikkuhiljaa kiinni, ettei akseli väänny ja lopuks momenttiin.
     
  5. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Eihän toi mun kone ole, mutta kaverin kuiteskin. Onkait siinä koneessa joku mieto virinokka ym. viritystä. Jeps, mutta mikä on tuo momentti?
     
  6. pathe

    pathe Gearhead

    Ekaksi kiristetään pikkaisen keinuakselin kiinnitys pulttia 2 ja 4 tarkistetaan että työntytangot ovat oikeassa linjassa. Kiristetään 1,3,5 pultteja jonka jälkeen kiristetään momenttiin järjestyksessä 3-1-5-2-4 momentti 30ft-lbs
     

Kerro tästä muillekin!