340 porauksesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja RT6870, 3.11.2004.

 1. RT6870

  RT6870 Gearhead

  paljoonko ylikokoon sen voi porata jos valu on vm. 70?
   
 2. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Ei toi vuosimalli ole sen kannalta ratakiseva, vaan seinämäpaksuus. Myytti jonka mukaan moparilla on tiettyyn vuoteen asti paksuvalu ja sen jälkeen ohutvalulohkoja, on osoittautunut mittauksissa vääräksi. Väittävät, että pystyis poraamaan .060" ylikokoon, mutta kuinka paksut seinämät sinne jää. Oikeestaan ainoo tapa selvittää on mittaamalla enkä tiedä kuka niitä mittauksia täällä tekis.
   
 3. Fireball

  Fireball Gearhead

  Sorosen Pertillä jyväskylässä taitaa olla vehkeet ja kyky ultrata seinämät
   
 4. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Niinhän tuo taiskin jossain mainostaa....ihme, ettei koneistamoilta moisia vehkeitä löydy. VAI löytyykö?
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

 6. RT6870

  RT6870 Gearhead

  joo, sattuisko kellään olemaan .060 porattuna ja käytössä testattua konetta?

  elikkä eikös se ole romurautaa jos seinämät menee liian ohueksi tai sylinterit soikeeksi
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mitäs se auttaa jos jollakin on? Lohkot on yksilöitä ja jos jonkun voi porailla 0.060 ylikokoon ei tosiaan tarkoita sitä että kaikki saman vuosimallin lohkot kestäis saman. Mittaamaan vaan, ei oo ylettömän kallista ja saa varmuuden asiasta.
   
 8. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Seuraava kysymys kuuluukin, mikä on riittävä seinämävahvuus?
   
 9. challenger500

  challenger500 Gearhead

  ja ainahan sitä putkittaa voi :lol: ..vaan onkos kukaan kokeillut putkittaa rautalohkoa. Joskus historian havinassa olin kysyvinäni koneistamosta eikä hinta per putki ny mikään ihan halpa ollut, tosin ei lottovoittajakaan tarvinnut olla :lol:
   
 10. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Onhan noita putkitettu.
   
 11. minorv8

  minorv8 Gearhead

  Putkitus ei ole ihan halpaa hupia, käytännössä porataan ekaksi putkelle reikä sopivaksi ja asennuksen jälkeen porataan uudestaa lopulliseen kokoon. Valurautaisen 4-syl lohkon putkitus muutama vuosi sitten tutussa koneistamossa muiden hommien kera (nokkalaakerit, plaanaus jne) teki vajaa 3 tonnia markoissa.

  Paksuusmittaus ultraäänellä ei ole mikään ongelma, etsikää yhteystiedot firmoihin jotka tekevät hitsien tarkastuksia. Polartest Oy, Inspecta jne. Konttoreita on ympäri Suomea. Sopivasti selittämällä voi selvitä hyvinkin halvalla.
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  eli voidaanko sanoa että .060 on max. ylikoko eikä välttämattä edes kestä sitäkään...
   
 13. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Ei voida mittaamatta sanoa mitään. Tehtaan (mopar performance) mukaan '70 340 lohko voidaan porata .060" ylikokoon. Ei se lähes 100% varmasti sillä puhki mene ja toimii varmasti hienosti, ellei jotain tappokonetta olla rakentamassa.
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kiitoksia , tiesin että Teihin voi luottaa
   
 16. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Niinkuin PHR jutussakin mainitaan niin riippuu sylinteriputken pituudesta.

  DARTON ei suosittele alle 0.15" seinämävahvuuksia.

  Jossain olen nähnyt mainittavan min 0,25" (joissan lohkoissa ei varmaan ole alunperinkään edes stanumitassa noin paksut).
   
 17. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Tais olla Smokey Yunick joka puhui race käytössä tosta 0.25" mitasta. Mittausten mukaan ainakin isolohkomopseissa sylinterivalut on pikkasen soikeita, onuempia männäntapin suunnassa ja paksumpia sitten sivusuunnassa. Mitatuissa ennen '76 valmistetuissa lohkoissa keksipaksuus oli 0.204" ja '76 jälkeen 0.220". Keskipoikkeama oli vanhemmissa 0.041" ja uudemmissa 0.038" samassa lohkossa. Ja ohuin mitattu seinämä oli vanhemmissa 0.065" ja uudemmissa 0.108", paksuimmat vastaavasti kummissakin 0.300". Mitattuja lohkoja oli n. 20 kappaletta B ja RB lohkoja vuosilta 1964-1978, eli sylintereitä 160 ja kun kaikki mitattiin neljästä kohtaa oli tuloksia 640 kpl. Eli suht kattava kotiotos josta uskaltaa jotain jo päätelläkin; mittaa jos haluat varmistua, ja vanhat lohkot ei oo paksumpia kun uudet.
   

Kerro tästä muillekin!