351Cleveland ei käynnisty

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Cougar ’71, 14.2.2022.

 1. Cougar ’71

  Cougar ’71 1st gear

  Okei, sitäpä muuten mietinkin päivällä! Vajaa viisi taitaa olla nyt lampulla katsottuna letku kiinni. Sehän ei vielä ole käynyt, joten ei vielä tiedä mitä on, kun hörähtää. Mikähän olisi sopiva starttailuun?
   
 2. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Kokeilisin kääntää arviosta aikasemmalleen, ja kokeilla mitä tapahtuu.
   
  Cougar ’71 tykkää tästä.
 3. grantorino

  grantorino Gearhead

  Jos pyörijä osoittaa kohti ykköspiuhan lähtöä jakajan kannessa koneen ollessa yläkuolokohdassa puristustahdissa pitäisi kyllä käynnistyä, ennakko on pieni n. 6 astetta.
  Miten virtaa tulee, onko esivastus käytössä. Meinaan vaan jos virtaa tulee vain startatessa, mutta ei sen jälkeen kun pitäisi alkaa koneen käydä.
   
 4. Fastback

  Fastback Gearhead

  Oliko joku alipaine letku kiinni kaasarissa? Jos on niin yritä starttia ilman alipaineletkua.
  Edellä sanotaan, että ampuu kaasariin ylöspäin jos on aikaisella, se on hyvä ohjelanka. Oliko siellä joku sytkäboxi autossa? Testaisin kyllä vielä, siten että jakajan säätö löysälle ja kääntäisin myöhäisemmälle jakajaa ja säätö kiinni. Jos motti herää, eikä "säätövara" riitä, niin kone sammuksiin, jakaja ylös ja hampaan verran oikeaan suuntaan.
   
 5. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Jos kipinä tulee ennen imuventtiilin sulkeutumista, ei sytkä ole vain aikaisella vaan täysin pielessä.

  Kysyjä kertoi katsoneensa että sytkä on vajaa viisi astetta lampulla katsottuna, kun alipaineletku on kiinni.
  Ota letku irti ja säädä 10-15 astetta, niin käynnistyminen ei ole ainakaan ajoituksesta kiinni, tulppia on kyllä voinut pimentyä käynnistysyritysten aikana kun bensaa varmaan laitettu jo jonkin verran.
   
 6. Fastback

  Fastback Gearhead

  Hyvä Artsi! En jaksanut lukea koko ketjua läpi. Mulla teki digital 6 boxi sen, että kun oli startti ennakkojen madaltaja käytössä, eli tiputti 20 astetta ennakkoa niin mulla ryki jo liekkiä kaasariin. Starttiennakon poisto lopetti startti ongelmat ja samassa kuosissa 190kmh otettiin vauhteja vartilla.
   
 7. Cougar ’71

  Cougar ’71 1st gear

  Tuli koitettua. Sain kerran komean paukauksen pakopuolelta, ennakoiden ollessa… noh paljon myöhemmällä. Vähän kädet ja silmät vähissä.

  Alkaa tuntumaan, että joku saa tuosta ”hiton hyvän” cleveland projektin.
   
 8. En nyt malttanut olla tätä kommentoimatta..

  Jos ensin paukkuu kaasarissa, kun sytkä on aikaisessa. Sitten paukkuu pakoputkessa, kun se on "paljon myöhemmällä", niin olisko se jossain siinä välissä se oikea paikka? Vaikka puolessa välissä tai jotain?
   
 9. Cougar ’71

  Cougar ’71 1st gear

  Ei. Pikku hiljaa hivuttaen ja välissä paukkui molemmissa.
  Onko kukaan törmännyt imusarjan sisäiseen imuvuotoon? Törmäsin jenkkipalstalla ja se voisi sopia oireisiin.
   
 10. kma68

  kma68 Gearhead

  Millaiset bensat tuossa on, kun nykybensat kuulemma heikentyvät ajan kuluessa. Myös kipinän vahvuus on tärkeä seikka ja tulppien oikeat lämpöarvot.
   
 11. Cougar ’71

  Cougar ’71 1st gear

  Tuoretta 98lisäaineella.
   
 12. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Tulppien lämpöarvoilla ei ole käynnistymiseen osuutta, mutta jos homma nyt olis yleensäkään sytyksen ajoituksesta kiinni, niin minusta on vähän kuulostanu sille että se on ollut koko ajan joko aivan liian myöhäisellä tai vielä myöhäisemmällä.
   
 13. Cougar ’71

  Cougar ’71 1st gear

  Samaa mietin. Samoin mielessä kävi kakkosvaihtoehtona venttiilin jumittaminen ja imuvuoto.
  Sytkät tuntuu, että mihin tahansa kääntää, ei juuri vaikutusta. Toosi myöhäisellä saa vain pauketta putkeen.
  Venttiili jos jumittaisi, pitäisi mun käsittääkseni näkyä puristuksissa, mutta ei näy.
  Imuvuodon yhden löysin, kun oli tulppa hukassa imusarjasta törröttävästä venttiilistä. Sekin korjattu, eikä vaikuttanut yhtään.

  Imua testasin mitata kaasarista ja se on olematon! Mihin hittoon imut voi hävitä? Otin kaasarin irti ja tarkistin tiivisteet, eikä niissä mitään. Mitäs sitte? Imusarjaa pois ja jos ei siellä mitään hämmentävää, venakopat auki ja sitten kannet…?
   
 14. grantorino

  grantorino Gearhead

  Minkälainen imusarjan tuossa on? Sopiiko 4v kansien isojen kanavien kanssa yhteen.
   
 15. Cougar ’71

  Cougar ’71 1st gear

  Edelbrock Performer LB 351-4v käypänen on. Dual Plane setti ja käytetty sellainen. Voisiko siellä olla halkeamia sisällä? Ei kai se noin rajusti pitäisi oirehtia. Ulkoa ihan ehyen näköinen oli, kun paikalleen tyrkkäsi.
   
 16. kma68

  kma68 Gearhead

  Miten hyvät ajoitusmerkit nokka-akselissa on, jos kerran sytytyksen ajoitusmerkeissäkin on sanomista. Kannattaisiko tarkastaa venttiilinajoitukset sylintereittäin, nimittäin startatessa imua pitäisi varmaan löytyä reilustikin.
   
 17. Cougar ’71

  Cougar ’71 1st gear

  Ihan hyvät merkit oli. Tuli myös tarkistettua sylintereittäin säädön yhteydessä. Sytytysjärjestyksessä säädetty keinut ja tarkistettu kahteen mieheen.
   
 18. Kalu

  Kalu Double Gearhead

  Mielestäni tässä ohitettiin tuo että jakaja olis 180 astetta väärin.
  Eli oletko tarkistanut et silloin kun pyöriä sojottaa ykköseen, niin ykköspytyssä myös on juurikin puristustahti, eikä vaihto meneillään?
   
 19. kma68

  kma68 Gearhead

  Millainen sytytyslaitteisto tuossa on? Nuo ovat melko tarkkoja kokonaisuuksia ja varsinkin jos osia on vaihdeltu, saattaa kuvaillun kaltaisia ongelmia tulla.
   
 20. Cougar ’71

  Cougar ’71 1st gear

  Huollettu orkkisjakaja vähän ja jytympi puola vastuksella.
   

Kerro tästä muillekin!