390 remppa

Ketju osiossa 'Ford Freak Club of Finland ry', aloittaja agm, 11.9.2010.

 1. sbf

  sbf Gearhead

  Pulttien väli on sitten 3,5 tuumaa ja lähdön halkasija 2,5 tuumaa.Laipatkin löyty.
  Pultit on 1/2 unc.
   
 2. sbf

  sbf Gearhead

  Voi pojat ja tytöt.Te kaikki jotka kuola valuen kattelette niitä edelin virivirikansia ja kaasareita.
  Voin kertoo...390 406 kansilla, pakosarjoilla ja edelin performer plus kärsällä plus täysin vakiolla autolite 4100 kaasarilla riuhtoo paritonnista malmikasaa niin perkeleesti.
  Masu, jos satut tätä lukemaan... tuu ottaa tyypit, siinon nyt kunnolliset 2,5 tuuman pakohormit ilman vaimentajia ja on yllättävän hiljainen ja todellakin sysää.
  Kai noi edelin pervokannet on kopsattu kanavistoltaan noista pi-pipoista.
   
 3. agm

  agm 1st gear

  65 galaxie oli puntarilla 1760 +-20kg :wc:
   
 4. agm

  agm 1st gear

  tankki melkeen täynnä
   
 5. pizzamake

  pizzamake Gearhead

  Varmasti näin on !
  Mutta sanon tämän vain näin pienellä painettuna, että mikäli vaihdat sitä
  malmikasaa pellin alta "köykämiinistä" valmistettuun: Kannet,imusarjan ja vaikkapa vielä vesipumpun. Lisäksi korvaat valupakosarjan peltisiin, niin
  sulta putoaa yksi ylimääräinen matkustaja pois kyydistä ja se vaikuttaa
  oleellisesti menoon.
  Agm viittasi ilmeisesti juuri tähän seikkaan?
  Eihän noi Edelit sinällään poikkea -60 luvun race-kansista, ovat ihan apinoituja parhaiten toimivista kansista, mutta alumiinin ja valuraudan
  painoero on silti hirvittävä !
   
 6. Fastback

  Fastback Gearhead

  Puhumattakaan työstämisen helppoudesta verrattuna patarautaan. Sitten vielä se yksi juttu, etsikää suomesta edulliset kunnostuskelpoiset 427:n kannet tai vastaavat. Viimeistään tässä kohtaa tulee mieleen, että se perus edeli voisi olla hyvä vaihtoehto sillä on saatavuudeltaan hyvä ja uusi ikinä ajamaton kansi.
   
 7. Rusty

  Rusty Gearhead

  Lohkon sivulta etupäästä apukuskin puolelta sylinterinkannen alapuolelta (huh!) löytyi C6ME-A ja kuskin puolella samassa kohtaa 23DIF. Saakohan noista mitään irti?
   
 8. Rusty

  Rusty Gearhead

  Saihan niistä sen verran että motti on '66 Mercurysta. Ja sellaisessa näyttää olevan 265 hp.
   
 9. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  C6ME-A on joko 390, 410 tai 428 cid motti, olleet foodeissa tai mercuryissa 66/67

  DIF = Detroit Iron Foundry
  23 ???
   
 10. Tuo numero DIF-merkinnän yhteydessä lienee valumuotin numero... Valupäivä selviää koodista, joka on öljynsuodattimen paikan alla lohkon reunassa. Koodia tulkitaan:

  Eka merkki, numero= vuosi vuosikymmenen sisällä (lienee tässä tapauksessa 60-luku)
  toinen merkki, kirjain= kuukausi ( A=tammi jne...)
  loput numerot= päivä

  Olipa epäselvä selostus :D
   
 11. sbf

  sbf Gearhead

  Tuanoi, eikö toi dif meinaa dearborn iron foundry?
   
 12. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

 13. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

 14. sbf

  sbf Gearhead

  Tietääks muut mistä kansista 427 kanavamuotoilu on kopsattu?
  Tai mikä kytkinkopan kaaveli on fe:ssä?
  Ei ole ollu fe:ssä ekana....
  Tuli vaan mieleen kun kattelin kai l:än aarrevarastoa ja luulin hetken löytäneeni mr kannet.
   
 15. ikiliikkuja

  ikiliikkuja 1st gear

  Jatketaanpa tarinaa puheena olleesta koneesta tyhmien kysymysten muodossa. Ko 390 paketti löytyy nykyään 68 mussen pellin alta "hieman" kuohittuna. Venttiilikoneistona originaalit fe-keinut ja pakosarjoina gt-valusarjat. Sytytyksen säätöä on tullut ruuvattua lampulla ja huonolla perstuntumalla. Nyt on lampulla katottuna kierroksilla luokkaa 35 astetta ilman alipainesäätöä. Tässä vissiin jakajaa modattu kun perusennakko tällöin luokkaa 20 astetta? Kun en näistä mitään ymmärrä niin onko tuollainen kapea keskipakosäätö tavallinen agm:n rakenyamalle kombolle. Tuossa kesällä oli perssäädöllä isompikin kokonaisennakko ja tuntui ehkä pirteämmältä eikä korvakuulolla nakuttanut mutta piti ottaa ennakkoa takaisinpäin kun jossain on jäänyt mieleen että yli 35 asteen ei yleensä kannata mennä (teho ei juurikaan kasva mutta nakutusvaara ilmeinen). Kommentit, vinkit ja keetuilut tervetulleita.
   
 16. pizzamake

  pizzamake Gearhead

  Moi !

  Suojasen veljekset ovat tehneet ko. motin, mutta minkälaisessa kombinaatiossa se nykyään on?
  "Tyhmiä" kysymyksiä ei olekaan ! Tyhmää on jättää tietämättömänä kysymättä.
  Laita faktaa motista, mimmonen se nyt on ja millä osilla niin selvitellään. Agm laittoi sinne muistaakseni Pertronix:n jakajan?
   
 17. ikiliikkuja

  ikiliikkuja 1st gear

  Tämä kone nykyisin toploaderin kaverina 2,78 perävälitys. Kaasari ja jakaja käsittääkseni samat kuin agm:llä, sellaisenaan nostettu galaxien keulalta. Tuo jakaja vielä fe:n oma kärjettömällä modulilla, ei pertronix. Kaasari vakuumiholley? Nokka agm:n hankkima lunati. Keinuvivut kiinteät fordiumit. Jakajassa tosiaan tuo keskipakoennakkoalue kavennettu n 15 asteeseen ja jouset suht jäykät eli ennakko kasvaa maltillisesti kierrosten mukana. Alipainesäätimen kalvo oli rikki, nyt taas paikallaan toimiva alipainesäädin. Onko näistä tiedoista mihinkään ? Kiitos etukäteen ja kaivelen kyllä lisätietoja tekniikasta.

  t. Jari
   
 18. pizzamake

  pizzamake Gearhead

  Moi !

  Tässä hiukan faktaa:

  Ennakosta, perusedellytys koko hommalle on se, että pointteriin voi luottaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kun dampperin nollamerkki (tai asteluku) näyttää nollaa, niin mäntä on silloin TARKALLEEN yläkuolokohdassa. Jos tätä ei ole tehty motin kasauksen aikana, niin sen tarkastaminen on täysin mahdotonta koneen ollessa kasassa. Mäntää on mahdoton saada TARKALLEEN yläkuoloon ilman astelevyä ja stoppareita. Heittokello käy hommaan joten kuten, mutta
  silloin koneen pitää pyöriä herkästi jotta yläkuolon saavuttaminen onnistuu. Kaikki "kynä tulpanreiässä" metodit ym on täyttä paskaa!!!!!!


  Ennakoista sen verran, että myös tuollainen motti tykkää varmasti 16-18 asteen perusennakosta ja sen lisäksi 20 asteen keskipakoennakosta. Perusennakon voi kääntää käsin mihin haluaa, mutta jakajan antama ennakko pitää rakentaa jakajaan. Näistä kahdesta muodostuu kokonaisennakko eli tässä tapauksessa 36-38 astetta. FE tykkää siitä, että kaikki ennakko on pelissä jo noin 3000 kierroksen kohdalla. Tämä tarkoittaa sitä, että jakajan jouset ovat varsin pehmeät.


  Tällaista settiä on käytetty menestyksekkäästi monessa erityyppisessä FE motissa perusmotista reilusti kireämpään asti vakioilla Fordin kansilla sekä Edelin kansilla. Ihan uudet kannet on palotilaltaan parempia ja ne antavat parhaan tehon 4-6 astetta pienemmällä kokonaisennakolla.


  MSD:n 8594 jakaja on siinä mielessä hyvä jakaja, että sen pystyy itse säätämään helposti mieleisekseen. Alkuperäiset jakajat ovat aina hyvin hankalia tässä mielessä ilman oikeita työkaluja (ja niitä on nykyään harvassa). Huono puoli on se, että se vaatii aina purkin rinnalleen.
  https://www.summitracing.com/int/parts/msd-8594/overview/make/ford
  https://www.summitracing.com/int/parts/msd-6425/overview/?retaillocation=int
   
 19. ikiliikkuja

  ikiliikkuja 1st gear

  Kiitos tietopläjäyksestä. Tuon ajoitusmerkin oikeellisuudessa joutuu luottamaan rakennusvaiheeseen ja toivottavasti dampperin kehäon pysynyt paikallaan. Ehkä pitää yrittää tarkistaa ykk kohtaa jotenkin? Ja sitten katsoa millä kierroksilla tulee täysi keskipako ennakko. Harjoitukset jatkuu...
   

Kerro tästä muillekin!