4,3 TBI tehoton

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja G20, 11.6.2006.

  1. G20

    G20 Gearhead

    Noniin no onhan se.. mutta vielä tavallista nuhasempi. Pintakaasulla kulkee ok mutta kun kiihdyttää esim. ohitus tilanteessa tuntuu että ei ketään kotona ja alkaa röpeltää. Kun kaasua löysää vähän niin "hyökkää". Uusittu kuluvat osat (kansi,pyörijä, johdot, tulpat) ja kattiakin epäiltiin ja se poistettu. Sytytystä säädelty ja kyllä, ecm johto irti ja sen jälkeen nollattu. Ideoita?
     
  2. 280471

    280471 1st gear

    mulla ja monella muulla sama juttu,sähkö osaa vaihdettu riittävästi ja vika ei poistunu ,ennenkuin bensa pumppu tuli vaihdettua.löytyy tankin sisältä ja hinta sihdin kans -92:seen oli 105e.vanhemmissa tais olla vähä halvempi.
     
  3. jus57

    jus57 Gearhead

    S-10.ssä oli aina joskus samoja ongelmia ja sillon tiesi että oli aika vaihtaa bensa linjassa oleva filtteri.(sijaitsee auton alla) minulla ainakin auttoi monta kertaa.ja on helpoin ja halvin keino.
     
  4. G20

    G20 Gearhead

    Suodatin ei näytä vanhalta.. hankin pelin viikko sitte ja onhan noita jo ollu tää neljäs peräkkäin. On ollu kasia ja vaikka mitä mut ei yhdessäkään tällästä ongelmaa tullu vastaan. Toisaalta vois kokeilla sen suodattimen vaihtaa eipä tosta haittaakaan oo.. :p
     
  5. softail

    softail Gearhead

    Selviskö sulla (g20) syy auton käyttäytymiseen?
    Mulla on kans alkanu ilmetä moisia ongelmia, eli yht äkkiä vaan niin tuntuu kuin auto ei kävis ku kolmella ja röpeltää ja röpeltää eikä ota kierroksia sitten pirullakaan.
    Sit yht äkkiä tulee kuin sähköiskua perseelle ja taas mennään.
    Joskus kun käy paikallaan tyhjää niin tekee samaa, eli melkein sammuu ja röpöttää vaan niin kuin olis osa pytyistä pimeenä :eek: ihme vehkeitä, voisko tuo johtua bensapumpusta, johdot melko uudet, kansi samoin, tulpat, ei ymmärrä.
     
  6. ranttali

    ranttali 1st gear

    samaa ongelmaa... yli 3000rpm ei paljon tapahdu. tyhjä käynti on noin 400rpm röpöttelee ja välillä meinaa sammua. kulutus on 11-12l satkulle maantiellä. mites tuo bensanpaineen säätö noissa tapahtuu? (astro). ja paljonko tyhjäkäynnin pitäs oikeasti olla? (ot: paljonkos teillä on kiekat 100km/h kun od päällä? itellä 1300.)
     
  7. 77s10

    77s10 3rd gear

    Moottorin maadotuspiuha, lambda, jakajan sisällä oleva sakaralevy(halkeamia niitien kohdalla)..
     
  8. ranttali

    ranttali 1st gear

    kerpele. se maajohto vois ollakki. mulla nykäsee mittarit tappiin aina kun starttaa. ja nopeus mittari toimii joskus kiekka mittarina :D
     
  9. jyha

    jyha 1st gear

    mitä tuo sakaralevyn halkeeminen vaikuttaa ja onko hankala vaihdettava?
    on näemmä halki niitin kohdalta, mutta en ole huomannu oireita!
     
  10. capriceman

    capriceman Gearhead

    Mittaa tps anturi, anturin keskimmäisestä nastasta maata vasten. jännite tulee nousta tasaisesti kun painat kaasua 0.5-5V. Ja virtaavain run asentoon kun mittailet... 8)
     
  11. jp_olli

    jp_olli Gearhead

    Voisikohan itselläkin olla tuo TPS rikki? Kun ajaa cruisella, niin välillä vauhti alkaa hiipua, mutta kun lipsauttaa poljinta, niin vauhti nousee takaisin säädettyyn nopeuteen. Tekee tuota yleensä 80-100km/h nopeuksissa. Ja soppaa menee matka-ajossa 11-12 litraa, alemmista lukemista ei tietoa.
     
  12. softail

    softail Gearhead

    Mulla on vaihdettu toi TPS anturi kun tyhjäkäynti oli koko ajan pirun korkeella, autto siihen, mutta sitten jonkin ajan kuluttua alko temppuileen oikein huolella.
    Maadotuskaapeli kyllä näyttäs olevan kiinni sekä koneessa että rungossa, mutta voiskohan vika piillä sittenkin siinä koska tänään huomasin et kun vilkku päällä niin latausmittari "heiluu" vilkun tahtiin.
    Se tässä tietysti mietityttää, että saattaa mennä vaikka parin päivän työmatkat ilman ongelmia mutta sitten taas ilmestyy.
    Eli tasasellakin kaasulla n 60km/t yht äkkiä veto loppuu ja räpöttää niin pirusti ja vaikka kaasu pohjassa niin ei mitään tapahdu :-?
     
  13. 280471

    280471 1st gear

    mulla sama juttu astrossa,eli startatessa digimittarien palkit tappiin ?kuuluukohan olla ? ja paikalla kun antaa kiuerroksia,ni nopeus mittari lähtee mukaan ? mikä helevetti ? pitäiskö jotain maadottaa lisää.moottorista koriin ja akusta kans uusittu.laturista vois koittaa runkoon?
     
  14. ranttali

    ranttali 1st gear

    tuli aukastua jakaja, se sakaralevy oli kolmessa osassa ja otti reunoille kiinni. ja olihan tuo koneen maajohtoki löysä. saas nähä mitä tekee kun saa uusia osia. mites tuo sakaralevy vaihdetaan? :oops: ja mistäs niitä saapi ostaa? paikallinen varaosaliike sano että, "ei met jenkkeihin myyä" :mad:
     
  15. torso

    torso 1st gear

    sakaralevyä ei saanut irrallaan, vaan akselin kanssa. Näin oli ainakin, kun itse kyselin. Ostin sen silloin american importilta jyväskylästä.
     
  16. ranttali

    ranttali 1st gear

    vaihdoin sen akselin ja sakaralevyn yläkiekoille tuli paljon lisää. tyhjäkäynti on kuitenkin vielä huono. tps mitattiin ok. kaikki pytyt toimii/kipinää tullee. korin ,moottorin ja rungon väliin pistettiin starttikaapeleita mutta niillä ei ollut vaikutusta. nykäisin lambdan johdonkin irti ei mitään vaikutusta :eek: seuraavaksi mittariston maitten tutkiminen... :mad:
     
  17. 280471

    280471 1st gear

    odotellaan tulosta !
     
  18. ranttali

    ranttali 1st gear

    tuli tässä mieleen että, sisältä katsottuna oikean venttiilikopan päällä on joku alipaine härvilä ja siinä on kaksi letkun paikkaa taaksepäin joista ylemmässä ei ole mitään. onko kellään hajua mikä se on?
     
  19. petrii

    petrii 1st gear

    Itselläni oli samoja oireita. Kävin tänään vaihtamassa bensansuodattimen ja nyt kulkee ok. Itsekin vaihdoin kaikki sytkä osat ja lambdan ensin.
     
  20. Leku

    Leku 1st gear

    Itsellä Astrossa sellaista vikaa että kun painaa kaasun pohjaan niin kylmänä puutuu ihan täysin ja lämpimänä miettii hetken. Lisäksi ei oikeen jaksa käydä tyhjäkäyntiä kylmänä jos kompura on päällä.
    Bensan suodattimen vaihto ei vaikuttanut.
    Näyttää olevan aika yleinen tämä käyntivika tässä 4.3tbi:ssä
     

Kerro tästä muillekin!