4 ovisesta - 2ovinen muutos?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Camino78, 28.12.2010.

  1. Camino78

    Camino78 3rd gear

    Kun tossa trafin sivuilla kerrotaan : Ovimuutokset

    Muutoskatsastuksessa voidaan hyväksyä auton ovien ja kattopylväiden lukumäärän muuttaminen mallisarjan puitteissa. Tällöin kori sekä mahdollinen runko tai pohjalevy on vahvistettava vastaamaan mallisarjaan kuuluvaa, esikuvana olevaa versiota. Versioiden eroista on tarvittaessa esitettävä katsastajalle luotettava selvitys.

    Esimerkki 1.

    4-ovinen malli muutetaan samaan mallisarjaan kuuluvaksi kaksioviseksi malliksi. Auton on tällöin vastattava koriltaan (vahvikkeineen) kaksiovista mallia.

    Eli jos mä nyt teen mun farkusta 2-ovisen. Vaihtamalla siihen 2-ovisen ovet, ja siirtämällä b-pilareita taakseppäin.

    Kai se sitten on tulkittavissa samalla lailla, kun tekis saman toimenpiden 4-oviseen pottasperään. Jolloin siitä tulis 2-ovinen porrasperä?

    Kun kyseistä romua on valmistettu 2-ovisena, 4-ovisena, mutta ei 2-ovisena farkkuna.

    Miten se nyt sitten menee?
     
  2. Buddy

    Buddy 1st gear

    Trafis on sellasii "rautalanganvääntäjii" ettet uskokaan. Insinööristason pilkunviilausta jossa maalaisjärki ei ole läsnä. :lol:
     
  3. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Kannattaa käydä konttorilla juttelemassa ekaksi,välttyy yllätyksiltä.. 8)
     
  4. petrolhead

    petrolhead 1st gear

    Tulkitsen tuota niin että ovien lukumäärää voi muuttaa , jos koppa vastaa muutoksen jälkeen kaikin puolin sitä esikuvaa/vertailumallia/whatever. Mutta sellaista esikuvaahan ei ole olemassa kirjoittamasi mukaan. Käy kysymässä konttorilta miten tuota tulkitsevat.

    -Jarno
     
  5. Camino78

    Camino78 3rd gear

    Kävin konttorilla kysymässä.
    Sain luvan tehä farkusta kaks ovisen.
    Pitää vaan käyttä auto konttorilla näytillä ennen maalausta ja pohjatöitä, Että ne näkee hitsaussaumat.

    Että näin.

    Kiitokset vastanneille.
     
  6. DeS

    DeS Gearhead

    Onkos tää joku uusi direktiivi? Joku aika takaisin riitti kun kantavien rakenteiden rakenteista ja hitsisaumoista oli hyvät valokuvat
     
  7. Camino78

    Camino78 3rd gear

    En tiedä onko direktiivi vai toive.
     
  8. kupeevoortti

    kupeevoortti Gearhead

    teoriassa ko. muutos vaatii poikkeusluvan, mutta tieto/taito/tulkinta varmasti vaihtelee eri konttoreilla. Jos joku on sitä mieltä että farmari- ja sedan-kori ovat yksi ja sama asia niin mikä ettei.
     

Kerro tästä muillekin!