440 rakentelu.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja kotr, 5.9.2013.

 1. SauliS

  SauliS 1st gear

  Täällähän on hyvin virinnyt keskustelua, kiitos. Käytin nokan irti ja tsekkasin kanavat rautalangan ja paineilman kanssa, ok. Laitoin vielä "mekaanisen" öp mittarin varoiksi. Nyt nousi öljyt miltei heti sinne hantin puolelle, olin valmiiksi pyöritellyt koneen mahdollisimman tarkasti oikeaan asentoon. Öljynpaine nousee kylmällä 5w-40 5 bar, onko sopivasti vai liikaa?

  Eli uskon puutteesta johtui tämä ongelma, mutta tulipahan tarkastettua :) Parempi katsoa kuin katua, mielummin pelaan ns varman päälle tälläisissä jutuissa

  Niin sitä piti vielä kysyä, eli onko niillä keinuvipuakseleilla väliä miten päin ne on? Sen just ja just tajuan että itse keinua on vas ja oik kätiset
   
 2. sangi74

  sangi74 Gearhead

  Keinuvipu akselissa reiät mielellään alaspäin
   
 3. SauliS

  SauliS 1st gear

  Juu no se on selvä. Meinasin vaan että ne on keskenään identtiset
   
 4. Kerpo

  Kerpo 3rd gear

  Keinuakselit on molemmin puolin samanlaiset, mutta sen saa asennettua väärin. Voitelureikien pitää tietenkin olla alaspäin,mutta myös pakosarjaa kohti. Voitelureiät ei siis ole samansuuntaiset kuin kiinnityspulttien reiät.
   
 5. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Voiko umpiruosteisen lohkon vetää vaan hoonilla läpi ja odottaa, ettei se tuota max hp, mtta toimii edes joten kuten?
   
 6. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  [​IMG]
  TF 270 hatut antaa sen verran happea ettei enää vesipumppu viskoflektin kanssa pysynyt touhussa mukana. Onneksi sentään hajosi tallissa eikä radalla.
  Nyt sitten tuleekin sähköflekti ja uusi jäähdytin.
  Kenen valmistajan pumpussa pysyisi osat paikoillaan reippaammassa poljennassa?
   
 7. GBS

  GBS 2nd gear

  https://www.merlinmotorsport.co.uk/s/cooling/electric-water-pump
   
 8. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Jos laturi yms kestää, niin laittasin sähkösen vesipumpun, mikä hoitaa myös jälkijäähdytystä.
   
 9. xarper

  xarper Gearhead

  Voi ja toimii.
   
 10. Skigu

  Skigu 2nd gear

  Nonni, tuli hommattuun tommonen b-body 440 motilla. Kuukausi tuli ajettuun ja pakkohan se jo oli purkaa.

  Vähän tulevan kokoonpanon mähkimistä..
  Motti on torkker 2 imarilla ja 906 kansilla. Alakerrassa takokampi rk-20 ja kk-10 ja männät jäi tottakai sen 5mm dekin alle eli puristuksia kaikki 7:D. Pytyt näyttäis olevan ihan ok (ehkä), hoonaus nyt ainaki.

  Ainakin nyt olis tarkotus noi männät vaihtaa 2.067 korkusiin ja varmaan kannetkin vaihtuu. Kampuran vois pitää, mut sekin tarvii ainakin kiillottaa.
  Nokkakana oli purple 284/284 hydy laahuri. Tekeekö tolla mitään?

  Kansiksi meinasin noita e-streettejä. Varmaan toi 85cc palotila olis parempi ruttujen suhteen ja ei sitä tiä jos karkaa käsistä ja tulee strokeri:cool:.

  Uskaltaako sitä tilata tolle nykyiselle 4.350 poraukselle vaan uudet männät ja heittää ne sisään vai tarvisko aina porata mäntien mukaan? Parempihan se aina olis porata,mut onko turhaa?
   
 11. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Jos pytyt ei ole pahemmin kulunu eikä muitakaan vaurioita ole, niin ei kannata turhaan porata.
  Hoonaus vaan ja mukit sisään.
   
  Skigu tykkää tästä.
 12. J.J.

  J.J. Gearhead

  Jos kampura vaatii työtä ja männät vaihtuu niin olisko se sitten stroukin paikka tässä kohtaa? Kansia voi vaihtaa sitten myöhemmin jos ei nyt sovi budjettiin.
   
 13. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Ite väsäämäs yhtä "perinne 440:stä". Siin tulee .030" lohko, takoakseli, nolladekki männät, E-street kannet, tiukka hydylaahuri nokka ja tunnelrami. Vähän ehkä muutakin, mut tehoo haetaan sellasta 550 heppaa ja näyttävyys on olennaista. Valmistuttuaan toi vois looran kera olla kaupankin.

  Nii, ja tohon et kyl sil 284/.484" nokalla pärjää tänäkin päivänä, etenkin vakiokansien kanssa joissa noston myötä ei juurikaan virtaukset parane. Mut vaatii kyllä ruttua, on kapeella LSA:lla.
   
  Muokattu: 13.8.2019
 14. Skigu

  Skigu 2nd gear

  Kannet siis tulee aika varmasti vaihtumaan e-streetteihin. Teho haavena vois olla se liki 500. Kannet käsittääkseni tolla tavotteella tarvii kairailla? Onko nois e-streeteis saman muotoinen palotila 75cc ja 85cc. Sitä meinasin, et onko parempi ottaa 75 ja muokata siitä pyöristelemällä venojen reunat?

  Mitä nolladekki mäntiä sä Shining Whit oot käyttäny?
   
 15. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  vakioveivien kanssa Wiseco. kapeet renkaat ja kevyempi ku trw/speed pro. KB:llä voi kans olla jotain
   
 16. viridia

  viridia Gearhead

  Tässä NPS tekemä virtausmittaus suoraan paketista E streetit:

  [​IMG]
   
  Skigu ja Herje tykkäävät tästä.
 17. Skigu

  Skigu 2nd gear

  Tuli lohko pesastuun ja vesitilat näytti olevan suht siistit. Kyllähän sinne ny tasanen ruoste jäi jokapaikkaan, mut ei taida juuri olla hyötyy hapossa uittaa? Noista lohkon seinämistä on tääläkin ollu juttuu.. Onko niitä ny mittailtu vai millain on menty sen suhteen?
   
 18. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Onhan selipeä tmssillee kiva et lohko om ku uusi, Mut en sit tiedä onks siit muuta riemuu. Saa niit seinämiä mitattuu mut kyl ne yleensä on riittävän paksut pervomanssikäyttöön. Siin vaihees ku alkaa askaruttaa tarvii harkita rallilohkoo. Betonoimalla vesitiloja voi lyhentää vapaan seinämän jänneväliä, mut silloin kyl tekisin myös ruosteenposton vesitiloista. Ja tarvii miettii myös jäähdytystä. Siks toisekseen, jos nyt osoittautuis et lohko on jostain ohuehko (paljonko se on?), ni mitä sitte tekee? Toinen lohkoko?

  Tein tos pikkubudjetin saaste 440:n joku aika takaperin, tos on 452 kansien virtaus vakiovenoilla sihen tulleella 0.5" nostosella nokalla.
  0,5 251,8 183,3
   
 19. mopster

  mopster Gearhead

  Mä oon noita lohkon seinämiä paljon mittaillut ja kyllä niissä on suuria eroja. Jotkut on niin huonoja ettei niistä voi tehdä vakiokonetta tehokkaampaa, ja on tullut pari semmostakin vastaan mistä ei oo voinut tehdä yhtään mitään. Tiedän myös pari tapausta kun on porattu lohko ja tehty uusi kone, niin lohko on pettänyt jo tyhjäkäynnillä ennen kun on annettu yhtään kuormaa. Ei oo mun mielestä mitään järkeä mennä sokkona ton asian suhteen jos rakentaa kallista ja isotehoista konetta. Ja kyllä, jos lohko osoittautuu huonoksi ja suunniteltuun käyttöön sopimattomaksi niin lohko vaihtoon, näin oon minäkin joutunut tekemään useamman projektin kohdalla.
   
 20. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Mikä on sun hylkyraja? Aikoinaan jenkeissä toitotettiin ton sonic checkingin perään, mut kukaan ei sit kuitenkaan osannu antaa siihen mitään mittoja jotka olis ollu jonkinlaisessa kontekstissa keskenään, tuntu enempi sellaselt mutu jutulta ja et "täytyy sonic checkaa" mut kukaan ei oikene tienny miks. Mul ei o tullut vstaan viel yhtään niist mitkä ollaan mitattu et tarvis hylkää, eikä ykskään oo hajonnut mitä ei oo mitattu. Tai no yks 400 meni pytty halki. Mul oli kolme 400 lohkoo jotka kaikki mitattiin, se hajonnut oli niistä paksuin, se käytettiin uudestaan ja haljennut pytty putkitettiin. Toistaseks viel nipussa, 700 hv/6000 ja isommilla enempi
  .
   
  Muokattu: 14.8.2019

Kerro tästä muillekin!