455 vesipumpun korjaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja jontsa, 23.10.2006.

  1. jontsa

    jontsa Gearhead

    Kone on -70 buick 455 ja huomasin että vesipumpussa hihnapyörän laippa pääsee heilumaan jonkin verran eli ilmeisesti vetelee viimeisiään? Nesteitä se ei (vielä) tiputa mistään.

    Onko noihin jotain korjaussarjoja vai pitääkö ostaa uusi tilalle? Onko kannattavampaa ostaa joku sähkövimputin vai metsästää toinen samanlainen tilalle?
     
  2. PauliP

    PauliP 1st gear

    Uusi, noita on ihan hyvin saatavilla.
     
  3. jontsa

    jontsa Gearhead

    Pitänee sitten soittaa south westiin :/ Uskaltaakohan tuolla vanhalla vielä ajaa ennen talviteloille pistämistä jolloin moottori on muutenkin tarkoitus ottaa syyniin?
    Pitääkö ostaa sähkövehje vai löytyykö tuollaisia samanlaisia vielä jostain hyllystä? Onko suosituksia merkistä/mallista? Kone on miedosti viritetty ja alkuperäinen tuuletin on korvattu kahdella sähköflektillä.

    Edit: Alkoihan noita uusia samanlaisia löytyä kun surffaili. Vielä kiinnostaisi mielipiteet onko sähköpumppu parempi ratkaisu kun tuollainen perinteinen hihnan varassa pyörivä?
     
  4. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Varmasti löytyy uusi vesipumppu.
     
  5. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Sähköpumppuja lienee monentasoisia. Muutenkin pumppausteho ei ole ilmaista ja ei taida huipuissa pärjätä mekaaniselle pumpulle. Olen antanut itselleni käsittää, että tuollaisessa 400 m kiskomisessa, jossa lämmöt eivät kovinkorkeiksi nouse saadaan pienenpientä hyötyä hetkellisestä voiman säästöstä.. Pidemmällä tähtäimellä se sähköpumpunkin pyöritys vie energiaa sen samat + häviöt (liike-laturi-johdot- liike).

    Samalla hinnalla millä saat aina varmasti pumppausteholtaan riittävän mekaanisen pumpun et saa kovin kummoista sähköpumppua..

    Jos tykkäät leikkiä, sulla on ylimääräistä täppää ja leikeissä kärähtänyt kansipahvi ei aiheuta kiroilua , ja haluat parkkipaikalla elvistely-välineitä niin pistä se sähköpumppu. Jos auto ei ole kilpuri, on vain lievästi piristetty kadulla 99% ajasta kesäisin ajettava, minä en pistäisi sähköpumppua..
     
  6. jontsa

    jontsa Gearhead

    Ihan cruisailu-käyttöön tuo tulee eikä torin laidalla elvistelyt ole ennenkään innostaneet :)
    Kiitoksia neuvoista. Pumppu menee sitten ensi talvena vaihtoon. Vielä kun vanha kestäisi viikon tai pari :-?
     

Kerro tästä muillekin!