4L60E/4L65E 1 ja nelonen eikä turbiinilukko kytkeydy yli 70km/h?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja pfihlman, 14.1.2020.

 1. pfihlman

  pfihlman 1st gear

  Terve. Onko lisätietoa paikallisesti?

  Kyseessä Chevrolet Colorado 2.9l 4x4 WT bensa vm 2008.
  Nurkkaajossa esittää toimivansa ihan kohtuullisesti ja haluaa miellummin jopa jurnuttaa alennusvaihteella alhaisilla nopeuksilla.
  Kun pitäs mennä lujempaa niin ei menekään nelonen eikä turbiinilikko päälle, eikä sitten valoista lähe ykköselläkään?
  Alamäkeen vauhtipäällä Dllä ilman kaasua kierrokset heittää 1000-750 väliä kuin ei olis pykälää ja välil niinku ois? Tässäkin tapauksessa vauhti on ihan se yli 70km/h.

  Tässä jenkkiselvitystä ja vika on sama minulla:
  https://www.355nation.net/threads/weird-transmission-issue.160290/

  Onko ketään/missä kukaan päivitelly noita tietokoneita ja miten:
  https://tis2web.service.gm.com/tis2web

  Akku meni tyhjäksi kerran, onko sillä vaikutusta TCM/TPC/PCM/ECU? pitääkö niitä reprogrammoida?
  Luistaa erityisesti 2-3 välillä kun on vika tai yrittää kiihdyttää silloin kun voi, paitti kun on vika niin on vain kolmonen eikä sillä paljon kickdownilla lähe kiihtymään. Pakko kakkosella lähtee liikkeelle.

  Onko joku toimiva OBD2 lukija testattu hyväksi letukalle?

  Löytyskö vaihtolootaa tilalle tai reilua tietäjää?
  YT
  -Perttu-
   
 2. Anza

  Anza Gearhead

  Ei ehkä liity tähän, mutta luin just 4L80 vaihteiston viasta. Rikkonainen turbiini ja kun turbiinin lukko ei kytkeydy, ei kytkeytynyt myöskään nelonen.
   
  pfihlman tykkää tästä.
 3. pfihlman

  pfihlman 1st gear

  Näin se voisi ollakin, koska tänään töihin ajaessa en kokeillut kickdownia tai mitään erikoista kiihdytystä ja oiretta ei tullut. Pitääkin kokeilla taqkasmennessä hiukan kiihdyttää enempi kuin pintakaasulla.
   
 4. pfihlman

  pfihlman 1st gear

  Aika kenkku loota. Tilalle käy vain vm 2006.5-2008 4L60E 4x4 loota. Ei muut versiot johtuen ISS eli sisäisestä nopeussensorista lootan etuosassa..
  [​IMG]
   
 5. pfihlman

  pfihlman 1st gear

 6. pfihlman

  pfihlman 1st gear

  UPDATE:
  Korjaamon mukaan 3-4 kytkin ei ole rikki, mutta turbiini on aivan hajalla. (Ei se turbiini ollukkaan hajalla vaan kitkalevy). Kuulemma ei löydy helposti moista turbiinia korjaamon toimittajilta? Mahtaa olla erikoinen turbiini.
   
  Muokattu: 18.2.2020
 7. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

 8. pfihlman

  pfihlman 1st gear

  Pitäs tietää noi speksit tarkkaana. Välitin AUTOGEARILLE tuon tiedon. Kiitös. Kuulemma 27 boorinen eli se eka ainakin sopis boorien mukaan...
   

Kerro tästä muillekin!