5.9 cummins kulutus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Kiivi, 1.11.2021.

 1. Kiivi

  Kiivi 1st gear

  Tätä en ole huomioinut, vakio renkaan tilalle on tosiaan nyt kesällä vaihtunut 33" kumit. Eiks RAMiin ollut jotain mahdollisuuksia säätää sitä renkaan kokoa/nopeus?

  Nyt näyttäis että 132L tankillisella pääsis jonkun 370mailia. Tuntuu mielestäni melko vähäiseltä kuitenkin kokonaisuudessa. Mutta täytyy nyt miettiä sit miten lähtis tätä purkimaan. Ja kesänopeuksien mukaanhan mä olen ajanut, tarkoittaa normi liikenteessä ohituksiakin.

  Suuttimista jenkkilässä puhuvat että elinikä semmosella olis max 150t mailia, kuvio heikkenis tämän jälkeen. Sitten VP44 pumpusta sanovat että alkaa olla tiensä päässä 250t mailin kohdilla (ei enää optimi). Mulla on autossa nyt 172t mailia mittarissa..

  Täytyy testata, vaihtaa jossakin kohtaa noi RV275 boshin suuttimet, niitä saa hyvään hintaan alkuperäisiä. Ostaa ja ohjelmoida smartyllä, vaihtaa paikoilleen toi uus ilmanputsari. Sit ajella tankillinen 80kmh ja kattoo toimisko tämä hyvin lääkkeenä. Täytyy palata asiaan sitten kun testi on tehty vaiheittain :D
   
 2. Kiivi

  Kiivi 1st gear

  Nyt pääsin testaamaan uuden ilmanpuhdistimen ja vakio koon talvirenkaiden kanssa matka-ajoa. Kone lämpöiseksi Vaasa-Laihia välillä ja Lahian nesteeltä Peräseinäjoen ABC:lle 89.6km. Tankkiin 11.2L dieseliä eli kulutus asettui tälle pätkälle 12.5L/100km paikkeille. Lavalla oli ainoastaan 33" kesäkumit painona. Matkavauhti oli hitusen päälle 80kmh suurimman osan matkasta, välillä taajamanopeuksia hetkellisesti. Lämpötila -2 astetta.
   
  Kustom STW ja Rannis tykkäävät tästä.
 3. Kalja imuri

  Kalja imuri 2nd gear

  Öö, en tiedä eikä ole nyt vittuilua. Itellä ollu gm 6.5td esikammio diesel ja ilmanvastus jotain turun tuomiokirkon luokkaa ja päässyt sillä pikku pakkasilla 10,5L/100km. Sama laite (-99 korkea vani) kulutti pahimmillaan nurkka ajossa yli 20c pakkasella 16,8L
   
 4. kerkko

  kerkko 2nd gear

  Vaikuttaako lavapeite kulutukseen?
   
 5. Kiivi

  Kiivi 1st gear

  Itsellä on lava avoinna, paha sanoa kuinka vaikuttaisi jos olisi kate. Seuraava kulutustesti sitten koittaa kun suuttimet on uusittu ja ohjelmoitu.
   
 6. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Myytinmurtajat testas joskus. Muistaakseni ilman katetta perälaita kiinni oli kulutukseltaan pienin. Lavan päälle muodostuu ilmapatja joka pienentää ilmanvastusta TJSP!
   
 7. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Double Gearhead

  Oma '95 pitkähyttinen pitkälavainen 12v tuntuu vievän aika tarkkaan 12,5-13l/100km.
  Tekniikka täysin vakio ja 265/75r16 Rotiivat alla.

  Lukema on mielestäni hyvin kohtuullinen tuollaiselle möhkölle, eniten ihmetyttää se että kulutus on aina saman verran, ajoin sitten tyhjänä 3km työmatkaa kaupungissa / matka-ajoa / 1000kg Haki-telineitä kärryssä.
   
 8. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

   

Kerro tästä muillekin!