5-gen. El Caminot suomessa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja El kamina, 4.5.2006.

  1. El kamina

    El kamina 3rd gear

    Tässä tullut jo pitemmän aikaa (n.puoli vuosikymmentä) kateltua Hyvää alkuperäistä tai ''todella?'' hyvin rakennettua 5sukupolven caminoa suomesta ilman 80lätkää(81-87)! Mutta ei ole silmiin osunut Noita kriteerejä täyttävää, ainakaan myynnissä! :-? No muutamasta on hyvästä voisi olla havainto? :eek: Yhden todella hyväkuntoisen ''oloisen'' olen Lappeenrannan Lauritsalassa nähnyt, sitä tuli tarkemminkin päältä päin kateltua ja vaikutti hyvin originaalilta conquistalta! (tumman harmaa, hopea) ja sitten toinen havainto ''rakenneltu'' 83 ss camino (puna, musta, valk. takaressu)pohjanmaalta, joka oli myynnissä muistaakseni '98 oli kuulemma näyttelyissäkin palkittu!!?? Missä lie tuokin nykyään ja kunto??

    Eli onko tosi ettei tätä '80luvun makeinta automallia ole sen enempää hyvässä org.kuosissa tai rakennettuna kunnolla!?
    **Onko OD:en väellä samanlaisia havaintoja, vai onko havaintoja ''näyttely voittajista''? tai onko joillain tulossa (projektina) Camino vimosen päälle? :wink:

    * no onhan tuossa nettia. hyvän näkönen/rakennettu, mutta '80 ja lätkä? :(

    :soosoo: Olis kyllä aika alkaa laittaan näitäkin kunnolla kuosiin, jos vielä olisi pelastettavissa muutamia! ja onhan noita ''erikoisempiakin''malleja tuotu suomeen (choo choo, ss, conquista, caballero)

    Ps. Tämä ei ole sitten mikään osto ilmoitus voi ihana vapautuneesti kertoa jos itseltä löytyy hyvä Camino tai tietää sellaisen!! Eli en ole heti huomenna oven takana tinkaamassa/ostamassa! :wink: Ehkä sitten ylihuomenna!? :eek: Yritän lähinnä pitää toivoa yllä tommosen ''helmenosalta'', kun ei ole aikaa alkaa ihan nollasta laittaan, jotain..?

    No tässä on tullut nyt noin viikonverran pidettyä caminosta täys ''hakua'' päällä ja tarjouksia on tullut ja myynnissäkin ollut kohtuullisesti noita camoinoita! muttei oikeen ole ollu kummosia!
    :odroll: No yksi hyvä/harvinaisuus olisi kyllä kaupan! ja siihen sijoittamista tällä hetkellä harkitsen :odroll:
    :pinup:
     
  2. Jonimac

    Jonimac Gearhead

  3. Jimbo

    Jimbo 1st gear

    No pitipäs sattua...

    Ostin tänään mielestäni melkoisen hyväkuntoisen vm.81 El Caminon. 305 kone rempattu pari vuotta sitten, vaihdettu nelikurkkuinen kaasari ja TH-350 vaikuttaa oikein terveeltä. Varustelutaso on Conquista ja väritys kaksivärinen sininen. Eikä mitään lätkiä - mitä ne ovat?

    Tarkoitus olisi pistää lähivuosien aikana Kamiina pyhäkuntoon. Näyttelyrassin rakentaminen ei varsinaisesti kiinnosta, mutta ainakin jonkinlainen käyttöentisöinti olisi tarkoitus tehdä. Museorekkariin joskus vuosien ja tuhansien mukavien harrastusmailien päästä ehkä???

    Ihan jees yleisilmeestä huolimatta pientä fiksaamista löytyy jonkin verran alkaen lohkeilleesta kojelaudasta ja parista pienestä lommosta. Vaan onhan autokin jo 25v...

    Mut hei El Kamina, tsemppiä etsimisessä! Voisiko otollisempaa harrastuskohdetta olla - maukas, haluttaessa tehoreservejä omaava vaunu, jolla pystyy tarvittaessa kuskaamaan vaikka remonttitarvikkeita tyylistä luopumatta!

    Nimim. "Ensireissulla mökkiremonttia tekemään...."
     
  4. El kamina

    El kamina 3rd gear

    No niin!! :D Ei muuta kun ehostamaan!! :wink: Tuo on varmaan makeen näkönen kun kaksi väri sininen! Ainakin itse pidän just Caminoon istuvan kuin... kaks tai kolmi värimaalauksen ja kun on vielä conquista listoilla niin good!!

    PS. Muistahan kattoa se runko takaa!!!! Tuntuu olevan kaikissa pahassa jamassa, jos ei sitten ole hitsattu!!! '

    :pinup:
     
  5. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Kyllähän noita vitosia luulis hyviäkin löytyvän, mutta entäs 4th ja 2nd korimallit... :odroll:
     
  6. kime2

    kime2 Gearhead

    Tuolla oulun näyttelyssä oli yks hieno kuntoinen vekotin ja eiköhän siitäkin kuva löydy tuolta tapahtumat osiosta oulu näyttely-aiheesta! Tuolla pohjois-pohjanmaalla taitaa pitää majaansa myös aikanaan street&racessa esitelty takaosastaan levitetty camino! Itselle on myös tulossa moinen vekotin työn alle(omistuksessani 15v) jahka tuo musti vapauttaa pilttuunsa! Mut millainen siitä sitten tulee on toinen asia...
     
  7. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Tiedän yhden erittäin originaalikuntoisen -80 El Caminon (uudesta asti ollut 80-lätkällä), yllättäen V6:lla :lol: ja onpa tuo maalattukin originaalilla sävyllä uudelleen joku vuosi sitten, ja ammattilaisen toimesta, ettei mikään paukkupullopelle oo päässy väliin.

    Tämä auto on sen verran originaalikuntoinen, että Museoauto-tarkastaja ei tästä paljoa löytänyt huomautettavaa alustavassa tarkastuksessa; taisi olla toinen puskuri vähän pakokaasun/suolan syömä, mutta tietääkseni siihenkin on uusi hakusessa.

    Tästä tulikin mieleeni jatkokysymys: montako museorekisteröityä 5th gen El Caminoa mahtaa löytyä Suomesta?

    -JJ-
     
  8. dean66

    dean66 Gearhead

  9. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Tuota lätkää kovinkaan ongelmalliseksi en ole havainnut.....5vuotta ajeltu ilman, tosin tällä hetkellä ratsian takia otteessa maininta tilanteen korjaamisesta. Mutta eikös niitä rahalla ole saanut uusia rekisteri otteita siis. Jos kiinnostaa kuvia pällistellä niin tuossa on alalaidassa www ja sieltä sitten Kuljetin.
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Taitaa noi oikein hyvät camppiinat olla aika vähissä, olleet aika suurelta osin ihan ympärivuotisessa arkikäytössä ja se näkyy. Autona on kyllä mukava peli mutta ehjät jos niitä löytyy eivät ole halpoja. Kattokaas muuten jenkkilän hintoja, hyviä yksilöitä löytyy mut hinnat on kans aika hyviä.
     
  11. El kamina

    El kamina 3rd gear

    Joo ei tuosssa välttämättä mitään vikaa ole!! Vois olla ihan hyvä aihio, jos on vaan runko kunnossa takaa. Onhan tuossa original mankka, Conquista listat, koppa näyttä suoralta. Mutta ilmastoinnin härpäkkeet pitäis palauttaa takaisin, maalata, penkin verhoilut uusiksi, matto, nuo pikku vilkut pois.. (näkee taas tämän katsastusmiesten linjan tuossakin osassa on noita vilkkuja ja taas osassa ei? :eek:)
    Nyt on kriteerit sen verta korkeat, ettei tuossa kaikki täsmää? Ensinnäkin tuo sisutan väri(harmaa), ei täsmää meikäläisen suunnitelmiin! Omistajakaan ei oikein osannut kerto tosta! Ei kehtaa turhan takia lähteä 900km päähän kattoon!

    Joo onhan tuota rakenneltu/laiteltu!! Muttei todellakaan meikäläisen makuun! Nyt haetaan nääs Original ja muutenkin pitää täsmätä omiin ajatuksiin ainakin jollain tavalla!! :wink: :odroll:

    :pinup:
     
  12. WTF

    WTF Gearhead

    Halpaa kuin saippua:

    http://classychevy.com/v/Chevy+el+camin ... &model=193
     
  13. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Katohan on caminonkin arvostus maailmalla nousussa. Vaikka niinpä tuo taitaa kaikille käydä kun sopivasti iän myötä "kypsyy". Joskus aikoinaan haaveilin Dusterista ja 22 000 - 27 000mk Oli jo ihan kunnossa olevaa nättiä dusteria useampiakin. Meni jonkin aikaa ja kun olisi ehkä rahaa ollut niin hinnat olivatkin sopivasti loikanneet jo tuonne 6500-8000€ ja siitä vielä reilusti ylöspäinkin kunnosta tietenkin riippuen. Olisi ollut rahaa pankissa kun muutaman olisi tajunnut ostaa........parempi korko vain.
     
  14. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    No, Englannissa jututin vanhempaa herraa joka oli haaveillut 20-luvun Blower-Bentleysta silloin nuorena 50-60-luvun vaihteessa. Oli sitten säästänyt sen summan kun ne olivat maksaneet ja hinnat olivat juuri nousseet sopivasti. Oli sitten herra säästänyt sen ja taas olivat hinnat nousseet niin ettei ollutkaan varaa ostaa käteisellä ja jäi unelma toteutumatta. Näin jälkiviisaana on sitten helppo sanoa että olisi kannattanut ottaa pankista lainaa, ovat meinaan moiset Englannissa nykyään noin talon hintaisia ja kalliimpia...

    Tässä -80 Camino Ruotsissa:
    http://www.blocket.se/vi/8106288.htm?ca=11_s
    Ja siisti -85 Caballero:
    http://www.blocket.se/vi/7391258.htm?ca=11_s
     
  15. paja1

    paja1 Double Gearhead

    olisko missään jouten 86 caminan pikkuikkunoiden alatiivisteitä? eli oliko tuo nyt quarter window seal sweep nimeltään? ebayssä olis mut eivät lähetä tänne.
    http://kuvablogi.com/blog/4912/31/
    tuolla olis kuvaa projektin etenemisestä...
     
  16. cam78

    cam78 3rd gear

    -78 Camino on itelläki työn alla (kohta varmaan 15v.).Valmistuu joskus tulevaisuudessa.Runko puhallettu,maalattu ja massattu.Tukivarret maalattu ja uusittu kaikki puslat ja nivelet.Jarrut käyty täysin läpi.Kori hiottu kirkkaalle pellille ja maalattu tosin saanut vuosien varrella muutaman kolhun,joutuu maalaileen uudelleen.Penkit ja muukin sisusta verhoiltu ja maalattu.Perään vaihdettu uusi lukko ja 3,73 välitys.Vaihteisto rempattu ja kone on koneistettu,tasapainotettu ja jonkin verran viritetty.Oho tulipas niin perus huttua mitä jokainen joka rakentelee joutuu tekemään.Enään olis vain kasaus hommaa.On vaan aina muka niin kiire että ei ole caminolle aikaa.Eipä tuo tuolta tallista mihinkään karkaa. :D
     
  17. juko7

    juko7 Double Gearhead

  18. Aako

    Aako 1st gear

    Mikähän lie mättää, ettei niitä juuri ole, ainakaan tarjolla: Meillä on yks, varsin hyvä yksilö, toki jo nyt maalia kaipaa( 15v. ollut tuossa käyttöautona)
    Muutaman kerran ollut myynnissä ja todettu, että viisain ajaa romuksi, niin saa myytyä arvon mukaiseen hintaan, kah, kun ainoat kommentit on aina, kun myyntiin pistää, että noitahan saa tonnilla valita...
    Saa siinä sitte itkiä. ku niitä ei oo, kun ei kukaan arvosta yhtään...
     
  19. Holley

    Holley Gearhead

    Tota ei käsistä viety, kaksi kuukautta oli myynnissä puolitoista vuotta sitten. Olis kai pitänyt olla ruosteinen projekti, jotta kiinnostusta olis tullut.
    [​IMG] Tässä on se perusvika, että näitä tuotiin uutena tänne ja oli halpa auto '80-luvun taitteessa. Lievästi samaa ongelmaa, kun mitä on nyt piilofarmareidenkin kohdalla.
     
  20. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Näinhän se aina on vähän ollut Caminoiden suhteen. Pari vuotta sitten kun kattelin nettiautosta autoja, niin eipä pahemmin Caminoita ollut myynnissä, ainakaa mitään kelvollista, projekteja kylläkin, mutta kun oli tarkoitus saada ajopeli kesäksi, niin ei ollu. Ja kun varsinkin ite oon mieltynyt noihin 3 gen, niin niitä oli vielä vähemmän ja jos oli, nii olis niitä perus '72:a, jotka ei ny ollut kohteena. Niin piti sitten Jenkeistä oikein rahdauttaa tänne pohjolan perukoille. Nytten on käynyt monesti mielessä että josko tollanen 5 gen myöhäisemmät mallin hankkis talviautoksi... noh, ainahan sitä kiinnostais, mutta nytte ei vaa talous anna periksi. Tossa 5 gen on varmaan juuri se että kun niitä sukupolven ekoja on suomessa niin paljon niin sen arvostus on alhainen sen takia juurikin. Ja kun tuolla autolla on se omistajakunta vähän suppea... :lol:

    Omistajakunnalla tarkoitan nytte sitte niitä jotka oikeasti arvostavat tuota autoa...
     

Kerro tästä muillekin!