´59 Edselit Suomenmaassa...

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja petri1963, 9.7.2004.

 1. petri1963

  petri1963 1st gear

  Kun tuossa nyt tuli siirryttyä FordHomon roolista EdselHomoksi ja "pelastin" ´59 Edsel Ranger 4d sedanin Pohjanmaalta 15 vuoden seisotuksesta niin aattelin hiukan päivittää onko täällä paljon Edselin omistajia liikenteessä... Eipä noita taida montaa Suomessa ees olla!

  Meikäläisen auto on 223 kutosella ja risulla + overdrivella. Autossa pitäis olla vie orkkis 9" lukkoperäkin (perän kuten vaihteistonkin koodi puuttuu dataplatesta). Tänään sain sen vielä leimattuakin. :smile:
   
 2. Pate

  Pate Gearhead

  Eihän noita -59 Edseleita kauheasti ole. Onko sun yksilö musta ? Jos on, niin tiedän ko. auton, myyjänä taisi olla vanhempi mieshenkilö, joka on aikoinaan tuonut sen jenkeistä ? Itsellä oli valkoinen -59 Edsel Ranger 2D sedan yli 6-vuotta, mutta myin alkuvuodesta pois. Ukissa löytyy edelleen mattamusta chopattu Edsel, seisoo tallissa ja odottaa omistajan inspiraatiota, Do Dad'sissä viimeksi juttelin omistajan kanssa. Myös yksi oranssin värinen on tiedossa, vaikuttanut aikoinaan Porissa, sen jälkeen Salossa, nykyistä paikkakuntaa en muista. -59 Farkkuja on yksi Turussa ja toinen taitaa vaikuttaa pääkaupunkiseudulla. -59 projektifarkku seisoo myös Turun suunnalla. Muita nyt ei tule heti mieleen.

  -Pate-
   
 3. petri1963

  petri1963 1st gear

  No mustahan se on, Friikkien sivuilla on muutama huono kuva siitä, parempia tulossa kohtapuoliin...

  Auto oli vanhemmalla miehellä ja joku sen tuttu oli sen tuonut jenkeistä ja myynyt sille. Auto on maalattu ja tekniikalle (ex-omistaja ei muistanut mitä) tehty jotain, joskus vuonna 90-91 ja sen jälkeen oli jäänyt seisomaan!
   
 4. KPS

  KPS 3rd gear

  Raahen suunnalla taitaa olla yks viisysi rakenteilla, mutta siitä omistaja kertokoon lisää, jos haluaa.
   
 5. Fleetline

  Fleetline Gearhead

  Juu se mun vanha oranssi meni mutkan kautta Raaheen
   
 6. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Kimillä Morrise Autossa Hyrylässä myytävänä 59 valkoinen 2 ovinen tolppa. Ex pääkaupunkiseudun stw omistajat muuttivat Rixuun ja siellä se nyk on. Nää molemmat MR rek.
   
 7. petri1963

  petri1963 1st gear

  No niin, löytyyhän noita Suomesta hyvinkin!

  Hyvä ettei meikäläisen auto sentään ollut ainoa ajossa oleva 4d sedan. :smile:
   
 8. Jäpälä

  Jäpälä Gearhead

  Olis tiedossa tommosen 4d edselin ovet joutilaana.
   
 9. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Parin viime vuoden aikana seisoi musta neliovinen Sedan Alajärvellä rautakaupan (?) pihassa hyvin näkösällä. Lie tuo sinun autosi. Näytti ihan ehjältä mitä nyt maalipinta oli haalistunut.
   
 10. 59

  59 Gearhead

  Noin 10 vuotta sitten kaupiteltiin Pörssissä 2dht Ranger projektia. Auto oli tuolloin pelleiltään laitettu. Mihin auto tuolloin kulkeutui ja sen myöhemmistä vaiheista ei ole mitään tietoa, ainakaan en moista muista nähneeni.
   
 11. Fleetline

  Fleetline Gearhead

  Ei olis sitte ollu toi mulla ollu auto?,se tosin oli Corsair 2ov ht..
   
 12. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Toivottavasti toi chopatun mattamustan omistaja saa inspiksen ja saa sen takas radalle. N.10v näin sen. Oli talvi ja juuri oli ollut niin kova lumimyrsky että mekin käveltiin. Satoi pikkuisen lunta vieläkin. Oltiin Diana puistossa ja liikennettä tosi vähän. Uudenmaankadulta kuului V8 jytinää ja sieltä tuli mattamustan chopatun keula missä oli jotkut sarvet nokalla. Lunta oli katolla ja takakontin päällä niin paljon että sitä ei tietämättömät autoksi tunnistanu. Pyyhkijät yritti epätoivoisesti pyyhkiä matalaa tuulilasia. Commando pipoinen ja nahkarotsinen kuski koitti tiirailla eteen päin ja rennosti ja hallitusti päästi Erottajalta Manskulle pienessä sladissa yhdellä kädellä toinen käsi ulkona!
  Sitä näkyä en unohda ikinä.
   
 13. mäntä

  mäntä 3rd gear

  Taitaa seistä alajärven edsel edelleen,Jaakon Halli,rautian pihassa ja auto on ollut myynnissä, tekniikka 4-sylinterinen ja alkuperäinen
   
 14. petri1963

  petri1963 1st gear

  Toi meikäläisen auto on juuri se "Alajärven rautakaupan" auto. Oli pörssissä myynnissä tossa kesäkuun alussa ja ostin pois... Myyjä oli ilmeisesti entinen rautakaupan pitäjä tai jotain, vanhempi mies kuitenkin.

  Kone on kylläkin kuutonen...
   
 15. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  On ajossa tuli eilen vastaan.
   
 16. Tupis

  Tupis 3rd gear

 17. Kyllä noita 59 Edselejä löytyy yli kakskymmentä Suomesta. Yhellä kaverilla on kolme raatoa. Miula oli farkku MR-773. Vihreä/valkonen. Eri kun se toinen mr-farkku. On vissiin noi Edselit herättäny niin paljon sääliä jo menneillä vuosikymmenillä, että yllättävän moni on säästynyt paalaamiselta.
   
 18. Tupis

  Tupis 3rd gear

 19. jart$u

  jart$u Gearhead

  huittisissa viettää ansaittuja eläkepäiviä (ts. ei ajossa) -59 villager. musta/valkoinen punaisella sisustuksella. tekniikka 6+ aut.
   
 20. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Taitaa näitä viisysejä olla enenmän kuin viiskaseja?
   

Kerro tästä muillekin!