59 Mercury Monterey, montako Suomessa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mokaman, 2.3.2013.

  1. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Lapsuuden klassikkohan oli se '80 luvun kustomi. Mitä kuulunee just tällä hetkellä sille laitteelle? Oli viimeaikoina ' lehmäkuosissa ' mitä siitä kuvia oon nähny. Tästä löytyy Oodeltä enemmänkin turinaa vuosien ajoilta, ku vaan muistasi linkkejä.
     
  2. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

  3. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Jumankek!
    Ei kai tuossa ole pääkallokiitäjän sisustus :))
     
  4. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    ^Ei taida Pääkallokiitäjässä riittää tila kaikkeen tohon? :rotfl:

    Mutta sano Furyous Femalelle ettei lue tätä topikkia tai voi tulla huonoja vaikutteita...

    Sorry OT itelleni. :poff:
     
  5. EVO X

    EVO X Gearhead

    Meiltä löytyy kans -59 Mercury Montclair 430cid koneella ja vieläpä samalla kylällä! :D No Isossakyrössähän se pääasiassa on mutta Lapualta sitä itsekkin on kotoisin vaikka Etelä-Suomessa tätä nykyä vaikutankin. Parisen vuotta sitten tää oli esillä Gasolinen näyttelyssä jäähallilla. Lisää juttua aiheesta löytyy tuolta: http://garage59.blogspot.fi/search/labe ... air%201959

    -Antti
     
  6. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    ^Piti oikein selata tuon 2011 Lapuan näyttelyn albumia, ja olihan siellä sun merkkuri ikuistettuna! Auto oli vaan semmosessa sumpussa, että nuo hienot perävalot oli jääneet multa bongaamatta...

    Komia Montclair, yks kaveri tuossa muistelikin että kylillä on tämmönen joskus nähty. :D

    Luin pikaseen sun blogin läpi, mutta oli siinä sen verran asiaa että pitää oikeen ajan kanssa lukea uudelleen...
     
  7. EVO X

    EVO X Gearhead

    Jees, siitä vaan lukemaan. Blogi keskittyy pääasiassa tuohon mun Cadillaciin mutta Mercurysta kerrotaan välissä kuulumisia. Merkkari on kuitenkin koko kesän käytössä vaikka kuljettajat vaihtuu välissä. Auto on varsinaisesti isäukon ja tarinaa yleisesti juuri tän Mercuryn hankinnan syistä löytyy tuolta blogin alkuteksteistä "vaarin valinta". Me kolme veljestä sitten käytämme autoa sitä mukaa kun on tarvis. Tälle kevättä tehdään pieni käyttöönotto kunnostus koskien lähinnä mittaristoa. Uusi (käytetty) mittaristo, uusi vaijeri, uusi lämpötila-anturi, uusi tankin koho jne. Jos nuo nyt saadaan toimimaan niin on hieman mukavempi ajella. Tästä kyseisestä yksilöstä ei ole tarkoitus leipoa mitään virheetöntä näyttelyvoittajaa vaan pidetään kunnossa ja nautitaan ajosta.

    Jos muilta Mercury harrastajilta löytyisi seuraavia osia niin olisin kiinnostunut:

    - Konepellin avauskahva, eli T-mallinen kahva mittariston alapuolelle.
    - Lyhyen ajovalon sealed beam, vaikka toinenkin varuille. (Kunnossa)
    - Hanskalokeron ehjät sisuspahvit (Vanha korjattu ja asennettu)
    - Lommoton konepellin etureunan lista
     
    Muokattu: 14.1.2023
  8. EVO X

    EVO X Gearhead

    Löytyiskö keltään alkuperäistä Mercuryn virtalukkoa avaimineen? Tollasta olen ettinyt jo jonkin aikaa mutta aina vaan tarjoavat tarvikkeita. Tähän ilmeisesti kuuluu myös jonkinlainen kaulus jossa on teksti? Jos joku viittis nakata kuvan millanen paketti on kyseessä alkuperäisenä niin tattis!

    -Antti
     
  9. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

  10. EVO X

    EVO X Gearhead

    Tossa näyttäs olevan oikee lukosylinteri mutta se kaulus puuttuu edelleen. Mulla olis hyllys tollanen orkkis vrtalukon pohja, mutta nuo muut hilppeet puuttuu..
     
  11. sbf

    sbf Gearhead

    Olisko uudemmissa samanlainen?
    Mac:silta löytyy 61 eteenpäin ignition switch bezel
     
  12. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Päivitetääs aihetta sen verran, että Suomen luultavasti tuorein lisäys otsikon mukaisessa kategoriassa sai reilut 300km mittariin viikonlopun aikana. Jännitystä riitti ja pieniä teknisiä murheitakin, mutta silti tunnelma oli katossa aina siihen hetkeen asti, kun kaara täytyi viedä ennalta sovittuun "päivähoitoon" pariksi viikoksi.

    Eli jälleennäkemistä odotellessa. 8)
     
  13. EVO X

    EVO X Gearhead

    No niin Mokaman, kuvia hankinnasta kiitos! Eilen oli absurdi tilanne kun toinen viisysi tuli vastaan Tampereentiellä (12)! Itse olin menossa pohjanmaalta juuri Lahteenpäin kun toinen seurue oli ilmeisesti palaamassa Classic motor showsta? Sini/valkoinen, ilmeisesti Montclair oli kyseessä kuka tunnustaa?
     
  14. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

  15. EVO X

    EVO X Gearhead

    8) Hyvin säilynyt vanhus! Maali on ilmeisesti alkuperäistavaraa? Minkäsvärinen sisusta tuossa on? Tää sun auto on vielä lähempänä sitä vaarin autoa sillä se oli juuri täysvalkoinen. Pitääpä pitää pieni miitti Lapualla joskus kun auto tulee takaisinpäin pohjanmaalle. Nyt pidän sitä ainakin tämän kuun Lahdessa.
     
  16. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Lehmäkuosissa edelleen. Ja samassa paikassa monen muun laitteen lisäksi myös farkkumallin '59, oli komia.

    Nimim. DamnNoNamesLeft osannee valaista lisää. :wink:

    E: niin siitä varkustahan olikin kuva aiemmin DNNL:n toimesta.
     
  17. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Öööö... Nyt kuva taitaa valehdella enemmän kuin tuhat puhelinmyyjää, eli tuo väri ei ole ihan valkoinen (siinä on tietyssä valaistuksessa enemmän pinkkiä kuin valkoista) ja säilyvyydenkin kanssa on ollut vähän niin ja näin. :lol:

    Mutta on paria teknistä juttua lukuun ottamatta räpeltämätön peli ja pisteosat hyvin tallessa.

    Sisusta on orkkis, semmonen siniharmaavalko-yhdistelmä. Penkit saa tosin irtopäälliset täksi kesäksi, alkaa olemaan vähän korppua tuo vuoden -59 materiaali...

    Pidetään vaan pikku miitinki kun autos tulee lakeuksille. :D
     
  18. EVO X

    EVO X Gearhead

    Pitipä oikein vilkaista kuvaa uudelleen, mutta en mä siitä pinkkiä saanut vieläkään :rotfl: Juu mutta näinhän se menee. Eräskin kerran kysyi meinaanko pitää mun Cadillacissa sen alkuperäisen "dower whiten" vaikka todellisuudessa se on "rosewood metallic" eli alkuperäinen pinkki :odroll: Kuvat on pahoja kun valkotasapainot on ties missä asetuksissa ja näytöt vääristää.

    Niin tuossa viime keväänä tuli käytyä myös tuolla "DNNL" tallilla kollegan järjestämäsllä etäpäivällä jossa oli nuo kyseiset -59 farkku ja -59 "lehmä". Täytyy kyllä sanoa että paikka suorastaan pursusi kaikkea mielenkiintoista eikä omasta mielestä mercuryt olleet ne päätähdet 8)

    Tällaista tänään Lahdessa:
    http://img.photobucket.com/albums/v433/ ... 5cb933.jpg
     
  19. Cash

    Cash 1st gear

  20. Cash

    Cash 1st gear

Kerro tästä muillekin!