6.2 diesel. Ei tule diiseliä suuttimille.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja valluu_, 4.8.2022 klo 19:00.

 1. valluu_

  valluu_ 3rd gear

  Moro.
  Kyseessä on -83 suburban 6.2 diesel.
  Viime syksynä auton talliin ajaessa oli tyhjäkäynti kylmänä aika heikko ja ehkä vähän vaelteli. Jätin sen talveksi siihen ja yritin nyt käynnistää sitä että pääsis vähän ulkoiluttaan mutta ei edes yrittänyt hörähtää.
  No vaihdoin ensiksi suodattimen ja ilmasin sen. Ja sama juttu. Otin suuttimilta putkia auki eikä pisaraakaa naftaa.
  Tarkistin sammutin solenoidin ja pumpun kannessa olevan paluu venttiilin että toimii niinkun kuuluu. Ja huomasin että se "metering valve" on aivan jumissa, otin sen pois, puhdistin ja laitoin takas. Kaikki osat liikkuu nyt niinkun kuuluu, mutta ei vieläkään pisaraakaan naftaa suuttimille. Kokeilin myös toimivasta koneesta varmuuden vuoksi vaihtaa koko pumpun kannen, eikä auttanut.
  Testasin että mekaaninen siirtopumppu toimii ja kokeilin myös sähköisellä pumpulla.
  Ilmasin jakajapumpun aina kannen avauksen jälkeen.
  Onkohan jakajapumppu tullut tiensä päähän talven aikana vai onko vielä jotain mitä voisi tehdä ennen kun alkaa pumppua korjaamolle viemään?
   
 2. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Itsellä teki vuoden seisonnan jälkeen saman. Lähtee käyntiin kun antaa kuumailmapuhaltimella lämpöä pumpulle. Muuten ei käy, saattaa hörähtää, mutta ei suostu käymään.
  Veikkaan, että pumpusta jotain jumissa.
  Ite vaihtanut dieselit, suuttimet, hehkut yms....
   

Kerro tästä muillekin!