6.2 Vani: alipaine letkuko poikki?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja timppa, 9.11.2009.

  1. timppa

    timppa Gearhead

    Kurkkasin konekopan alle ja huomasin että vasemman kannen taakse tuleva n 4mm kumiletku on poikki. Se on ilmeisesti jokin alipaineletku?
    Lisäksi letkun ja johtonipun päällä oli irrallaan valkoinen "sienenmallinen" osa jossa on letkunippa ja levässä päässä on neljä reikää ja teksti AC504 (mikäli pimeässä oikein luin).
    Liittyykö tuo tatti tohon alipaine letkuun vai olikohan vain johtonipun ja kannen välissä "tönkkänä"?
     
  2. timppa

    timppa Gearhead

    No niin nyt löytyi "tatille" paikka. Katkenneen letkun toinen pää menee irrallaan olevaan muovipalikkaan, ilmeisesti katkennut tai irronnut oikeanpuoleisesta mötikästä mihin menee alipaineletkuja.

    Mites kun naftansuodattimen luona on avoin letkunippa ja samoin vasemman puoleisessa alipaineletku-sähköjohto mötikässä, niin kuuluuko nuo yhdistää letkulla?


    ...Kyllä on taas GM saanut yksinkertaisesta asiasta (dieselmoottori) monimutkaisen...
    Olisikohan esim. Haynesin tai Chiltonin kirjassa kaavio alipaineesta?
     
  3. dallas

    dallas Gearhead

    no mulla ainakin -89 vanissa ne sähköpalikat siinä vas.venakopan takaosassa toinen ohjaa vas.pakosarjan sulkuläppää & toinen egr-venttiiliä.

    molemmat oon poistanut käytöstä ja alipaine menee vain baro sensorille (vaimikäsenytonkaan) ettei ses-valo pala kojetaulussa, lämppärin läpille sekä cruiseen.
     
  4. timppa

    timppa Gearhead

    Löysin netistä kaavion ja sen avulla selkenikin huomattavasti.
    Juu laitoin vielä yhden uuden pätkän letkua niin ei tuntunut vaikuttavan mitenkään... Taidankin purkaa nuo pakokaasun takaisinkierrätyslaitteet pois ja korjata ton kaaviossa ollen "kylmän koneen tyhjäkäyntisolenoidin"...
     
  5. ristokakko

    ristokakko 1st gear

    Mistä löysit tuon kaavion?pistäkkö linkkiä näkyviin tai yv:tä :D
     

Kerro tästä muillekin!