'60 Chevrolet Impala HT

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja 1320, 25.2.2015.

 1. 1320

  1320 Gearhead

  Huonosti on ollut aikaa rakennella, mutta nyt kun alkoi kesäloma duunista, niin koitetaas saada tämäkin leimattua.

  Ekana työlistalla on pakoputket. Tarvikkeiden hankinta ei ollutkaan ihan yksinkertaisemmasta päästä, vaikka koko on kohtuu yleinen 2,5", niin silti joutui useammassa Motonetissä käymään että sai tarpeeksi suoraa ja mutkapätkiä. Halusin kerrankin kunnolliset vaimentajat, jotka vähän vaimentaisikin jotain, mutta niitä ei ollut tähän hätään mistään saatavilla. Joten Bilteman hyllystä löytyi jotkut läpivirtaavat, no on ne ainakin tyhjää paremmat. Pitää viritellä toiset pöntöt sitten tuonne loppuun jos tuntuu että on liian kovaääninen.

  [​IMG]

  Kuskinpuoleinen putki tuli tehtyä ekana ja siinä ei mitään ihmeitä ollutkaan. Etummaiselle roikottimelle ei ihmeellistä kiinnikettä tarvinnut tehdä, että sen sai rungossa olevaan kiinnikkeeseen paikalleen, takakiinnikkeen joutui kuitenkin tekemään itse, mutta se ei kovin iso homma ollut. L-rauta hitsillä runkoon kiinni ja kumikiinnike väliin, niin nyt on putki hyvin jämäkästi kiinni eikä osu mihinkään.

  Apukuskin puolella puuttuikin sitten toi rungossa ollut etukiinnike kokonaan. Tein siitä pahvimallin ja leikkelin paksusta pellistä rälläkällä oikeanmallisen kappaleen ja taivutin sen päästä L:n muotoiseksi. Parit vahvikkeet hitsailin ja lopputulos on jämäkämpi kuin tehtaan tekele, joten eiköhän tuo kestä vaikka kaunis se ei olekaan. :poff:
  [​IMG]
  Vähän mittailua ja hitsikoneesta virta täysille ja kiinnike runkoon kiinni.
  [​IMG]

  Muuten apparin puolen putki tuli samalla lailla kuin kuskinpuoleinenkin. Päät koitin suunata sopivasti alaviistoon, että ohjaisi pakokaasut pois auton alta. Silti putket jää senverran sopivasti auton alle, ettei ne sieltä juurikaan näy mikä oli tavoitekin.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Vielä täytyy purkaa noi autosta pois ja maalata kuumankestohopeella ennen lopullista asennusta.
   
  rekkamies, malvasto, Seevu ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. 1320

  1320 Gearhead

  Pakoputket purettu vielä autosta pois ja maalattu kuumakestohopealla. Sen jälkeen suihkin runkoon hitsaamani kiinnikkeetkin väriin ja putket takas paikalleen. Kasailin kuskinpuoleisen takajarrun takaisin nippuun, ja faijan jeesatessa vaihdettiin myös kaksiosaisen kardaanin kannatinlaakeri. Ristikot oli vielä ihan hyvät, niin niitä ei tullut nyt vaihdettua, rasvailin vaan. Piti vähän muotoilla 3/4 tuuman lenkkiavainta että sai kardaaninpuoliskot purettua toisistaan ilman ristikoiden avaamista, mutta kyllä se onnistui.

  Kokeiltiin samalla asentaa ostamani Mr. Gasketin vaihteistoöljytikku, mutta se putki ei vaan yksinkertaisesti sopinut paikalleen vaikka teki mitä :argue:. Sen verran muutostöitä tuo öljyputki vaatisi, että täytyi hakea US Partsista Lokarin taivuteltava malli, joka menikin paikalleen kohtuu kivuttomasti. Tosin etuvastusta joutui hieman siirtämään, että sai öljytikun fiksuun paikkaan tulipeltiin kiinni.

  [​IMG]

  Pyöränkulmat säädettiin kanssa niin tarkasti kun se kotikonstein onnistui. Jos renkaat vielä kuluu epätasaisesti niin pitää sit viedä säädettäväksi johonkin (tietääkö joku Pääkaupunkiseudulla paikkaa missä onnistuis tällaisen vanhemman auton kulmien säätö?). Takapyörät kikkailtiin kans paikalleen, on senverran isot että vaatii hieman säätämistä ennen kun mahtuvat menemään pyöräkaaren ja jarrurummun välistä...

  Akkukaapelit on myös tehty ja paikallaan. Ne on hyvää paksua kaapelia joihin tinasin kaapelien päät kunnolla paikalleen. Kaikki nesteetkin olis kaadettu sisään, joten huomenna jos ei sada niin voisi työntää auton pihalle ja kokeilla jos se lähtee käyntiin...

  [​IMG]
   
  rekkamies, SK-, malvasto ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. Vezques

  Vezques 2nd gear

  Lumo Automotive säätää.
   
 4. Visa

  Visa 3rd gear

  Roihupellon auto. On jenkkiharrastaja itsekkin.
   
 5. Joukojs

  Joukojs 3rd gear

  Herttoniemen Vianor ja sieltä löytyy Artsi joka noita jenkkien kulmia tehnyt todella paljon. Impalaan juuri keväällä tehtiin kulmat ja ei ole hinnalla pilattu!
   
 6. T.N

  T.N Gearhead

  Hertzikan vianorille kanssa iso peukku , kaksi autoa siellä säädättänyt ja lopputulos ihan huippua.
   
 7. 1320

  1320 Gearhead

  Kiitokset vinkeistä, eiköhän näistä löydy pyöräkulmien säätäjä.:odcool:

  Tänään työnnettiin Impala ulos tallista ja koitettiin josko se lähtisi käymään. Vähän bensaa kaasariin ja saman tien kun käänsi avaimesta niin motti hörähti käyntiin. :odeek: Hetken aikaa piti ihmetellä miksi kone käy kovin huonosti, mutta syykin löytyi sitten äkkiä, kaasarista oli yksi alipainelinjan tulppa jäänyt pois. Sen tulppaamisen jälkeen kone toimi hienosti ja vastaa kaasuun ihan erilailla kun aikaisemmin.

  Pienen lenkin ajoin tossa pikkutiellä ja kyllä se tuntuisi toimivan. Sitten piti katsoa vielä jarrujen säädöt pikaisesti läpi, mutta kun nosti perän ilmaan niin apukuskin takapyörä jumittui paikalleen eikä pyörinyt mihinkään. Jarru auki ja hetki ihmettelyä, sylinterin etummainen mäntä vähän takerteli. Sylinterin purkamisen, herkistelyn ja jarrujen ilmaamisen jälkeen tuntuisi taas toimivan. Jarrujen lopulliset säädöt näkee sitten rullilla...

  Muut valot toimi hyvin paitsi apukuskin takavilkku. Ihmeteltiin sitä porukalla ja lopulta saatiin toimimaan, vilkun katkaisija rattiputkessa kojelaudan alla vaati vähän herkistelyä.

  Varailin leimalle ajan huomisaamuksi. Katsotaan kuin käy.:odwink:

  [​IMG]
  Tuossa nyt vielä pari kuvaa lähes valmiista konehuoneestakin:
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  rekkamies, SK-, AVRO ja 15 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  On se vaan hieno :odcool:

  Jos jarrut ja valot toimii, niin leimahan on tuolle vaan muodollisuus :odbiggrin:
   
  isalmela tykkää tästä.
 9. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  On kyllä siisti konehuone
   
 10. 1320

  1320 Gearhead

  Kiitokset!
  Perjantaina tuli käytyä konttorilla ja nyt saa pari vuotta ajella. Vähän pikkujuttuja siinä vielä olis tehtävänä ja konekin alkoi käymään huonosti matkalla konttorille. Syykin selvisi, tulpanjohdot ei oikein meinaa pysyä jakajassa kunnolla kiinni. Kun painaa johdot takaisin syvemmälle, kaikki toimii taas vähän matkaa hienosti. Nyt on paikallaan vanha jakajankansi ja siinä ei näyttäisi olevan tätä ongelmaa.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Lauantaina Malmille ajellessa rupesi kone käymään tosi huonosti, heti kun kierrokset tippui vaihde päällä vähänkin alemmas niin kone sammui. Vaihde vapaalla kävi kyllä hienosti kokoajan. Sain auton kuitenkin ajettua himaan asti ja otettiin illaksi Rambler alle.

  Syynä oli kaasariin jääneet suuttimet, jotka on aivan liian isot tällaiseen koneeseen. Toihan on kilpurin vanha kaasari, ja nyt paikallaan olleet suuttimet oli monta kokoa isommat kun mistä kilpurikaan tykkää, eli 283 oli saanut ainakin bensaa. :poff: Vaihdoin sinne pienimmät suuttimet mitä löytyi (70) ja putsasin karstoittuneet tulpat, ja kone käy jo paremmin mut onhan se paksulla vieläkin. Maailmalta on tulossa suutinsarja, jossa pienimmät suuttimet on kokoa 65, joten sitä odotellessa... Seosruuveja säädin hieman ja sytkä katsottiin lampulla kohdalleen, joten kyllä sillä nyt jo ajaa pystyy, ja maanantaina kurvailinkin jo ihan onnistuneesti.

  Eilen sitten talliin peruutettaessa vesipumppu vuoti vedet pihalle, joten otin uuden pumpun paketista ja maalasin punaisella. Tänään aamulla iskin pumpun paikalleen ja nyt sai vedenlämpöanturinkin kiinni tuohon vesipumpun päälle, joten sekin ongelma poistui.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  rekkamies, Visa, Isamu ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!