64 Ford Custom 500

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 85840845, 1.10.2003.

  1. 85840845

    85840845 Gearhead

    Etsin tietoja 64 Customien kohtaloista jos joku omistaa kyseisen auton tai on omistanut kaikki tieto tervetullutta.Kyseisiä autoja tuli uutena suomeen 30-50.
     
  2. Samiralfey

    Samiralfey 1st gear

    Taivalkoskella on yksi projektina tällähetkellä, tekniikka 352 + Cruise'o'matic + 9-tuumainen. Työtä teetättää helmat, peräkontti, etulokarit. Auto on pysynyt 4-ovisena. Omistin vuodesta '95 vuoteen '98 jolloin möin tallikaverille.

    Kuviakin voin toimittaa tämähetkisestä tilasta ja silloin kun omistin sen.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Samiralfey 2003-10-01 19:11 ]</font>
     
  3. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Mulla on tuollaiseen orggis suomenkielinen esite, joka on kaksipuoleinen A4. Toisella puolella väripiirros '64 Custom 500 ja Fairlane 500 ja takapuolella ko. mallien tekniset tiedot ja mitat.

    Etusivu tällainen: http://www.usacarclub.net/nostalgia/mai ... A_1963.jpg (tiedoston nimessä vuosimallivirhe)
     
  4. cstm

    cstm 1st gear

    Jep multa löytyy yks kappale (AML-72)poistu rekisteristä muutama vuosi sitten mutta ens vuonna pitäs taas rekisteröidä se. Auto tuli mulle vuonna -96 ja oli alun perin 460cid+FMX tekniikalla nyt siinä olis sit 390cid+C-6 ja toi 460cid pitäs olla taas kesällä -05 konehuoneessa pikkasen piristettynä. Kuviakin löytyy aika paljon voin laittaa esille niitä kuhan kerkeen tekeen noita sivuja jossain vaiheessa tai jos haluut niin postilla/messengerillä

    _________________
    Mikään ei voita kuutiotuumia

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: cstm 2003-10-01 19:38 ]</font>
     
  5. bbford

    bbford Gearhead

    Kamulla Seinäjoella museokatsastettu yksilö,ajettu 91000km.
     
  6. cstm

    cstm 1st gear

    Mites on etsintä edistyny?
    nyt mulla olis kuva omasta jos kiinnostas
     
  7. MR. Fabulous

    MR. Fabulous 1st gear

    Somerolta löytyy vuodesta -80 asti samoilla sijoilla tallissa seissyt yksilö jossa alkuperäinen moottori muutettu käymään petrolilla. Kunto hyvä. Kullanvärinen/katto punainen. Sisusta punainen.
     
  8. MR. Fabulous

    MR. Fabulous 1st gear

    Ai niin, meinasi unohtua. Somerolta löytyy myös kaksiovinen -64 Custom. Tekniikkana 289 ja 3-vaihteinen manuaali. Ei kuitenkaan liene uutena maahan tuotu.
     
  9. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Mulla on ollu omistuksessa 2 kpl noita Suomi Custom 500 -64 malleja. Ekan ostin vuonna 1988 ja se oli rek UUH-867 ollu joskus joku N-kilpinen ja sitä ennen ties mikä. Auton kävi alunperin aikoinaan ostamassa elämäntaparokkari-kirjailija Jari "Jii-ee" Eklund Kalkkirannan romikselta, joskus v.-84-85. Jarilta tuo Custom kulkeutui täälläkin rellestävälle nimimerkki Hellfirelle, jolta ostin sen. Siinä oli yhä orggis 352 kone ja joku FMX oli heitetty Cruise-O-Maticin tilalle. Biili oli alun perin ollut väriltään metallihohto beige (Chantilly Beige). Myin auton v. 1990 yhdelle kaverilleni, joka myi sen jonnekkin Kausala-Kouvola alueelle päin jollekin taiteilijalle "Eläkevankkuriksi" kuten hän asian ilmaisi. Käsittääkseni auton hänellä yhä. Ovatko esim. Kouvolan alueen harrastajat bonganneet ko. autoa??? (Tilanne muuttunut, kts. pari viestiä alemmas... :p )

    Toinen Customi oli legendaarinen AYL-60, jonka ostin samalta hepulta joka ekankin Customin oli käynyt Kalkkirannasta pelastamassa eli Jii-Eeltä. Ayl oli rullaava ja hommasin siihen koneen ja laatikon ja myin aika pian eteenpäin, kun tuli sopiva ostaja kohdalle, eli tuo vekotin oli mulla liikenteessä viime kesänä ja / syksynä ja nyt talviseisonnassa ja pitää majaa Järvenpäässä...

    EDIT: Josta AYL-60 on sittemmin jatkanut matkaa Hyvinkäälle...
     
  10. 85840845

    85840845 Gearhead

    Saamari unohtu että oon edes kyselly noita suomifordeja, mutta kun nyt on ollut kiinnostusta aiheeseen niin lähettäkää ihmeessä kuvia sähköpostilla custom500@gmail.com Sen 460 varustetun Customin muistan tampereelta joskus 90-luvun alkupuollta tais olla peltinen flippikeula.Tää Someron petroolikäyttöinen rupes puhuttelemaan saisko siitä enemmän tietoja.
     
  11. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Meidän kimppatallilla on työn alla yks tuollainen suomi-4d sedan projekti (=raato), ei tule mr-kilpiin vaan muuttuu mallimerkinnän mukaiseen suuntaan.
     
  12. janne28

    janne28 1st gear

    Vähän suomi aiheesta poiketen.Kokkolassa oli 92-95 vuosina myytävänä eri jenkkiautoja erään maahantuonti yrityksen loputtua.Loppusaldona sai n.15000 mummolla valita siistejäkin pirssejä.Itse kuolasin -64 avaruuslamppufordin perään(4d ht punainen).Sattumalta näin kun fordia vietiin autonkuljetus rekalla kinnerien seassa Vaasaan/etelään päin.Olis mielenkiintoista tietää missä päin kyseinen kapine hengittää vai hengittääkö?
     
  13. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Nostetaas taas ylös, kun sattui niin, että eka omistamani jenkki eli tuo jo em. Ford Custom 500 -64 rek.nro UUH-867 palasi mulle vaihtokaupan seurauksena. Ihan puhtaasti nostalgia syistä hommasin takaisin, kun on kaduttanu aikoinaan niin paljon sen myynti...
     
  14. bbford

    bbford Gearhead

    Onnittelut!!
     
  15. RustyLife

    RustyLife 1st gear

    Tossa vähän ylempänä janne28 kaipaili punaista 4D HT Galaxieta. Lienee sama auto, joka liikkuu nykyään Turussa.
    Ja taas vähän suomiautoaiheesta poiketen, mulla on -64 Country Squire tallissa, alkuperäinen englantilainen RHD-versio.
     
  16. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Nuo RHD-Hopat ovat aika hauskoja, Englannin vuosinani niitä joitain näin mutta ei ollut montaa sielläkään. Kojetaulu on tosiaan aivan erilainen kuin jenkkimalleissa, lisätietoa löytyy vaikka utolta Rusty Lifen sivuilta. Tänä vuonna Powerissa oli muuten erittäin hieno -68 avo-Impala oikean puoleisella ohjauksella...
     
  17. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Nostetaan välillä ylös. Tiedä vaikka löytyisi lisää '64 Customin omistajia...
     
  18. bbford

    bbford Gearhead

    Kävin korjauttamassa oman kalkkunan lämppärin kennon tänään ja kun sanoin mistä autosta kenno on niin korjaaja sanoi että sillä itellä on ollut kans 4-ovinen ´64 custom.
    Kuulemma Fennian (pankin???) johtajan vanha auto jonka kylkeen oli ajettu jossainpäin suomea(helsingissä?).Ei ollut kuulemma kovin syvälle uponnut mutta koko kyljen pituudelta oli pellit vähän niin ja näin ja sitten oli herraisoherra tuumannut että minä en kolariautoilla ajele ja auto oli mennyt vaihtoon.
    Tämä korjaaja oli sen sitten ostanut vuonna 66 tai 67 ja kilometrejä lasissa oli ollut vain luokkaa 10tkm. Ajeli sillä monet vuodet ja vaihtoi pois joskus 15v sitten johonkin liikkeeseen täällä seinäjoella (olikohan automela???) ja sieltä auto myytiin tampereen suuntaan.

    Reknro on ollut joko ayf-74 tai yaf-74,tekniikkana 289 ja 3 lovinen manuaali ylivaihteella ja värinä musta.

    Jotenkin vaan kuulostaa negermallilta tolla pikkulohkolla?


    No,piti kertoilla tostakin jos sattuu jossainpäin vielä elämään.



    PS.Ja onko tullut uusia ´64 fordin omistajia foorumiin?
     
  19. julli

    julli 1st gear

    ei nyt niinkään uusia eikä myöskään custom-ukkoja vaan tällä hetkellä tallista löytyy 64 galaxie 500 4ovi tolppa..löytyykös kohtalotovereita?Ja tämä ei ole niitä etelä ameriikan poliisiautoja..tekniikka alunperin 289+3lov.man ylivaihteella.ei tehostimia eikä muitakaan herkkuja..ollut alunperin musta, nykyinen rek. tunnus jps-57,ollut joskus joku imf-??muistaako kukaan kertomuksia/hurjia juttuja ajoneuvoon liittyen??ollut iisalmessa ja sitä ennen vissiin oulussa..
     
  20. FE MAN

    FE MAN 1st gear

    lappeenrannasta löytyy erään lainen galaxie 500 avo.
     

Kerro tästä muillekin!