-65 Ford Mustang Fastback historiaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja pokkinen, 2.6.2013.

  1. pokkinen

    pokkinen 1st gear

    Tervehdys täältä Mustang Clubista.
    Omistan tällaisen ponin joka on ensimmäinen suomeen tullut fastback ja ilmeisesti vain 3kpl näitä FB-malleja tuotiin maahan vuonna -65. Auto aloitti uransa Lappeenrannassa autokoulu Moottorin kouluautona ja on kiertänyt sen jälkeen suomessa yli 20:llä omistajalla. Kaikista ei ole edes tietoa kun ennen vanhaan luovarinipulla autot vaihtoivat omistajaa. 80-luvun alussa auto oli Mustang Clubin perustajan Pertti Erikssonin harrastepelinä ja kilpa-autokin vähän aikaa. Kyseesä todellinen kiertopalkinto siis.
    Auto on tällä hetkellä täysin restauroitu, entisöity ja menossa pikkuhiljaa museokilpiin. Ensi vuonna tämä yksilö täyttää 50-vuotta (valmistunut -64 Dearborn) Olen tekemässä autosta historiatutkimusta ja julkaisen tästä kuvakirjan tarinoineen juhlavuoden kunniaksi.
    Mikäli sinulla on tästä suomiautosta jotain tietoja , valokuvia, lehtijuttuja yms. olisin erittäin kiitollinen kaikista tiedoista. Ei haittaa vaikka tulisi jo tiedossa olevia asioita ja valokuvia. Auton rekisterinumerot vuosien varrella. GO-236 , BYM-1, NS-825, NCR-37, GO-236.
    Mahdollisia tietoja voi lähettää tähän topicciin, yv:nä, e-mailina tai puh.0400639779
    Kuvia lisäilen pikkuhiljaa myös galleriaan
    http://pokkinen.kuvat.fi

    Pahoittelen jos tiedustelen sellaista asiaa/asioita mitä on tällä palstalla jo mahdollisesti aikaisemmin keskusteltu, mutta en ainakaan haulla aihetta löytänyt.

    Kiitos paljon
    Juha Pokkinen
    pj(at)mustangclub.fi
     
  2. JnZm

    JnZm Gearhead

    Miten mä muistan että täällä on ollut joskus juttua jostain autokoulun Mustangista millä kuljettaja on ollut suullisten hellyydenosoitusten saavana osapuolena kun mittarissa on ollut liki 200km/h... En löytänyt ketjua enkä vanno mitään :D
     
  3. pokkinen

    pokkinen 1st gear

    Ei tarvitse vannoa. Ihan oikein muistat. Löytyy ketjusta "vanhoja valokuvia" Laitoin ko. kirjoittajalle jo yv:tä ja odottelen jos saisi lisävalaistusta asiaan....ei siihen hellyydenosoitus-asiaan vaan hänellä on olemassa sisäpiirin tietoa autokouluajoista Lappeenrannasta. Kiitos.
     
  4. TiM

    TiM 1st gear

    Se ensimmäinen FB tuotiin ja otettiin käyttöön Oulun läänissä jo vuoden 1964 loppupuolella.

    Sen juokseva alustanro on 290... eli sen jälkeen on valmistettu melkein 70 000kpl Mustangeja ennen tuota autokouluautoa.
     
  5. pokkinen

    pokkinen 1st gear

    On yksi valkoinen täysin läpikäyty yksilö. Riihimäellä on toinen GT350 klooni ja sitten kolmas tämä mun autokouluauto. Muita -65FB malleja meillä ei ole tiedossa FMOC:ssa kuin nämä kolme. Onko tämä mainitsemasi auto jokin näistä vai onko todellakin 64 vuonna tuotu yksi fastback josta meillä ei ole kerhossa tietoa ?
     
  6. TiM

    TiM 1st gear

    Tuo Oulun FB oli vuosituhannen alussa museorekisterissä NGA-kilvillä valkoisena, mutta sen jälkeen se ei tietääkseni rekisterissä ole ollut. Voihan se olla tuo mainitsemasi valkoinen yksilö, siitä kun ei minulla ole tarkempaa havaintoa. Meidän kylän GT-klooni se ei ole, eikä siis tuo autokouluautokaan.
     
  7. pokkinen

    pokkinen 1st gear

    Jep. Täytyy tutkia tämä tiedossani oleva valkoinen, onko se juuri tuo mainitsemasi -64 vuonna tuotu. Kiitos tiedosta ja vastauksestasi.
    P.S tämä mun autokouluauto oli siinä naapuripitäjässä Hyvinkäällä viimeiset 7 vuotta, minkä varmaan tiesitkin.
     
  8. TiM

    TiM 1st gear

    Juu, tiedossa oli. 8)
     
  9. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    60-luvulla imlestyneessä Kuopio-kuvakirjassa näkyy eräässä kuvassa kadun varresssa valkoinen (tai ainakin vaalea) Ford Mustang 1965-66 Fastback takaapäin.
     
  10. pokkinen

    pokkinen 1st gear

    Ne on juuri hienoimpia kuvia. Ei siinä varmaan rekisterinumeroa pysty arpomaan ?
     
  11. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Harmi kun kirja taitaa olla kotona vanhempien luona - mutta minäpäs kyselen parilta tutulta jos voisivat tarkastaa!
     
  12. pokkinen

    pokkinen 1st gear

    No jos ilman mahdotonta vaivaa on asia tarkistettavissa, olisi hienoa. Kiitos paljon.

    Kaikki tieto on tervetullutta myös muista 65 Suomi-Fastbackeista kuin tästä omastani.
     
  13. pee5

    pee5 3rd gear

    Lienee tästä kyse, KDS-25, kuva Facebookista:
    http://aijaa.com/Ku96I2
     
  14. pee5

    pee5 3rd gear

    Olisiko tässä viides? AOA-80, kuvattu Forssan Pick-nickissä 2011:
    http://aijaa.com/JfkSw6
     
  15. pokkinen

    pokkinen 1st gear

    Tämä AOA-80 on eittämättä ainakin kuvissa -65 malli ... onko tarkempaa faktaa autosta. Tuosta valkoisesta KDS-25 autosta ei kyllä pysty sanomaan varmasti onko 65 vai 66. ja jos on -65, niin onko juurikin tiedossamme oleva "se kolmas".
    Meille on kerhoon tullut ennenkin tietoa 65 FB malleista, jotka ovatkin olleet lopulta 66.
    Tämä olisi mahtavan upeaa, jos kuusvitosia suomi-fastbackeja oliskin todella viisi kappaletta. Täytyy yrittää metsästää näistä kahdesta tietoja, vai olisiko sinulla jotain kättä pidemää jo olemassa ?

    P.S oletko sinä se kaveri, joka tunnet mun kaksoisveljeni työkuvioista ?
     
  16. pee5

    pee5 3rd gear

    AOA on '65. KDS näyttäisi kapselien ja tankinkorkin perusteella myös kuusvitoselta, mutta tästä autosta ei ole minulla mitään tietoa.
    Viimeiseen: kyllä.
     
  17. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Tuol valkoinen KDS-25 on ehkä ollut Vaateliike Pusan omistajan auto ja mustavalko kuva on vuonna 1967 julkaistusta kirjasta!
    Kunhan näen yhtä henkilöä, niin pitää kysäistä muistaako hän tämän Savonmaan Auton ajoilta!
     
  18. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Tuo KDS-25 rekisteritunnus viittaisi aika hyvin kyllä vuoteen 65. Kuopiossa on yksi -66 HT mallin Musse KFD-.. kilvillä!
     
  19. Remu63

    Remu63 1st gear

    Olisko tuo AOA sama kun liikkui aikoinaan ABV-810 kilvissä?
     
  20. Jukka66

    Jukka66 1st gear

    Kaverilla oli aikanaan VHS pätkiä kun P.E ajoi sillä kisoissa, mieleen jäänyt miten missasi vaihteita varttimailin aikana. Täytyy kysäistä onko matskua vielä tallella.
     

Kerro tästä muillekin!