-65 Valiant projektointia

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja MJF, 5.4.2018.

 1. MJF

  MJF Gearhead

  Vähän oon hakenut sytkää millä toimis parhaiten. Tällä hetkellä on 20 astetta perusennakkoa ja ~34 kokonaista. Hitsaushommiin joutui jakajan sisälle, keskipakoennakkoa piti pienentää aika paljon.
  Huomenna sitten Kalajoelle kentälle, jos vaikka kerkiäis pari lähtöäkin ajamaan jossain välissä...

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  sleepercooler, foxkiller, isalmela ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. tooke

  tooke 3rd gear

  Miten se Vallu kuluki..?
   
 3. MJF

  MJF Gearhead

  Pikkasen jäi siitä mitä olin ajatellu. Mutta eihän tuo aivan virheettömästi vielä toiminutkaan. Alakierroksilla meinas röpeltää ja sammuilla kun päästää tyhjäkäynnille. Pitää jatkaa vielä säätelyä. Tehdas lupailee sataseitenkympille 19,5/111 aikaa, kyllä siitä kuitenkin reilu pari sekuntia lähti. Eli 17,3/123.
   
  tooke tykkää tästä.
 4. MJF

  MJF Gearhead

  No niin, kerkes nyt vähän tämänkin kimppuun. Tyhjäkäynti/käyntiinlähtöongelma on ollut koko ajan, loppuvuodesta jäi leimaamattakin. No on tässä koko kesä tullut pihalla ajeltua, siirreltyä peräkärryä ja postia haettua. Venttiilit säätelin, josko olisi ollut liian tiukalla. Ei olleet, eikä vaikuttanut käyntiin. Imusarjakin oli useampaan kertaan irti imuvuotoja etsiessä, ei vaikutusta. Kahta pikkulohkon 2-kurkkuista kaasariakin kokeilin, Carter BBD ja uudempi Holley, ei vaikutusta. Toissapäivänä sitten soittelin kaverille joutaisiko häneltä Offenhauserin imusarja ja nelireikäinen Edelbrock kokeiluun. Joutihan ne ja tänään ruuvailin niitä paikalleen. Ja kappas kummaa, heti jäi käymään ekasta pyöräytyksestä kun aikaisemmin sai lipsutella ja herkutella käyntiin. Tyhjäkäyntikin löytyi. Ei vielä paljoa ilman leimaa viitsinyt ajaa, mutta tuntui että moottori heräsi henkiin samalla. Pitää aamulla varata konttorille aika ja vaihtaa vielä taakse pienemmät jarrusylinterit, pääsee sitten paremmin tienpäälle testaamaan. Ilmanputsariin pitäis äkkiä löytää joku 170 tarra tuon 318 tilalle :p
  [​IMG]
  [​IMG]

   
  ImpJay, wilburi, Vuppe ja 11 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. MJF

  MJF Gearhead

  Leima tuli ja löytyihän sieltä vikaakin. Alapallo pitää vaihtaa jossain välissä, onhan tuolla jo yhdeksäs kesä menossakin. Edelbrockin kanssa tuli todettua että toimiihan se. Lainakaasaria ei viitsinyt sen enempiä säätää, mutta tulihan siihen samalla vetojakin lisää :D Vielä ennen kaasarin palautusta piti ottaa kylmästä lähtövideota. Ei sammuile vaan lähtee heti niin kuin pitääkin.

   
  foxkiller, ImpJay, Camino'79 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. jariha

  jariha Gearhead

  varmaan hyvä video? meillä ei 100jotain netti jaksa aukoa....
   
 7. MJF

  MJF Gearhead

  No höh, tarvii lisää vääntöä nettiin :D Kyllä tuon ihan normi juutuupivideo pitäis olla o_O
   
 8. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Hyvin pelaa! :cool: Sekä Vallu että video!
   
  Camino'79 ja MJF tykkäävät tästä.
 9. MJF

  MJF Gearhead



  Vielä tommonenkin video kun on niitä nyt tullut otettua. Oikialla kameralla pitäis kuvata niin ei tulis heilutettua niin paljon :confused:
   
  foxkiller, ImpJay, LPV ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. jariha

  jariha Gearhead

  no nyt ne suostu jo aukeamaankin;)
   
  MJF tykkää tästä.
 11. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Nyt kun on itselläkin pihassa -65 Vallu, niin tajusin että sullapas on siinä äveriäs mittaristo!? Barracudaa?o_O
  On tuon V-200:n alkuperäinen mittaristo vähän apeampi..:confused::rotfl:
   
 12. MJF

  MJF Gearhead

  No juu, tuo kojelauta on -66 Barracudasta. Luulajan romikselta joskus aikoinaan purin sen Barracudasta jossa oli 64 Dartin keula. 65 olikin sama kojelauta kaikissa, jotain listoja vaan erona.
  Palautin lainakaasarinkin takaisin. Nyt ei ole imusarjaa paikallaan, pitää tuumailla mitä sinne nyt keksisi o_O
   
 13. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Joku modernimpi vaiheistettu 2 kurkkuinen kaasari siihen sun supersix imariin?
   
 14. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Täällä on varmaan nämä Tony Defeon höpötykset tuttuja? :)



  ...täydellinen hipo slant: 170 cid lohko, 170 cid kanget, 198 cid kampiakseli ja männät väärinpäin.
   
  Muokattu: 10.9.2019
  wilburi tykkää tästä.
 15. MJF

  MJF Gearhead

  On noita tullut katsottua, ihan viihdyttävä ukko :) Pikaisella laskutoimituksella tuossa kombinaatiossa tulee männät 5mm yli dekkitason, ei siis oikein vakiomännillä toimi. Tästä kaverista onkin ollut slantsix foorumilla juttua moneen kertaan. Paljon tuntuu tietävän, kymmeniä vuosia vissiin rakennellut eri kisavehkeitä. Mutta mitä tulee slanttiin, enempi on luottoa kaveriin joka on rakennellut kymmeniä vuosia slantteja, jotain eri mielipiteitä näkyy olevan :)

  [​IMG]
   
  jariha ja wilburi tykkäävät tästä.
 16. Bluestone

  Bluestone Gearhead

  Tony kuluttaa paljon tupakkia ja housunpolvia. :p. Ymmärtääkseni aikoinaan perustanut (?) jonkun Mopar high performance lehden?? tms...
   
 17. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Oishan se short rod -slant vaihtelua.

  Varmaan tulee suhteessa enempi pauhua siitä, että suurentaa 170 kokoisen 198 kokoiseksi, kun että vaihtaa 225:een 198 veivit, jolla mäntä on muutaman sata mikrosekuntia enemmän lähellä kantta palotapahtuman tienoilla. Jos jälkimmäisessä tapauksessa joku muutos tapahtuu, niin se on varmaan sen ansiota, että mäntä on pakko vaihtaa moderneilla mitoilla toteutettuun.

  Vaan kohta kun tulee se uusi joustavampi rakentelulaki (kierroksella nyt) ja jos 1966 D-Dart kelpaa katsastukseen mallisarjan voimakkaimmaksi malliksi, niin 5.7 hemin kesyimmän mallin hevoset mahtuu rajoihin ja...
   
  LPV tykkää tästä.
 18. MJF

  MJF Gearhead

  Nakkasin 318:n bbd:n takaisin paikallleen. Muutamia reissuja on tullut ajeltua, tänään kävin parin sadan kilometrin lenkin heittämässä. Jotain hämärää tuossa on, alle 2000 ei tahdo olla kunnon käyntiä. Kyllähän tuolla ajelee, mutta aika hanurista on.
   

Kerro tästä muillekin!