700R4 ei vaihda -> pakko ykkönen päällä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja ChevaMan, 27.7.2013.

  1. ChevaMan

    ChevaMan 2nd gear

    Vaihdelaatikko on 700R4, joka on otettu 1985 Pontiac Firebird:stä. Laatikko on ollut käyttämätön noin viiden vuoden ajan, viime talvena laatikko on kuitenkin huollettu täysin mm. stefat, öljypumppu vaihdettu sekä uusi turbiini ostettu (stall 2000rpm). Sanoin laatikon huoltajalle, että jos yksikin osa vaikuttaa kuluneelta niin vaihda se, en halua tota laatikkoa tuoda taas pienen osan takia korjattavaksi! Laatikko on nykyisin kiinni '85 305:ssa, jota ruokkii edelbrock:n kaasari. Ongelmana on nyt, että laatikko ei vaihda ykköstä isommalle. Olen säätänyt TV-kaapelia useamman tunnin verran, ei vaikutusta, oma havaintoni on että laatikko ei edes yritä vaihtaa isommalle ei edes lähde luistaa ja jne. Sitten jos taas lähtee liikkeelle pakko 1:llä ja vaihtaa pakko 2:lle vaihde ei vaan vaihdu... Öljyä laatikkoon on mennyt yhteensä noin 13l. Olen nostanut perän ylös ja tehnyt ilmauksen tällä tavallakin + perinteisesti perä maassakin, ei vaikutusta. Niin no toimiihan toi pakkikin myös. :rotfl: Eli vinkkejä/ohjeita otetaan vastaan mitä voin seuraavaksi kokeilla, jotta sais vaihteet toimimaan...? Niin ja varmistetaan vielä, että tarvitseeko kyseinen laatikko sähköohjausta esim. turbiinilukon avaamiseen, voisiko tässä olla vika, että vaihde ei vaihdu edes manuaalisesti? -kiitos-
     
  2. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Eikö sulla muka mene sinne lootaan mitään sähköä?
     
  3. ChevaMan

    ChevaMan 2nd gear

    Menee, olen tehnyt kuvan mukaisen kytkennän:

    http://www.smokemup.com/tech/700r4.php

    Eli:
    Pin A -> +12VDC
    Pin D -> Maa

    Muita kytkentöjä en ole laatikolle tehnyt.
     
  4. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Onko sulla TPS anturi siellä olemassa? Sehän on sen ikäinen, että sitähän ei välttis ole koskaan ollutkaan.... Eikä taida kyllä vaikuttaakaan,,,,mutta,,,,,
     
  5. ChevaMan

    ChevaMan 2nd gear

    Ei ole käytössä. Mistä toi laatikko on otettu eli '85 Pontiac firebird:stä niin siinähän sellainen oli. Eli 305 kone on Pontiac Firebird:stä myös kuten laatikkokin, mutta Pontiac:n ruisku on poistettu ja tilalle asennettu uusi imusarja, kaasari, virranjakaja ja jne.
     
  6. ChevaMan

    ChevaMan 2nd gear

    Tarkistin turbiinilukon kytkennän ja se on ok. Kokeiltu on niin, että D:llä, että annetaan kierroksia noin 3500-4000rpm ja parikin kertaa on tällätty kaasupohjaan, ei vaikutusta. Näitä toimintoja on kokeiltu myös TV-kaapelin eri kireyksillä. Tv-kaapelin kunto vaikuttaa ehjältä, ei ole rispaantumista...
     
  7. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Onko tämä loota toiminut kertaakaan sen jälkeen kun se TPS poistettiin käytöstä? Tai ylipäätään se rempan jälkeen?
     
  8. ChevaMan

    ChevaMan 2nd gear

    Ei ole, mitä nyt olen viime viikolla yrittänyt saada sitä toimimaan on laatikon ensimmäisiä testauksia rempan jälkeen.
     
  9. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ota keskipakosäädin käteen ja tsiikaa onko ssen vena jumissa tai ratas rikki.
     
  10. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Jos sen laatikon huoltanu mies on vielä hengissä, niin kannataisi kysästä siltäkin, että meniköhän joku vituiks....
     
  11. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Jos kysyn tässä, niin ei tartte uutta aloitaa.

    Eli tietääkö joku joka viitsii vastata mikä on vastaavassa laatikossa vika, kun ei anna moottorijarrua ollenkaan ?
     
  12. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    Jos keppi on oodeellä niin ei mikään. Jos pakkovaihteilla niin overrun-pakka sökö.
     
  13. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Ajoa ei haittaa, mutta joskus vaan ihmetellyt. Ja toki pikkupykälillä sitä kokeillut.
     
  14. ChevaMan

    ChevaMan 2nd gear

    Soitin laatikonkorjaajalle, hänen mielipiteensä on että throttle valve on jumissa... Perä ylös ja vaihteita vain käymään lävitse ja samalla vetelemään tv-kaapelista. Välillä nostaa kierrokset 3000-4000rpm ja samalla edelleen nykii tv-kaapelia. Keskipakosäätimestä hän sanoi, että on harvinaista jos se on vioittunut. No huomenna kokeillaan tota tv-kaapelin rämppäämistä ja jos ei auta niin pitää kattoo toi keskipakosäädin. :pinup:
     
  15. paja1

    paja1 Double Gearhead

    mun mielestä se ei ole yhtään harvinaista. noissa se kara saattaa helposti olla kulunut reunasta teräväksi jolloin se jumittaa. sen pitää liikkua herkästi.
     
  16. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kyllä toikin loota vaihtaa täyskaasulla isompaa kun kiekat nousee tarpeeksi. Se vena on täyskaasulla koko ajan siellä pohjassa ja jumiminen nostaa vain vaihtokierroksia ei estä vaihtoja kuin 3-4 välillä tavis lootassa.
     
  17. ChevaMan

    ChevaMan 2nd gear

    Nyt alkaa vaihtamaan, mutta vasta noin 3500-4000rpm kohdilla. Pitää kokeilla säätää tv-kaapelia, että sais laatikon vaihtamaan pienemmillä kierroksilla... Mikä sitten auttoi? Perä ylös ja vaihde D:lle, kierrokset 1500rpm, 2000rpm, 2500rpm ja 3000rpm ja samalla TV-kaapelista riuhtomista. Sitten yks kaks vaan kuului et "plup" ja se oli siinä.
     
  18. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Koska ilmeisesti olen tehnyt jotain henkilökohtaista pahaa yhdelle tämän foorumin laatikkomestarille, niin kysytään tämäkin ilman mitään yyveitä täällä muiden seassa. Mistä olette ostaneet näihin TH700 askeihin noita sisuskaluja ? Muutamasta firmasta kattelin katalogeja, mutta ne rajoittui Stefoihin ja Master Kitteihin...
     
  19. Chevy59

    Chevy59 3rd gear

    JN-Trading,kilpailukykyiset hinnat ja nopeat toimitukset.
     
  20. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Kiitos.
     

Kerro tästä muillekin!