727 rattikarahkan "lovet" ?

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Rockmaple, 3.2.2007.

 1. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Kolmen vuoden ajon jälkeen on alkanut epäilyttää vaihteenvalitsimen tunnottomuus. Kun ei kepissä tunnu mitään selviä pykäliä, vaan liikkuu laidasta laitaan ilman vastusta. Pykälät osuu kohdalle ihan hyvin kun vetelee kepissä olevia toppareita vasten, paitsi pakki joskus haetuttaa, eikä pakkivalokaan aina syty. Oiskohan laatikon sisällä jostakin lovisektori-
  tai kolotappisysteemistä lentänyt kuula pois tai jousi katkennut? Pääseekö ko. mekanismiin käsiksi öljypohjan irrottamalla vai pitääkö kaivautua syvemmälle venttiilikoneistoon?

  Kiitos etukäteen vinkeistä.
   
 2. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  siinä ite rattikepissä e oo mitään pykäliä,vaan ainoastaan noi stopparit. Ne pykälät tulee tosiaan venttiilikoneistossa olevan hammastuksen ja jousen sekä kuulan toimesta, eli todennäköisesti vika on siellä. tai siten mahdolllisesti jossain vivuston kanituksessa,, jolloin ei ylimääräsen kitkan takia niitä pykäliä noteeraa. helppo tsekkaa,kun otata lootan kyljestä sen skan ja kepiltä tulevan vivun irti, ja kokeilet suoraan lootan vivusta onko pykäliä.
   
 3. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Ja vaatii venakoneiston irroittamisen jos jotain häikää on, tosin irtoo kyllä helposti, muilua on sitten vaan joka paikka täynnä :odroll:
   
 4. raceman

  raceman 3rd gear

  joo ota tanko irti laatikon vaihde vivusta jos on tunnoton niin kuula on takertunu.mulle kävi niin ei muuta kun öljypohja pois ,voi kokella siitäkin räpeltää mutta ite jouduin ottaa koneiston irti
   
 5. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  Kiitos vinkeistä, pitänee lähteä öljykauppaan.
   

Kerro tästä muillekin!