-73 Chrysler Town&Country

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja MJF, 28.10.2015.

  1. MJF

    MJF Double Gearhead

    Eilen oli viimeinen päivä rekisteröintikatsastuksen uusintanäytölle. Aamulla tallille mennessä lämpömittari näytti mukavaa -32,5 astetta... Aamun hommiksi jäi pakoputkiliitoksen tiivistäminen, letkulämppärin asennus ja pakkasnesteiden terästäminen.
    Alkumatka konttorille meni hyvin. Pihassa olikin akku hyytynyt ja piti lainata palomiehiltä starttikaapeleita joilla otettiin virtaa insinöörin pikkupösöstä. Itse tarkastus menikin pikavauhdilla kun ei uskallettu sammuttaa autoa hallissa sisälläkään. Läpi meni ja konttorin viimeiset viismerkkiset kilvet pistettiin autoveropäätöstä ootellessa jemmaan. Kotiin tullessa en vieläkään uskaltanut sammuttaa autoa, oli tarkoitus kuitenkin viedä se vielä kotiakotia talliin. No virta kuitenkin päätti loppua niin että auto sammui kotipihalle... Akku latautumaan ja miettimään mitä nyt. Kaveri sattui paikalle, ladattiin akkua suoraan Audista ja täräytettiin Chrysler tulille. Pari kilometriä menikin hyvin ja taas auto sammui. Tällä kertaa bensa loppu. Vähän aikaa tienlaidassa mietiskeltyä, löytyi autosta räikkäliina jolla saatiinkin hinattua huoltsikalle tankille. Tankatessa ei kuitenkaan älynnyt että olisi voinut ottaa vähän huikkabensaa, akussahan ei ollut virtaa että olisi sahannut käyntiin... Peräkontista löytyi kuitenkin spraypullon korkki johon valuttelin bensapistooleista liraukset bensaa 8) Se liraus kaasariin, kaapelit taas Audiin kiinni ja lähti käyntiin :) Sen jälkeen pääsikin ajaan kotiin, mitä nyt nopeusmittari säikäytti puolimatkassa nostamalla hirvittävän metelin. Olipahan mukava mennä saunaan sulattelemaan illalla...
    Kävin aamulla mittaamassa jännitteet, 12 volttia tyhjäkäynnillä ja 15,5 kierroksilla. Mää oonkin aina tykänny näistä Moparin omista latureista :odroll: Jotain pitää keksiä tähänkin autoon tilalle. Yhdessäkään ajomoparissa ei oo ollu omaa laturia ainakaan 10 vuoteen :odroll:

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  2. MJF

    MJF Double Gearhead

    Autoveropäätös tuli keskiviikkona. Vertailuautona BMW 535i touring ja 122€. Maksoin samantien pois ja aamulla hain kilvet. Kilvet tilattiin normaaleina lyhyinä, ei taija viittiä ees ruuvata kiinni noita korkeita ja pitkiä eurokilpiä :odroll:

    Latauspuolta ihmettelin kun akku latautui täyteen, 16 volttia lataa. Uus säädin on nyt tulossa. Tilasin rokkiauton poistomyynnistä kun halavalla sai, malttaa odottaa sen pari viikkoa kun oli niin edullinen. Sattumalta kysyin sitä myös paikallisesta autovaraosaliikkeestäkin, seuraavalle päivälle olis saanut Koivuselta 1½ euroa kalliimpana. Kannatti taas säästää :poff:
     
  3. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Löytyks sitä kapselia...?
     
  4. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Toi säästöminen ja hinnoittelu on joskun hassua.
    Scudoon piti hommata vasemman takavalon umpio. Purkaamot pyysivät netissä kolmea kymmpiä ja uusi maksoi 31.20€ jotta uuden ostin...
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No massimiehet ostaa uutta. Samansuuntainen taisi olla Volkkarin eturoiskeläpän tilanne. Tosin niin että merkkiliikkeestä joutui ostamaan 2, mutta kpl-hinta oli halvempi kuin romu-ukoilla.
     
  6. MJF

    MJF Double Gearhead

    Uus lataussäädin tuli ja pikapikaa testaamaan. Yhä edelleen 16 volttia :/ Pitänee tieten heivata moparilainen tästäkin autosta mäkeen ja laittaa joku oikia laturi.
     
  7. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Sullahan on elektroninen säädin ja lienee se moparin siankärsä litteä versio. Mä ostin muinoin Waldoon ko. tuotteen kahteen kertaan ja molemmat jo uutena rikki. Kolmas oli kunnossa ja kun vaihdoin kaksi risaa niin nekin saatiin kuntoon.
     
  8. MJF

    MJF Double Gearhead

    Joo pitää kattoa jos vielä kokeilee eri säätimellä. Hyllyssä olis yks Volkkarin laturi, pitää mallata sitä sopisko mitenkään.
     
  9. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Yksi vaihtoehto, että säätimen maadoitus saattaa olla huono. Muistelen tälläiseen törmänneeni joskus...
     
  10. MJF

    MJF Double Gearhead

    Tammikuu mennä hujahti muissa merkeissä, ei juuri kerennyt tallissa pistäytymään. Aamulla käytin pojan päikkärit hyväksi, annoin nukkua autossa pihalla ja äkkiä ruuvaan kilvet autoon kiinni 8) Kilvet tilattiin ilman kiinnitysreikiä ja porasin auton orkkisruuveille paikat, eipähän tule ylimääräisiä reikiä kilpiin eikä autoon. Sattui löytymään vielä hyllystä uudet alkuperäistyyppiset kiinnitysruuvit muovivastikkeineen.

    [​IMG] [​IMG]

    Laturihommaa kattelin kanssa, lisämaadoitukset laturille eikä säätimelle muuttanut tilannetta ja muutkin johdotukset oli ehjiä. Annoin vielä alkuperäismalliselle laturille mahdollisuuden ja tilasin paikallisesta huomiselle uuden 78A laturin. Lisä-ampeereista ei ole koskaan haittaa.
     
  11. MJF

    MJF Double Gearhead

    Niijjoo se pölykapseli. Se tuli ostettua, eipä ollu aivan samanlainen kuin auton oma. Ei kyllä isoa eroa oo, kattoopa nyt kumman laittaa. Oikomista on molemmissa :) Toisesta voi tehä vaikka sitten kellon makkarin seinälle :D
     
  12. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Kyllä vaan sitä sitten kelpaa!! On "kartano" Rysy pihalla kellot seinällä. Jotta hyvä on noilla eväillä kesää odotella.
     
  13. MJF

    MJF Double Gearhead

    Mitä sitä kesää ootteleen, oottelen että latais oikeen niin pääsis cruisaileen :D

    Uus laturi paikallaan => 16 volttia. Erona että lataa nyt tyhjäkäynnilläkin ~14v. Oisko tuo vanha laturi särkeny molemmat säätimet samalain? Kolmannellakin säätimellä kokeilin, mutta sillä ei ladannut mitään.

    Onhan meillä kello olohuoneessakin, muihin huoneisiin vielä tarttee keksiä :D

    [​IMG]
     
  14. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Tuo laturi. Mulla tuossa ex-Ramissa oli samaa vikaa. Kyselinkin siitä täällä OD:llä. Kaikki halppissäätimet latas liikaa, mutta kun ostin vähän kalliimman Rockautolta. (tais olla Delcon säädin), niin lataus asettui järjellisiin lukemiin.
     
  15. MJF

    MJF Double Gearhead

    Olis taas yks uus säädin kokeiltavana, pitää huommena koittaa keretä käydä testaamassa. Taas työt haittaa harrastusta.
     
  16. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

  17. tooke

    tooke Gearhead

    Laeta siitä volkkarin laturista hiilikasettisääjin siihen säätimeksi, ni toemii yhtähyvin, kö tavan böshi...
     
  18. MJF

    MJF Double Gearhead

    Nyt on vaihdettu taas uusi säädin, sama 16 volttia. Johdot on ehjät, lisämaadoitusta kokeiltu säätimelle ja laturille. Rupiaa ideat loppumaan :/
     
  19. asperiini

    asperiini Gearhead

    Onhan sun volttimittari kunnossa?
     
  20. MJF

    MJF Double Gearhead

    Kahdella eri mittarillakin oon mitannu :D
     

Kerro tästä muillekin!