80-ja 90 lukujen autostereot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja sämpy, 28.7.2014.

 1. AVRO

  AVRO Gearhead

  Jagulaarin orkkisgrammari tuli viime kesänä elvytettyä näitä korjailevan asiantuntijan toimesta, eikä kaduttanut yhtään. Alpine jotain.
  [​IMG]

  Tämä oli autossa kun ostin sen mutta toimi epäluotettavasti. Kuntoutui lopulta hyvin pienillä korjauksilla ja pääsi takaisin toimipaikkaansa.
  En ole ollenkaan hifisti mutta tommosiin kohtuuhintaisiin "nykysoittimiin" verrattuna tässä on jotenkin reilusti paremmin korvaan sopiva äänenlaatu, ja mikä tärkeintä radio on hyvä. (jos niitä p*skaohjelmia jaksaa kuunnella)

  PikkuRoveriin pitäis kans jaksaa metsästää joku vanhempi grammari, noi uudet retrosoittimet ovat aika pitkältä aunuksesta ulkonäöllisesti, liikaa yritystä. Tai sitten hintalappu on tähtitieteellinen. Luulen että tähänkin autoon hommaan jonkun tommosen ~80-luvun soittimen, kiikarivehettä en kuitenkaan halua vaikka auto onkin -73.
   
 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Eräs paikallinen huima halusi kytkeä yhteen kauppaan yhden Concord'in vielä litkoiksi. Tein hänelle sisilialaisen tarjouksen ja nyt huimalla on kolme Concord'ia!
   
 3. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Monissa auto mankoissa tai sanoisko soittimissa oli myös erinlaisia autoon liittyviä toimintoja.
  Jos näin on niin silloin ehdottomasti kannattaa säästää alkuperäis laite.
  Näinhän oli myös känny sovituksissa. Telineet löytyy mutta kännyt gone.

  Onkohan moni asentanut näitä retro vehkeitä? Tekeekö niillä mitään.
  Näissä olis ainaskin bluetooth ja handsfree.
  Löytyis vielä palvelu missä bittejä tarpeeksi jotta äänenlaatu olisi parempi.
   
 4. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Blaupunkt julkaissut Bremenistä uuden version, luulisi tällä hinnalla jo saavan suht hyvän soittimen:
  https://www.sk-autosound.fi/tuotteet.html?id=10/894403
   
 5. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Eikös Blaupunktenilla ollutkin näissä sarjoissaan useasti jonkin kaupungin nimi?
  Kaiuttimet jotain Blueline. Soivat ainakin silloin hyvin.

  Yhtä ominaisuutta näissä arvostin, nimittäin muistin pysyessä tallessa akun ollessa irroitettuna.
  Ja miksei älyttömien säätö mahdollisuuksien rajallisuutta. Tai vertailla säätöjä toisten kanssa.
  Ei kaikki nasse porukassa halua vertailla vehkeitään.

  Pitäisköhän raahata vinyylit uudelleen kuunteluun autotallille. Täällä olisi ainakin aikaa kuunnella puoli loppuun kerralla.
   
 6. Cuda67

  Cuda67 1st gear

  Hola,

  Löytyisikö joltain vinkkejä mikä vikana kun 80-luvun Pioneer KEX-73 kasettisoitin jää raksuttamaan eikä kasetin toisto kytkeydy päälle.
  Kyseessä siis Component sarjan releohjattu auto-reverse mankka, toisto kytkeytyy lopulta kun antaa sen raksuttaa pari-kolme minuuttia ja kelailee edestakaisin samalla.

  Olen vaihtanut uuden hihnan, puhdistanut ja voidellut kevyesti näkyvät akselit ja kasettipesän nivelpisteet ilman muutosta.
   
 7. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Releohjattu on ehkä vähän väärä sana tohon, kun on mekaanisesti moottorin vedolla hoideltu. Muistaakseni siihen aikaan siellä oli yks sellanen omituinen ratas, joka antaa nyt periksi eikä jaksa vetää äänipääkelkan liikettä loppuun asti kerralla. Kokeile avittaa sitä sormella tai meisselinkärjellä kun se kelkka lähtee liikkeelle. Jos sit menee kerrasta, niin siinä luultavasti vika.
   
 8. Cuda67

  Cuda67 1st gear

  Ok, yritän löytää rattaan ja kokeilla tuota.

  Kiitoksia.
   
 9. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Selvennyksenä. Avita sitä äänipään ja painotelan kelkkaa latausvaiheessa, ja jos sit toimii kerrasta, niin ettimään siitä mekaniikasta sitä ratasta tms. syyllistä.
   

Kerro tästä muillekin!