'86 Electran sisävalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Big_Easy, 4.1.2008.

  1. Big_Easy

    Big_Easy 1st gear

    Ajattelin laittaa Buickin sisävalot toimimaan kunnolla, elikkäs miten niiden kuuluisi toimia? Itse valot toimivat, mutta kahden oven ovikytkimet ei toimi. Kuuluisiko sisävalojen palaa vielä hetki, kun auto ei käy ja paiskaa oven kiinni? Ja lisäksi, onko aivan normaalia, että kun kuskinoven kahvaa nostaa niin ylös kuin saa niin sisävalot syttyy ja palaa sitten noin 10-15 sekunttia ja sen jälkeen sammuu, muuten ei esiinny minkäänlaista viivettä? :eek:
     
  2. Piilofarkku

    Piilofarkku 1st gear

    Emmä tiiä

    En tiedä onko Chevys ja Buickis eroa, mut ton ikäses Caprices, letukas, valot sammuu heti kun oven laittaa (paiskaa) kiinni, eli ei ajastinhimmennintä. Ja se valon syttyminen kahvassa roikkuessa, tulkitsisin sen normaaliksi. Ovi vaan liikahtaa nanometrin ja sisävalokatkaisija on vaan niin iholla/hapettunut???

    Ai niin, ne sisävalon kytkimet... Taitaa joutuu repii A/B-pilarin verhouksen jos meinaat vaihtaa niitä. Kokeile Rost-Offia tms eka ruikkia, jos rupeis toimaan? :-?
     
  3. Big_Easy

    Big_Easy 1st gear

    Unohdin mainita, että kahvasta nostettaessa valo syttyy, vaikka ovi olis lukossa, eikä siis aukea! Kumpi ovikytkin muuten vaikuttaa sisävaloihin etuovista, se etummainen vai se takimmainen, ja mitä varten se toinen kytkin sitten on?
     
  4. Rodman

    Rodman Gearhead

    Electrassa on valoautomatiikka...voisin scannata vähän käyttöohjekirjasta jos laitat mailiosoitteesi mihin kuvia voi laittaa.

    ja tuon automatiikan nimi on "Illuminated entry system - option"

    Avaimenreiässä palaa valo ja sisävalot palavat 20 s, jos käännät avainta tuona ajan kuluessa valot sammuvat.

    (Mercyryssä on myös samanlainen ja varmaan muissakin merkeissä)
     
  5. Big_Easy

    Big_Easy 1st gear

    tapsa89(a)netti.fi Tuonne voi laittaa kuvia tulemaan. Kiitos ja kumarrus jo etukäteen. :D
     
  6. PauliP

    PauliP 1st gear

    Etupilarissa (saranapilari) oleva kytkin on sisävaloille, takapilarissa (lukon pääty) oleva musta "kytkin" on turvavyön salvan vapautusmekanismi.

    Valokytkimen saa puhdistettua paneleita irrottamattakin kun ruuvaa sen auki ja vetää varovasti ulos johtoineen. Akun napa kannattaa irrottaa ensin.
     
  7. WSE

    WSE 1st gear

    Eiköhän tuo ole ihan normaali ominaisuus. mm 5/7 sarjan bmwssä on tuommoinen toiminto, amerikan autoissa en ole moiseen törmännyt mutta yleensähän nuo "eurooppalaisten ideat" on nähty ensin jossain jenkissä.
    Tai sitten joku on itse asennellut...
    en minä kyllä keksi mikä on moisen ominaisuuden hyötymomentti, ehkä ikkunasta kajastavassa valossa on helpompi selvittää nipusta mikä on oveen sopiva avain...?
     
  8. jaakkor

    jaakkor Gearhead

    Toi kahvasta nostaessa valon syttyminen on lisävaruste.
    Sisävalojen lisäksi kuuluisi syttyä oven lukkopesässä valo että esim. pimeellä näet laittaa avaimen lukkoon..

    Ohjekirja sanoo seuraavaa:
    Kuva!

    Se a-tolpan juuressa eli etummainen katkasija on sisävaloille, siihen plinkuttajaan ja ehkä vielä johkin muuhun varusteista riippuen.
    Takimmainen liittyy sitten taas pelkästään turvavyön toimintaan.
     

Kerro tästä muillekin!