'90 Fleetsiden maskin vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja BenDilde, 16.5.2017.

  1. BenDilde

    BenDilde 2nd gear

    Onko kokemusta, että millainen homma olisi vaihtaa Cheyennen kanttilamppu maskia siihen missä valot on useammassa osassa?
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

  3. Sierra

    Sierra Double Gearhead

    Tarviit maskin kaikkine valoineen ja ajovalot kiinnitys pohjineen, kaiketi helpottaa jos jokainen lampunkantakin on silveraado keulaisesta, niin ei tartte kun tinailla.
     
  4. BenDilde

    BenDilde 2nd gear

    Eli ehkä sitten tyydyn nykyiseen :D Eikös näihin kanttilamppuihin saanut jostain niitä kirkaslasisia umpioita? Onko toi umpion koko muuten joku yleismallin kokoinen?
     
  5. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Jokseenkin yksinkertainen bolt-on homma...ajovalot tulee täydellisenä pohjineen päivineen, jopa polttimot ovat paikallaan.
    Valoja, kulmavaloja, etuvilkkuja, kulmavaloja ja maskeja saa alkuperäisenä sekä tarvikkeena ihan kotimaasta...esim Koskiselta tai South West Trade.

    https://www.usavaraosat.fi/

    Tarvikelyhdyt ovat käytännössä identtisiä kopioita, mutta myös "tuning" versioita (yäk) on saatavilla vaikka eBay:sta.

    Tarvittavat lamppujen liittimet saa helpoiten Nippelit Tepolta, nippelit. fi

    Maskin ja puskurin väliin tuleva kapea pala voi olla ongelma...paha sanoa onko se erilainen W/T:ssa ja tavallisessa ?

    Muuten osat pitäisi käydä bolt-on tyyliin kiinni...88 - 89 malleissa joutuu poraamaan valojen säätöruuveja varten reiät keulakappaleeseen (pikku homma), uudemmissa pitäisi olla valmiina ellei W/T ole sitten poikkeus keulapellin osalta ???

    88 - 89 tuplalamppu /90 - 94 pitkälamppu maski on sama, eikä ole mitenkään sidoksissa siihen onko auto Cheyenne, Scotsdale tai Silverado.
    95 - 97 maski ja sen alapala muutuu, ajovalot ja vilkut käy vielä, mutta kulma markerit ei enää.
    Maskeja saa yleisesti kromattuna, mustana ja maalaamattomana...kiinan kopio on yleensä valkoinen ja tunnistaa maalattunakin siitä ettei "Chevy Bowtie":lle ole koloa maskissa.

    Tänä päivänä helppo ja kohtuu edullinenkin tehdä tuo muutos...joku 15 - 20 vuotta sitten maksoi vielä maltaita, yksi 90-> GM ajovalo maksoi 2500mk/kpl...tiedän kun olen tehnyt...taisi yli 12 000mk maksaa keulan päivitys :rotfl:
    Käyttöautossa jolla ajetaan läpi vuoden on ehkä fixumpi pitäytyä W/T keulassa tai päivitää siihen vanhempaan 88 - 89 isolamppuiseen, ompahan paremmat valot pimeällä...
     
    BenDilde tykkää tästä.
  6. BenDilde

    BenDilde 2nd gear

    Onks tuossa 89 maskissa millainen ero 90 W/T maskiin valojen osalta? Just siksi ksyelinkin, että oliko toi 90 valot ns. yleismalli, et käykö paikalleen kirkaslasiset jos sattuu samaa kokoa vaan löytymään?
     
  7. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Se perus 5 x 7" "Hiace-umpio" löytynee mistä tahansa tarvikeliikkeestä, Motonetista tai Biltemasta...pohja otaksuttavasti sama, mutta sitten vilkuista yms. on paha sanoa käykö heittämällä ellei maskin mukana tule omia...helpoin etsiä sopiva purkuauto josta saa kaiken tarvittavan.
    Hella varmasti paras umpio valinta jos haluaa nähdä pimeässä.
     
  8. BenDilde

    BenDilde 2nd gear

    Meinasinkin että jos päivittäisi pelkästään nuo ajovalot. Eli sitten ei muuta kun etsimään :)
     
  9. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Meinaat useampiosaisella umpiolla sitä jossa on kaksi neliskanttista umpiota molemmilla puolilla?
    Mulla olis kasa niitä umpioita ja kaksi oikeanpuoleista umpioiden pohjalevyä.
    Umpiot on vaan alkuperäisiä DOT-umpioita, ei mitään H1/H4-Euro-hapatuksia..:confused::cool::eek:
     
  10. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Niillä 88 - 89 alkuperäsillä Sealed Beam DOT-umpioilla autosta saa minun mielestä tosi häijyn näköisen, toimii etenkin mustassa autossa mustalla maskilla :odcool:
    Valokuvio on symmetrinen kuten noissa uudemmiassa 90-> DOT-valoissakin, laillinen sinänsä...ne vaan vaihdettiin koko umpio kun lamppu paloi.
    Nythän noita onneksi saa kohtuu edullisesti tarvikkeena ja niissä mielestäni myös vaihdettava lamppu.
    Bosch:lta sai aikasemmin mainittua H4 versiota, mutta valmistus lopetettu ja niitä on myynnissä enää satunnaisesti.

    [​IMG]

    Autot vaan tyypillisesti pilattiin täällä ja niihin kötösteltiin niitä Hellan 4 x 6 " nelikantti umpioita (hyvät valot sinäsnsä, mutta susi rumat).
    Mullekin sanottiin konttorilla, että orkkis umpiot pitää vaihtaa...no uskoin silloin tyhmänä inssiä ja vaihdoin ne Hellan H4/H1 valot ja ihan turhaan, kun ne orkkis DOT-valot ovat ihan lailliset.
    Joskus laitan ne vielä takaisin johonkin pikkariin, ovat olleet säilössä jo yli 25 vuotta :poff:
     
    Muokattu: 19.5.2017
  11. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Laitoin jo aikaa sitten. Eihän ne tosiaan valossa pärjää noi orkkikset, mutta oli se 4x6 kötöstys vielä sillä pienellä kaukovalolla niin härskin näkönen.
     

Kerro tästä muillekin!