abs pyöränanturi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja slant, 20.2.2006.

  1. slant

    slant Gearhead

    Auto ford scorpio -92, ate abs jarrut. Yksi pyöränanturi antaa oikean vastusarvon, mutta jännitettä ei tule pyörän pyoriessä, koko ajan pyöreät nolla. Muut anturit ok. Onkohan anturi varmuudella viallinen vai voiko olla muusta viasta kyse? Mittasin arvot suoraan pyöränanturin piuhasta kun ohjausboxia ei löytynyt. :oops:
     
  2. mke77

    mke77 Gearhead

    jos on käytettävissä oskiloskooppi ni kato sillä! kanttiaaltoapitäissäis tulla ja aika(mS) kasvaa mitä kovemmin pyörität! muuten kokemus kertoo ett ero voi olla joskus hiuksen hieno eikä järjestelmä toimi.... jossain volvoissa on ainakin tosi herkkä jännite eroista...
     
  3. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Jos mittaa suoraan anturin piuhasta niin sitten tulee siniaaltoa. Jos vastus ok, mutta ei tule jännitettä niin kannattaa varmaan vielä tarkistaa se anturin etäisyys. Vaikka vastusarvo oikea ja jännitettä tulee, niin saattaa se anturi olla silti sökö, varmasti sen näkee vain oskilloskoopilla.
     
  4. slant

    slant Gearhead

    Kiitokset tiedoista. Täytyy tuo anturin etäisyys tarkistaa. Mutta ei taida kannattaa uusia antureita ostella kun ei ole oskilloskooppia käytössä. Korjaamo kutsuu...
     
  5. slant

    slant Gearhead

    " Viallinen" anturi olikin liian kaukana kehästä, laitos rupesi toimimaan!
    Jotain vikaa vielä kyllä on kun abs valo välillä syttyy, täytyy tutkia lisää. Mutta jokatapauksessa systeemi heräsi eloon.
     

Kerro tästä muillekin!