Äänekäs bensapumppu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Morbidelli, 9.11.2014.

  1. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Aameriikan Joe oli rakennellut harrasteautooni bensalinjan. Sisältäen alutankin, halk. 10 mm linjasto paluulla, filtteri ja holley sininen 12-802-1 bensapumppu ja regulaattori. Ruokkijana toimii edelbrock 600 ja ruokittavana sbc 350. Systeemi toimii ihan hyvin... mutta bensapumppu pitää ärsyttävän kovaa "ininää" ja kurnutusta. Olisko kellään hyviä ideoita, hiljaisempia pumppuja tai ratkasuja ongelmaan. Yksi vaihtoehto vois olla ottaa regulaattori pois, vaihtaa pumppu. Tai vaihtaa mekaniseen pumpuun?
     
  2. peltsi

    peltsi Gearhead

    Onko kuvaa pumpun asennuksesta?
     
  3. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Toi on äänekäs pumppu. Geroottori-tyyppinen sähköpumppu (esim. mallory) tai sitten mekaaninen pumppu, jos hiljaista haluat.
     
  4. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Se holley sähköinen bensapumppu on asennettu filtterin jälkeen noin puolenmetrin päähän tankista, mahdollisimman alas. Kiinnitin pumpun kumisilla värinänvaimentimilla runkoon... ei vaikutusta, kurnuttaa edelleen häiritsevästi. On se niin perseestä, kun bensapumppu, ilmakompura ja flekti tuottaa äänisaastetta, niin alkuperäinen v8 saundi jää vähemmälle.
     
  5. Make.S

    Make.S Gearhead

    Noi hollikat on äänekkäitä vaikka virittelis kumityynyjä väliin. Aeromotive on hiljaisempi tai sit ihan vaan mekaaninen.
    Regua ei voi kyllä välistä ottaa pois, puskee toi sininenkin sen verran että painetta että kaasari ui.
     
  6. elky

    elky Gearhead

    Mulla hiljeni Holley HP 150 pumppu, kun laitoin paluulinjalla olevan regulaattorin. Saattaa jopa käyttöikä vähän pidentyä, kun pumpun ei tarvitse työntää täydellä paineella umpiperään. Tosin tuo pumppu lakkasi tuottamasta painetta kolmen kesän jälkeen.
     
  7. Rottelo1984

    Rottelo1984 2nd gear

    Mulla on kans Dartissa holleyn sähköpumppu ja pitää kovaa ääntä. Meinäsin vaihtaa mekaanisen pumpun, mutta nyt alkoi kiinnostamaan tuon paluulla oleva regu. Mistä niitä saa?
     
  8. max

    max Double Gearhead

    Mulla on taasen holleyn punanen sähköpumppu,mutta ei tietoakaan ininästä koska gear drive ja pakoäänet vievät voiton.
     
  9. elky

    elky Gearhead

  10. Fangio13

    Fangio13 Gearhead

    Jos haluat hiljaisen sähköpumpun niin ota Mallory,ei äänet häiritse, on hiljainen.
     
  11. LPV

    LPV 3rd gear

    Ihan helevetin hyvin, näyttää jokseenkin samalta kuin tuon mun Buickin LT1:n vakio pumppu.
    Jouduin pudottamaan tankin ja ottamaan pumpun irti, kun alkuperäiset GM johdot ei kestäneet ku 20 vuotta. Kaveri kolvas vahvaa hienosäikeistä piuhaa tilalle ja taas laulaa!
     

Kerro tästä muillekin!