Airbag valo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja rb, 24.3.2010.

  1. rb

    rb Double Gearhead

    Yksi tuttu kenessä on vähän Sulo Vileenin vikaa meni hommaamaan toistakymmentä vuotta vanhan Saksan tuonti 300 sarjan Bemarin.

    Nyt ongelmana on että käynnistyksen jälkeen Airbag valo jää palamaan vielä puoleksitoista minuutiksi, eikä siitä katsastus-setä oikein tykännyt.

    Eli mistähän päästä tuota vyyhtiä pitäisi lähteä purkamaan vai onko ainoa vaihtoehto viedä se jonnekkin, missä sen saa töpselin päähän ja katsoa tietokoneelta herjaako se mitään??
     
  2. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Valoahan ei saa sammumaan kuin siellä huollossa, mutta sitä ennen pitäs saada vika löydettyä.
    Ekaksi ennen tutkimista kannattaa ottaa akunkenkä irti ihan varmuuden välttämiseksi. Airbagistä nyt ei hirveitä pysty tutkimaan mutta aika yleinen vika on ratin alla oleva "johtokela" mikä mahdollistaa katkottoman yhteyden bagin ja keskusyksikön välillä kunnes väsyy poikki. Joskus myös korjaustöissä väärään kulmaan asennettu ratti on niitä särkenyt, kun kelasta loppuu tavara ennenkuin ohjaus on ääriasennossa.
    Mahdolliset turvavyön kiristimet ja johtopistokkeet kannattaa myös tarkistaa.
    Siinä ne näkyvimmät mihin ilman diagnostiikka työkalua pääsee, eli sitten piuhan päähän. Vai keksiikö joku lisää..?
     
  3. rb

    rb Double Gearhead

    Se valo kyllä sammuu, mutta ottaa aikaa sen puolitoista minuuttia, miköä ei miellyttänyt siellä katsastus konttorilla.

    Kai noikin on vähän katsastaja kohtaisia, mutta kieltämättä puolitoista minuuttia on jo aika pitkä aika, joten siinä mielessä ymmärrän kasurin huomautuksen.
     

Kerro tästä muillekin!