Airbagin poisto -92 Capricesta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Kalma, 17.8.2020.

  1. Kalma

    Kalma 1st gear

    Onko kukaan saanut lupaa airbagin poistoon Trafilta / katsastuskonttorilta? Onkohan se mahdollista muuten kuin esittämällä vastaavan airbagittömän tiedot trafille?
    Sattuisiko jollakulla olemaan vastaavaa autoa ilman airbagia?
    Vastaavia autoja on ainakin:
    Buick Roadmaster
    Cadillac Fleetwood
    Chevrolet Impala SS
    Oldsmobile Custom Cruiser
     
  2. Hai

    Hai Double Gearhead

    Jos katsotaan Yhdysvaltojen markkina-alueen kalustoa, niin ei ole, ei onnistu, koska 1992 on ollut jo pakollinen henkilöautossa.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Airbag#United_States

    Tuossa kyllä sanotaan "airbag or seat belt would meet", mutta jos valmistaja on saanut vaatimukset täyttymään yhdistelmällä, niin toista ei voi kait siten ottaa pois.
     
  3. pekka.j

    pekka.j Gearhead

    Kato nyt ihan ekaksi että onko siitä bägistä maininta auton tiedoissa, jos ei ole, niin ei ole ongelmaakaan. Jos on, niin käsittääkseni tällä hetkellä turvavarusteen poistosta vaaditaan valmistajan lupa. (Ainakin uudemmissa ritsoissa)
     

Kerro tästä muillekin!