Ajo liikennekäytöstä poistetulla tuli kalliiksi!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja poskisolisti, 18.3.2008.

  1. poskisolisti

    poskisolisti 1st gear

    :eek: Nyt se on sitten käytännössä nähty! Ei enää höpöhöpö puheita ja jonninjoutavia ukaaseja synnillisestä meiningistä jos ajelee liikennekäytöstä poistetulla ajopelillä...

    Tänään minuun otti yhteyttä eräs henkilö joka oli saanut 1000e maksuvaatimuksen kun hänen pariviikkoa sitten myymäänsä liikennekäytöstä poistettua kylmäleimaista , mutta kilvellistä autoa oli käytetty liikenteessä -eikä ko. ostaja ollut laitellut autoa nimiinsä-tai oli se yrittänyt laittaa , mutta kun oli edelliset liikennevakuutukset ns."tapissa" niin ei saanut vakuutusta ja rekisteröinti ei ollut sen takia mahdollista.

    No minulla oli rapukoppani hanskalaatikossa onneksi luovari jossa tämä tuttavani ilmoittaa myyneensä auton päivänä X herralle Y...

    Saa nähdä mitä tuosta vielä seuraa???? :eek:
     
  2. Sheikki

    Sheikki 3rd gear

    Eihän ne ukaaseja ollutkaan vaan lain laatijan antamia käskyjä. Alusta asti oli selvää että alle 1000€ ei selviä kukaan.
     
  3. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Jos kerran se luovari on tallessa niin pitäis päästä sillä että joutuu juoksemaan leimakonttorilla näyttämässä. En tiedä miten se ostaja, mutta sehän on sen murhe
     
  4. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Käsittääkseni, jos on kopio luovarista, niin eipä tuossa ole mitään karhuttavaa, kun pistää siitä kopion voudille. Ja käsittääkseni se häntä 1000€ estää vain auton käyttämisen ennen maksamista liikenteessä > ei saa kilpiin/ katsastettua, vakuutusta yms. Eli ei myyjän ongelma siinä mielessä, kun saa vain osoitettua kaupan tapahtuneen sillä luovarin kopsulla..

    Mutta jos se ainokainen luovari lähti sen ostajan mukana.. Niin. Ja jos ostaja kieltää kaupan, ja on tuhonnut luovarin.. niin silloin kyllä ei enää kauppaakaan voida pitää toteutuneena, eli sen romun voi vapaasti noutaa takaisin. Silloin kuitenkin olisi kiva, että sen arvo olisi päälle 1000 € muuten voi tulla pekkaa.

    Tehkää hyvät ihmiset kopiokappale siitä luovarista vaikka Aken tyhjään yleisluovariin allekirjoituksin tai ottakaa valokopio myydessä.

    Välttyy monelta paskalta - kuten aikoinaan vakuutusten jatkumisesta uudella omistajalla, ja nyt tuosta mahdollisesta veromätkystä!

    Siis voutihan/ vakuutusyhtiöt ne maksuvaatimuslaput lähettää, mutta luovarikopiolla se loppuu siihen.
     
  5. repecab

    repecab 1st gear

    Ja mikä parasta uudessa systeemissä, niin jos ostat auton jolla on liikenteestäpoisto aikana saatu näitä tonnin maksuja vaikka väärillä kilvillä niin autoa et saa katsastettua ja kilpiin ennen kuin kaikki tonnit on maksettu.
     
  6. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Mistähän noi tonnihännät näkee ostaessa? Aken veropalvelu - kun on osoittautunut täydeksi paskaksi - raahatessaan kuukausitolkullla todellisuutta jäljessä. Parhaillaan onnellinen ostaja voi saada tietää vasta ostamisen jälkeen, että autolla on paritonnia tuollaista häntää..? Siis vaikka ennen ostohetkeä on puhelinpalvelusta auton hännättömäksi selvittänyt - koska puhelin/tekstiviestipalveluun hännät ilmestyvät vasta kun maksupäivät ja niiden karhupäivät ovat ohi > eli viikkoja, eli kuukausia?

    Aika vinkeän systeemin ovat kehittäneet.
     
  7. pas2

    pas2 Gearhead

    No tämähän selvä :eek:
     
  8. human62

    human62 1st gear

    Olisivat saman tien laittaneet 10000 € ei olisi epäselvää, ja jos et maksa niin työsiirtolaan vaan. Veronmaksajathan sen maksaa eli viime tipassa me.

    Autoilua ja sen valvomista on myös hyvin kehitetty, kameravalvonnalla(niitähän on jo jokapaikassa) voidaan jälkeen myös sakottaa...nollatoleranssi on kuulemma hjyvä juttu...

    Legenda kaverista: ajoi kameraan lievää ylinopeutta.
    Seuraamukset: Ylinopeudesta sakko, turvavyön käyttämättömyys, puhui kännykkään, ilman ajovaloja, katsastamaton auto... :)
     
  9. kingsway

    kingsway Gearhead

    Joo. Kyllä se sakon määrä vaikuttaa kummasti siihen, että noudatetaanko säädettyjä pykäliä, nyt en siis tarkota sitä että kuinka järkeviä ne säännökset on. 50€ pysäköintisakko ei loppujen lopuksi kauheesti taida vaikuttaa siihen, että maksetaanko niitä pysäköintimaksuja.

    Kaveri kävi jokin aika sitten Englannissa ja se kerto paikallisista sakoista:
    Jos jäi autolla risteykseen risteävän liikenteen tukkeeksi, sakko 1000 puntaa.
    Jos narahti tupakoinnista bussissa, sakko 700 puntaa.
    Julkisen liikenteen tarkastusmaksu oli kans jotain 700 punnan kieppeillä.

    Luulisin, että motivoi vähän paremmin ku meidän rikesakko. Toki meillä Suomessa löytyisi varmaan niitäkin jotka kuitenkin käyttäisi järjestelmää hyväkseen. Silloin sen toisen vaihtoehdon pitäisi olla jotain muuta kuin avovankila tai yhdyskuntapalvelusta tunti/päivä.

    Eli kyllä tuo 1000€ alkaa olla oikeassa suunnassa, kun halutaan että rekisteristä poistetuilla autoilla ei ajeta. Joku rikesakko tai vast summa suorastaan yllättäisi tähän.
     
  10. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Olis tohon voinu laittaa sellaisen "pykälän", että jos on just ostanu tollasen käytöstä poistetun huussin niin sais sen nyt edes ajaa kotiin :mad: . Ite hommasin tollasen ja lähdin ajelemaan sillä konttorille kun piti rekistedöidä se itelle. Kuinka ollakkaan niin onneksi tuttu katsoukko soitti kun oli lähtenyt liikkeelle. Kun tuli juttua että mun alla oleva hylsy on poistettu käytöstä niin se sanoi että aja äkkiä takaisin äläkä liiku metriäkään ennenkuin se on otettu taas käyttöön.
    Katsastukseen kuulemma saa ajaa jos on aika varattuna etukäteen??

    Toi on kyllä todella loistavaa että jos enkuissa hajoaa auto risteykseen niin palkkio on tuhannan paikallista :rotfl: .
     
  11. Tero_S

    Tero_S Gearhead

    Todellakin mielenkiintoinen systeemi.

    Veron maksuhan kuuluu verovelvolliselle ja veron perintä AKE:lle. AKE kun lyö laimin tehtäviään eli ei saa perittyä veroja, rangaistaan seuraavaa omistajaa. Jos tuon tempun tekisi joku muu kuin valtion viranomainen napsahtaisi syyte kiristyksestä välittömästi. Jotenkin haiskahtaa oikeusturva ongelmalta.
     
  12. kingsway

    kingsway Gearhead

    Niin, taitaa lähinnä tarkottaa sitä ruuhkassa nitkuttelua... mutta en hämmästyis vaikka sakotettas jos auto hajoo risteykseen. Oma häpeä jos ajaa paskalla autolla! :rotfl:
     
  13. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Briteissä on muuten myös hauska pikku lakipykälä jotta lokasuojattomalla autolla ei saa ajaa. Jos lokasuijia puuttuu joka pyörältä niin sakko on sitten nelinkertainen. Ja jokaisesta sakosta tulee pisteitä ajokorttiin, kun pisteitä on riittävästi niin kortti lähtee tietenkin hyllylle. Ei muuten ollut lainkaa epätavallinen näky nähdä rodien sisätiloissa pikakiinnitettäviä lokasuojia, todennäköisesti lainvalvojat sallivat niiden kiinnittämisen...
     
  14. Turnn

    Turnn Gearhead

    Siis jos jostain syystä pitää siirtää/koeajaa liikenteestä poistettua kärryä niin aika katsastuskonttorille,niin on Alibi jos koppalakit pysäyttää :rotfl: .
    Peruu ajan jos käry ei käy tai jättää vaan menemättä...
     
  15. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ja mun tietojen mukaan ei saa ajaa (toistaiseksi) vaikka olis aika konttorilta, kun on seisonnassa niin on seisonnassa!!!! Ainakaan en ottais riskiä, tulee halvemmaksi mennä vaikka taksilla edestakasin!!!
     
  16. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    HUHU pitänee paikkansa kun LAKI sanoo noin
    :odroll: .
     
  17. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mää kysyin asian konttorilta ja ne sanoi että saa ajaa jos on aika varattuna. Ja onhan tuossa nyt näkyvissä toi lakitekstikin
     
  18. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    OK!!! Uskotaan, olin väärässä :cry: :cry: :cry: :cry:
     
  19. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Pitää vaan olla konttori sitten sekä menosuunnassa että paluusuunnassa, muuten ei pääse luvan kanssa takaisin (paitsi tietysti jos oikeasti käy katsastamassa). Mutta yleensä kait se konttori löytyy melkeen miltä suunnalta tahansa kun riittävän pitkälle menee.
     
  20. gremlin

    gremlin Gearhead

    Ala sitten anna kuin pakon edessa sita orkkista mihinkaan, vaan kopioita joka paikkaan. :soosoo:
    Mulla kavi joskus vahan vastaavasti ja parkkisakkoja ja hinausmaksuja ymym paksaa tuli viela 2v jalkeen kun olin auton myynyt JA luovarista kopion antanut ekojen lappujen jalkeen konttorille JA pysakoinnin valvojalle :eek:
     

Kerro tästä muillekin!