Ajokielto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja max, 27.11.2022.

  1. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Nykyään ei tarvi enää siitä syystä inssiä/kirjallisia. Joskus tais olla se 6kk rajana. Kaverilla oli kortti pois 8kk ja sen olis pitäny ajaa inssi. Sillä ei ollut kortille tarvetta ja se jäi pariksi vuodeksi kortittomaksi. Kun kuuli että laki on muuttunut niin sai hakea kortin takasin.

    Mulla oli joskus samasta mainitsemattomasta syystä reilut 5kk kortti pois, jänskätti meneekö yli puolenvuoden.
     
  2. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    "Elämä on ihmisen parasta aikaa." (Matti Nykänen)

    Siinä toteamassa on viisautta.
     
    karra, Gary Grand, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
  3. -71 MoPar

    -71 MoPar Gearhead

    Kyllä näin on todettava, Matilla oli muitakin hyviä kommentteja / viisauksia. Oli reipas kaveri ja teki mitä tykkäs , harmi vain että oli liian perso alkoholin perään ja hyvä sydäminen kavereilleen.
     
  4. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Tottakai ovat viemässä korttia, kun voi nukahtaa rattiin. Vaikkei yhdistelmää ajaisikaan, kun kerran nukahtaa rattiin niin voi muutaman ihmisen siinä tappaa.

    Mullahan on ollut uniapnea todettu noin 9 vuotta sitten, kyllähän sitä väsytti, mutta kun siihen oli tottunut. Lääkäri laittoi tutkimukseen ja vaikea uniapnea, eli käytännössä pisimmät yhtäjaksoiset unet ilman hengityskatkoksia oli 90 sekunttia kerrallaan. Ei se ihme että väsytti. Ja joillekin tuo CPAP-laite on joku pelottava vekotin, harvassa sairaudessa niin helpolla hoidolla pääsee, kun nukkuu vaan, kun on saatu säädöt kohdalleen.

    Jos oikeasti on uniapnea, niin vireystilatestissä ei pysy hereillä. Jokainenhan voi sitä kotona harjoitella, olla kolme varttia hämärässä huoneessa, puoli-istuvassa asennossa, mitään tekemättä, hyräilemättä, varpaita heiluttamatta. Ja tehdä se useamman kerran peräkkäin. Voin todeta ettei varmasti onnistu.

    Mulla ei koskaan ole ollut ajokieltoa uniapnean takia, mitään virallista ainakaan. Työnantajan puolelta sellainen oli, kun ei saatu työkykypalaveria järjestettyä joulun takia. Ei sinällään haitannut olla paria kuukautta himassa, siinähän se meni kun sairaspäivärahat juoksi.
     
    JYR tykkää tästä.
  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Joskus elämänhallinnan ollessa epävireessä tarvitsin Eberiä ihan siihen, että jos olin liikkeellä hämärän aikaan, niin tuppasin nukahtelemaan rattiin. Sit vaan ABC:n kentän hiljaisimpaan nurkkaan, bensalämmitin suhisemaan tunniksi. Siihen herää, kun alkaa tulla kylmä.

    Nykyään ei tarvitse mennä väsyneenä. Ja jos tarvitsee, niin joku muu ajaa. Onni on semmoinen yö, että on ihan oikeasti aamu, kun ekan kerran herää. En käytä herätyskelloa paitsi aamulennoille lähtiessäni. Yritän reissutkin tehdä niin, että menen päivää aiemmin kohteeseen, jotta saan herätä/ lähteä liikkeelle samaan aikaan kuin isännätkin. Auttaa palavereissa.
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  6. karra

    karra Double Gearhead

    Oisko eilen just jossain ollut otsikko: Kuolema ei ole iso asia, elämä on!
     
  7. Vertaa:

    Navigare necesse est, vivere non est necesse (lat.), tarkoittaa ”purjehtiminen on välttämätöntä, eläminen ei”.
     
  8. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Juvalle mennessä taisi kyltissä lukea "ELÄMÄSI EXIT"
     
  9. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    ...ja ennen Suomussalmea;

    "Pysahdy Suomussalmelle - tanne Ryssakin pysahtyi!"
     
    kerkko, Gary Grand, hartsa69 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Veikkaan että Masakin sai vaikutteita paikalliselta KVA porukalta vaikkei aktiivisesti mukana ollutkaan.
    Täällä J.kylässä vallitsi tähän aikaan vuosia tällainen ns Assa kulttuuri joka taisi olla ainutlaatuista Suomessa.
    Sieltä se Masakin maailmalle ponnisti..;)
     
  11. kuula

    kuula Gearhead

    Elämä, se oli se hauska juttu matkalla kalmistoon.
    - Komis. Jansson-
     
  12. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Itse tienny aina, että kuulunut riskiryhmään. Paksuniska/kaula. Vaikka aikoinaan olin hoikka, niin kuorssannu kuin mikä. Sit myöhemmällä iällä kävin tutkimuksissa ihan huvikseni ja keski-vaikea uniapnea, vaikka ei ikinä mitään ongelmia hereillä pysymisen kanssa. Helposti pystyy valvomaan 24-34 tuntia ja silti on pirteä. Yleensä 12h yötkin tein itestään, kun työkaverit oli "niin" väsyneitä.
    Mutta se ei ole tervettä, että yössä on 1-2minuutin hengityskatkoksia, vaikka et ole väsynyt.
    Isäukko oli oikea esimerkkitapaus uniapneasta, nukahti aamupalalla kesken kahvin juonnin ja tiputti sen syliinsä, saatto ajaa autos 30-40km ja kysy missä ollaan kun tajunnu mitään yms..
    Mutta on myös ihmisiä, joilla ei ole näitä tyypillisiä oireita. Ja ne saattaa näkyä sit korkeana verenpaineena yms.
     
    C4vettester tykkää tästä.
  13. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Onneksi kohta alkaa hiihtokausi!

    Jokainen voi alkaa kohentamaan omaa peruskuntoa ja sitäkautta terveyttä kaikkien suomalaisten rakastamalla lajilla, peruskoulusta kaikille tutulla, pertsalla. Jos luisteluhiihto on liian hankalaa.
     
    kerkko tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!