Ajovalojen upottaminen ja louversit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Heko, 27.5.2007.

  1. Heko

    Heko 1st gear

    Olis tarkoitus siistiä ulkonäköä (auton siis, omistaja taitaa olla menetetty tapaus.. :poff: ) ja tuli mieleen että jos nuo valot upottais. Oisko kellään käytännön vinkkejä toteutuksesta, eli miten esim. korkeudensäätöruuvien sijoittelu ja umpion pohjan kiinnitys? Itselläkin on kyllä visio toteutuksesta, mutta ei viitsi mennä perse edellä katajaan kun näitäkin rakentaneita täällä foorumilla varmaan on?

    Louverseja pitäis konepeittoon kanssa saada, niin olisko täällä ketään joka kohtuullista korvausta vastaan niitä tekisi?
    Mielellään ehkä Oulunläänistä, mutta jos menee mh hommaksi, niin sittenhän tekijän sijainnilla ei taas oo mittään väliä.
     
  2. Heko

    Heko 1st gear

    Onko kukaan kokeillut tommoista Haganin frenchaus kittiä? Toki semmoisen tekeminen itsekkään ei olisi iso homma, mutta tuosta umpion ripustuksesta pitäisi kyllä saada lisää infoa että miten se on toteutettu...
     
  3. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    joo näistä olis kyllä hyvä löytää edes joku nettisivu tms. voihan toki omaakin järkeä käyttää, mutta luulen että jälki on parempaa jos oma järki jätetään näpertämään jotakin muuta...
     
  4. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  5. 4dtolppamies

    4dtolppamies Gearhead

  6. Heko

    Heko 1st gear

    Just tän artikkelin löysin itsekkin mutta harmillisesti siitäkään ei ihan selkeästi käy ilmi tuo käytetty ripustus. Varmasti helpommalla pääsisi tilaamalla tuon setin, mutta taatusti halvemmalla tekemällä itse... :-? siinäpä mietittävää. :odroll:
     
  7. pequli

    pequli Gearhead

    Tuota Haganin settiä käytin, kun 47 Plymarin ajovalot 'entisöin'. Ei ehkä ihan oikeaoppinen vanhan liiton ratkaisu mutta helppoa kuin heinänteko. Toimitus Suomeen sujui nopeasti ja helposti.
     
  8. Heko

    Heko 1st gear

    Onko vanhan liiton rodaajat sitten käyttäneet kehysrenkaita käännettyinä, vai mikä se on se "oikeaoppinen" rakenne?

    Mites ne louversit, keneltä niiden tekoa voisi kysyä? Ei oikein innosta alkaa räpeltämään millään omalla viritelmällä kun ei ole edes prässiä.
     
  9. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    ranskalaisvalot

    Eräässä amerikkalaisessa kustom-opuksessa napattiin valmiiksi frenchatut valot Chrysler Corbodasta. Suomessa vastaava halpa luovuttaja voisi olla nappisilmä-Lada.
     
  10. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Otappa yhteys vaikka hersti custom shoppiin.Luulis sieltä järjestyvän.

    terv Joni
     
  11. Heko

    Heko 1st gear

    Oiskohan pohjoisessa (P.-Savo/Oulunlääni) pajoja joista löytyisi sopiva prässi ym. tarpeet? Alkaa käymään hankalaksi/kalliiksi tuon konepeiton kuskaaminen etelään ja takaisin... :-?
     
  12. Heko

    Heko 1st gear

    Oisko sulla kuvia tuosta setistä ilman umpiota, semmoisia kuvia mistä näkisi sen ämpärin sisärakenteen ja umpion pohjan ripustuksen. Olen löytänyt jo sopivan kokoiset metalliämpärit, mutta niihin pitäisi tehdä sopivat kiinnikkeet umpion pohjille. Toinen suunnittelua ja valmistusmenetelmää vailla oleva detalji on tuo umpion ulkopuolelle tuleva rinkula joka laitetaan täyttämään umpion ja ämpärin välinen aukko...siinä valmiissa setissä on varmaan jonkinlainen ruuvikiinnitys sille koristerenkaalle?
     
  13. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Taitaa Turan Lasse Kotkasta olla ainoa louversintekijä Suomessa.
     
  14. pequli

    pequli Gearhead

    Tulipa pitkästä aikaa kuikuiltua tätäkin osiota.

    Tässä vähän myöhästynyttä tietoa Haganin satsin asennuksesta. Ainoa kuva on tässä. Kun ei tuo digikuvaus ole vielä innostanut, niin pakko tyytyä vanhoihin kuviin.

    http://s139.photobucket.com/albums/q302 ... /Projects/

    Tuossa näkyy oikean loksun päällä ämpäri pystyssä ja vasemmassa loksussa ensimmäisessä sovituksessa. Ne läpyskät siellä ämpärin sisällä ovat kiinnikkeet, joihin umpion ympärille kasattava, säätöruuvit sisältävä kehys ruuvataan etupuolelta kiinni.

    Se kromikehys painetaan edestä paikoilleen ja pysyvyys on varmistettu kolmella 'kynnellä', jotka painuvat ämpäriin prässättyyn uraan. Tuo ura erottuu sen pystyssä olevan ämpärin alareunassa.
     
  15. Heko

    Heko 1st gear

    Kotkakaan ei varsinaisesti täältä Kainuusta katsasteltuna ole lähellä, eikö tosiaan "pohjoisessa" ole ketään jolta löytyisi tarvittavat välineet & know-how?

    Kiitos Pequli kuvasta ja kuvauksesta, rakenne alkaa pikkuhiljaa aukenemaan, ja pitää nyt vain etsiä joku joka tekisi mulle ton kartiokehyksen joka tulee uloimmaksi. Eikait siihen tarvitse prässiä kummempaa, tai sitten teen sen itse suorasta pellistä taivuttamalla ja hitsaamalla.
     

Kerro tästä muillekin!